Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las deze chick in februari?

op 28 februari 2019 door

Februari de maand om een populair leesclub boek te lezen. Ik had er vijf geselecteerd, welke heb ik daarvan gelezen? Ook de maand van de buddyread met EllyK van het nieuwe boek van Renée Olsthoorn en ik ging naar het Valentijnsfestival 2019. Ik 'moest' wel, want ik had meegedaan met de verhalenwedstrijd, een romantisch verhaal in 5000 woorden. Mijn inzending heb ik zonder inhoudelijke aanpassingen als blog op mijn spot geplaatst, mijn verhaal lees je hier

Behalve dat alles probeerde ik ook de korte e-book verhalen die we in december van Hebban kregen te lezen, ik had daar helaas geen lijstje van gemaakt en dus was het zoeken op mijn e-reader af en toe als het vinden van een speld in een hooiberg.

Doordat het boek 'Onder de sterren van Montpellier' me zo goed bevallen was had ik meteen de overige twee boeken van Marina Folkers op mijn wil ik lezen lijstje gezet. Doordat ik een koopstop met mezelf heb afgesproken dit jaar, ik wil enkel (of in elk geval zo veel mogelijk) uit eigen kast lezen, ging ik toch maar eens in de bieb-app speuren. Daar klikte ik een eind weg, ik had mijn wil ik lezen lijstje van Hebban ook open staan, en ineens had ik drie boeken gereserverd. Wat schetste mijn verbazing, diezelfde avond had ik bericht dat twee van mijn drie boeken al binnen waren.

Bij de reacties van mijn vorige blog schreef Fannie dat er nog twee delen in de serie 'Liefs uit Manhattan' aan zitten te komen. Meestal zoek ik naar websites van auteurs en spit ik die helemaal uit, ik bleek dat van Sarah Morgan dus nog helemaal nooit gedaan te hebben! Toen zag ik dat er een gratis tussenverhaal in die serie is wat je enkel online kunt lezen. Snel een account op Harlequin aangemaakt om het verhaal te kunnen lezen. Ik ben nu ook in dubio of ik ga wachten op de Nederlandse vertalingen van de laatste twee boeken of dat ik ze tzt in het Engels koop en lees...

Enne die koopstop....mislukt! Ik heb deze maand precies € 12,99 aan boeken uitgegeven en ik moet zeggen dat ik dat toch reuze netjes vind! De boeken die ik kocht waren de volgende: 'Kruistocht in spijkerbroek' voor € 2,50. Op het Valentijnfestival kocht ik twee boeken van mijn wil ik lezen lijstje voor € 7,50, te weten: 'Een huis in Frankrijk' en 'Villa Esperanza'. In de goodiebag die aan het einde werd uitgedeeld zat het boek 'Maud' ook een boek dat op mijn lijstje staat! Via Bookchoice had ik gratis avondkaarten voor de huishoudbeurs en in de krokusvakantie toog ik op donderdagavond met mijn dochter naar de Rai. We waren denk ik de enige mensen die niet met grote boodschappentassen, boodschappen-karretjes danwel koffers liepen! We kochten niet zoveel, vier plakken chocolade en een boek! Bij de stand van Bookchoice/Bruna zag ik een heruitgave van het boek 'n Zomerzotheid van Cissy van Marxveldt voor € 2,99 en dat boek kon ik echt niet laten liggen!

In december deed ik mee aan een uitgebreide enquête over het lezen van spannende boeken en melde ik mij daarna aan bij het  Thrillerlezerspanel van WPG Uitgevers. Nu was daar dan een e-mail met daarin twee opdrachten. De eerste 'help ons spannende boeken beter te categoriseren' ben ik meteen ingedoken. Het was vrij eenvoudig: zoek de titel op van een spannend boek dat je gelezen hebt via een link die we je sturen en beschrijf het boek inhoudelijk door bepaalde trefwoorden en statements te selecteren. Het duurt ongeveer 2 minuten per boek.

Als je minstens 20 boeken had beschreven kreeg je als dank voor je medewerking een e-book naar keuze (uit een selectie van 30 titels). Ik liep als eerste mijn in 2018, 2017 en 2016 gelezen boeken door en maakte daarna een rondje door mijn boekenkast. Niet alle titels (vooral de oudere titels) die ik intoetste stonden in het systeem, zelf toevoegen zag ik geen optie voor en dus was ik op een gegeven moment naar mijn idee klaar. Ik kon nergens ontdekken hoeveel boeken ik gelabeld had en stuurde ze een mailtje. Ik bleek 25 boeken gelabeld te hebben dus dat gratis e-book had ik verdiend! De lijst waar ik uit mocht kiezen was leuk divers, ik heb uiteindelijk gekozen voor het boek 'Wat ik nooit eerder heb gezegd' van Celeste Ng. Haar boek 'Kleine brandjes overal' vond ik erg mooi en ik hoop dat dit boek dat ook is!

Hierbij dan de door mij deze maand gelezen boeken, drie boeken uit de bieb en acht boeken uit mijn (digitale) boekenkast. 

57a2bb335008ef21d4f42d3cd13daf78.jpg

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

8)  Zoektocht terug - Marina Folkers

Doordat het boek 'Onder de sterren van Montpellier' mij erg goed bevallen was, het was mijn kennismaking met de boeken van Marina Folkers, zocht ik in de bieb-app naar haar andere twee boeken. Ik zal heel eerlijk zeggen dat geen van de twee voorkanten mij zo erg aanspreken als het Montpellier boek dat doet, maar ik moet gewoon verder dan de voorkant kijken...alhoewel ik dat soms erg lastig vind! Het gebruik van twee verschillende letter-types vind ik dan wel weer leuk.

In dit boek speelt Caitlin de hoofdrol, een grote zijrol is weggelegd voor Max en een kleinere voor haar vriendin Louise haar vriend/ex-vriend Steven, tevens broer van Louise en een aantal andere vriendinnen. Caitlin is 26 jaar jong, heeft al heel veel meegemaakt in haar jonge leven en zoekt een liefde voor altijd en eeuwig. Of ze die vindt in Max die van de momenten is, dat is de vraag. Ik gaf het boek 5* mijn recensie lees je hier.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

A New York Christmas fairytale - Sarah Morgan

Een verhaal wat je enkel online, na het aanmaken van een gratis account op Harlequin, kunt lezen. Het is een verhaal dat bij de serie 'Liefs uit Manhattan' hoort, op Goodreads noemen ze het deel 3,5. Het is het verhaal van Roxy en James die beiden voor Matt werken. De liefhebbers van de serie weten nu precies wie het zijn. Het is een kort romantisch verhaal over hoe zij een stel werden. Het speelt zich zoals de titel al aangeeft af rond kerstmis. Omdat het geen echt e-book is tel ik het niet mee voor mijn boekentelling, qua bladzijden houd ik 25 bladzijden aan, het waren namelijk 25 korte, een-webpagina lange, hoofdstukken. Een 4* verhaal.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

9) In de lift - Vi Keeland

Grappig, licht erotisch verhaal over Ava die in de lift staat naar Evan om hem voor zijn 29e verjaardag te verrassen. Het loopt allemaal iets anders dan gedacht, maar Ava is een beste durfal en het loopt op een leuke manier heel goed af. Het e-book telt ook maar 25 bladzijden. Een 3* boekje.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

10) Als de avond valt - Renée Olsthoorn

In afwachting van EllyK die haar 500+ bladzijden boek bijna uit had besloot ik om het dunne boekje wat ik al enige tijd geleden op Bol had gekocht dan maar eens even te lezen. Wat een fijn romantisch kort verhaal. Lekker om te lezen en ook hier vielen mij de door Renée graag gebruikte toevalligheden op. Een 4* boekje.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

11) Josefiens Zevende Hemel - Renée Olsthoorn

Het vrolijke en gezellige vervolg op De Franse Slag. Josefien, nicht van Eva uit deel 1, staat in dit boek centraal. Ze is patissier en komt na haar mislukte huwelijk met haar dochtertje Penny terug naar Den Haag. Josefien heeft een drietal ontmoetingen met een zeer knappe Engelsman, Luke Lovegrow, maar ja in een Engelsman heeft ze na haar mislukte huwelijk echt geen trek! Tja Josefien, liefde doet wat het niet laten kan!
Ik gaf het boek 4* mijn recensie lees je hier.

Ik las het boek als buddyread met EllyK, het mooie verslag wat Helma van onze e-mailtjes over en weer maakte lees je hier. 

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

12) Huis te koop - Ruth Ware

Een kort spannend verhaal, te kort naar mijn zin, over de rare dingen die Liz tijdens de bezichtiging van hun droomhuis ontdekt. De schrijfstijl vond ik wel fijn, derhalve ben ik ook wel benieuwd naar andere boeken van deze auteur. Een 3* boekje.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

13) Het Rosie effect - Graeme Simsion

In de nieuwsbrief van Luitingh Sijthoff werd 'Het Rosie resultaat' aangekondigd, toen bedacht ik mij dat ik dus het tweede deel nooit gelezen had! Schande! Ik reserveerde het boek bij de bieb en het was al vlot binnen. Het las weer net net zo lekker weg als het eerste boek en ik moest af en toe glimlachen om de bijzondere acties van Don. Ik las terwijl ik in het boek bezig was een aantal recensies over het boek hier op Hebban en begreep dat velen teleurgesteld waren in dit boek. Ik had dat gevoel totaal niet! Ik vond het juist erg leuk, de hernieuwde kennismaking met Don en Rosie beviel me goed en ik heb dan ook genoten van het boek. Het was zelfs zo erg dat ik op vrijdagavond het boek maar niet weg kon leggen, normaal val ik na een uurtje lezen in bed fijn in slaap, nou nu dus niet, ik las maar door en toen de klok 01:30 aangaf had ik het boek uit. 
Ik gaf het boek 4*.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

14) Jij, ik en de zee - Sandy Taylor

Mijn boek voor de reading challenge van deze maand 'Lees een populair leesclubboek'. Ik had een tijdje geleden de pagina met alle Hebban Leesclubs doorgenomen en deze vergeleken met mijn nog te lezen boeken in mijn (digitale) boekenkast. Ik had zelf al met een aantal populaire leesclubs meegedaan dus het was best even zoeken. Maar wat is dit een mooi boek zeg! Het geeft een prachtig beeld van het, eenvoudige, leven in de jaren zestig. De schrijfstijl is wat anders dan anders en op mijn e-reader zijn de dagboekbijdragen wat lastiger te lezen, maar wat heb ik genoten van dit boek. Ik ga dan ook uitkijken naar andere boeken van deze schrijfster dat is zeker! 
Ik gaf het boek 5*.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

15) Het eindeloze strand - Jenny Colgan

Het 2e deel, of eerder deel 2,5 van de serie van Jenny Colgan over het eiland Mure. Ik had het gereserveerd bij de bieb en toen ik mijn andere biebboeken uit had kreeg ik de melding dat het binnen was, mooie timing dus! Wat een fijn boek is dit, ja het bevat wat zware onderwerpen en het zijn geen kleine problemen waar Flora en de rest tegenaan lopen maar dat gebeurt wel vaker in het leven toch? Bij een serie is het altijd fijn om te weten hoe het met je favoriete personages gaat. Dit boek viel mij absoluut niet tegen, wat zeg ik, ik vond het heerlijk! Ik zou willen dat ik een tripje naar Mure kon maken en een heerlijk scone kon eten in Annie's café terwijl ik daarna een heerlijke wandeling maakte over Endless Beach, en zie ik daar nu in de verte Saif staan, wie staat er naast hem? 
Ik gaf het boek 5*.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

16) Kus me! - Jenny Colgan

Nadat ik destijds Café Zon & Zee had gelezen was ik aan het speuren geweest naar andere boeken van deze auteur. Toen was ik oa het boek Kus me! tegengekomen en dat had ik gekocht. Nu dacht ik, laat ik nog even in de fijne schrijfstijl van Jenny blijven hangen en dit boek dan maar eens lezen. Het is zeker een leuk boek, Jenny Colgan schrijft nu eenmaal erg beeldend en grappig. Maar de serie over Mure vind ik op een of andere manier toch wat serieuzer, wat echter en wat dichter bij me staan. De hoofdpersoon in dit boek is Holly van 28 jaar oud, die gevallen is voor haar knappe huisgeoot van het type nerd. Kussen met hem staat bovenaan haar wensen lijstje, maar dat gaat niet zonder slag of stoot en als het dan eindelijk gebeurt gaat het mis...en loopt alles toch nog anders dan verwacht. 
Ik gaf het boek 4*

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

17)  Een trommeltje vol herinneringen - Irma Joubert

Zeer kort e-book verhaal welke gratis te downloaden is op de Nederlandse website van Irma Joubert. Het is onmiskenbaar een echt Joubert verhaal. Er wordt door een jonge vrouw terug gereisd naar het mooie Zuid-Afrika, het gaat om een sterke vrouw die uiteindelijk voor zichzelf durft te kiezen, maar het is gewoon te kort vind ik om een hogere waardering te krijgen. 
Ik gaf het daarom ook 3*

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

18)  Het wonder van Frieswijck - Thea Beckman

Kort verhaal van Thea Beckman over de jonge Alijt Kuinreturf wiens hond op bedevaart moet omdat hij een jongen heeft gebeten. Deze bedevaart doet ze samen met haar zus Agnes, hun dienstmeid Aagje, een Portugese koopman (Senhor Carvalho) en diens donkere slaafje Danga. Alijt is voor haar tijd erg modern en heeft een sterk gelijkwaardigheids gevoel want ze vind het maar niets dat Danga een slaaf is van deze koopman. Ook haar zus Agnes komt in het verhaal over als een sterke jonge vrouw. Ik vroeg me tijdens het lezen af of er een kern van waarheid in dit verhaal zou zitten, de kruistocht uit het gelijknamige boek Kruistocht in spijkerbroek heeft per slot van rekening ook echt plaats gevonden. En idd in het nawoord staat dat de personen echt bestaan hebben en met wie de beide meisjes zijn getrouwd. Google fan als ik ben kwam ik een mooie pdf tegen van De Kamper Almanak waarin de familie Kuinretorf/turf genoemd word. 
Het boekje had van mij nog wel wat gedetailleerder gemogen maar vermoedelijk was de lengte beperkt omdat het boekje een kinderboekenweeg geschenk uit 1991 was.
Ik gaf het boekje 3*.

57a2bb335008ef21d4f42d3cd13daf78.jpg

 

Ik las deze maand dus een flink aantal korte boeken/verhalen waardoor mijn boekenaantal omhoog is geschoten, dit leverde een totaal van 2287 bladzijden op. Niet slecht als je beschouwd dat februari een korte maand is. Nu nam ik dan ook een paar keer een echt 'me-moment' zoals mijn dochter het noemt, ze wijst me er zelfs op dat ik dat soort momenten voor mezelf inbouw! Ik ben al begonnen in een ander boek, die komt op het overzicht van maart. En als ik dat boek uit heb start ik in 'De schelpenzoekers' van Rosamunde Pilcher zodat ik mijn mening kan geven voor het artikel wat de Feelgood club eind maart gepland heeft staan. EllyK scoorde het boek bij de kringloop voor me waar ik erg blij mee ben. 

Overigens vergeet ik ook de challenge van maart niet, een prijswinnend boek, dat boek staat in de boekenkast van mijn dochter op mij te wachten. Zelf las ze het boek twee keer volgens eigen zeggen, het is geen dik boek dus dat moet makkelijk lukken naast de dikke pil van Rosamunde Pilcher en wat ik verder nog ga lezen aankomende maand.

b86c9779985e0595fb8ad6960dc6fa5e.jpg

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg



Reacties op: Wat las deze chick in februari?

Meer informatie

Gerelateerd