Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersbuddy Josefiens Zevende Hemel

op 13 februari 2019 door

Tijdens de boekpresentatie van Renée Olsthoorn waar haar tweede roman Josefiens Zevende Hemel het daglicht zag, besloten Francisca en Elly om samen het boek te gaan lezen. Zo gezegd zo gedaan. Ze lazen, mailden over en weer over hun leeservaringen, maar ook de heerlijke vegantaartjes uit het boek kwamen aan bod. Dat alles resulteerde uiteindelijk in een buddy read.

- door Francisca en Elly –

Over Josefiens Zevende Hemel

Na haar scheiding van Engelsman Benedict Barlow vertrekt Josefien Boterenbrood met haar dochtertje Penelope vanuit Engeland naar Nederland, waar ze een eigen vegan patisserie wil beginnen.

Josefien weet het zeker, er is voorlopig geen plaats voor een man in haar leven, en al helemaal geen Engelsman. Nooit meer. Ze is gelukkig zo met haar dochtertje, Franse herder Beau en haar Nederlandse familie.

Maar dan leert ze de aantrekkelijke Luke Lovegrow kennen. Jawel, een Engelsman. Hij is in Den Haag voor een internationale conferentie en het huwelijk van zijn halfbroer.

Een discussie in een café maakt duidelijk dat Josefien en Luke heel anders in het leven staan. Hij overtuigd vleeseter, zij al jaren vegan; hij conservatief en een tikkeltje seksistisch, zij progressief en overtuigd feministe.

Kan er desondanks iets moois opbloeien tussen twee zulke verschillende karakters? Trekken tegenpolen elkaar inderdaad aan? Of is hier sprake van een gevalletje `twee geloven op een kussen, daar rust de duivel tussen'?

Een ding is zeker: aan vuurwerk geen gebrek tussen die twee.

fd80eefca1ae97ba29727ab83386947d.jpg

Lezen en mailen

Van: Elly
Verzonden:  vrijdag 8 februari 2019 00:16
Aan: Francisca
Onderwerp: Buddyread

Hallo Francisca,

Je bent denk ik al aan Josefien begonnen?  Ik ook en na even te moeten wennen, hoe zat die familie nu ook alweer in elkaar, ben ik nu goed op weg en begint het verhaal voor mij te lopen. Wat een toevalligheden met Josefien en Luke Lovegrow....... Ik moet wel lachen om die naam: Lovegrow... Tja, of hij zijn naam eer aan doet moeten we nog afwachten.

Hoe was jouw eerste indruk?

Groeten Elly

Van: Francisca
Verzonden: vrijdag 8 februari 2019 08:31
Aan: Elly
Onderwerp: RE: Buddyread

Hi Elly,

Je bent me net voor! Ik wilde je vandaag mailen :-) En ja ik ben ook al in het boek begonnen, woensdagavond om precies te zijn. Gisterochtend had de bus nogal wat vertragingen onderweg dus ik heb lekker wat meters kunnen maken!

Ik moest ook even denken hoe het nu ook alweer zat. Berend en zijn drie Mariekes wist ik nog wel, Marieke 1 had drie dochters waaronder Eva. Marieke 2 had een zoon die een relatie had met een Engelsman. En Marieke 3 heeft een dochter Merel, die 7 jaar is meen ik. Maar waar is deze Josefien dan toch een kind van? Een broer van Berend? Ik wist niet dat Berend een broer had… Nou ja, het maakt niet zoveel uit, ik vond het in elk geval al erg leuk dat Eva al vrij vlot in haar blije situatie in het boek om de hoek kwam kijken. Logisch natuurlijk. Als Josefien haar bruidstaart gaat maken dan moet ze wel in het verhaal voorkomen.

En ja, die achternaam van Luke ‘liefde groeit’! Maar dat had ik in het vorige boek ook, mijn kennis van het Frans is zeer beperkt maar toch moest ik meteen grijnzen om de achternaam van Lucien. Ik dacht toen meteen aan amoureus en nadat ik voor de zekerheid lamoureux/l’amoureux door translate had gegooid vond ik de achternaam nog vele maken leuker.

Maar terug naar dit boek! Inderdaad wat een toevalligheden waarbij Josefien en Luke elkaar tegenkomen! Maar ook grappig hoe Anthony en Luke zich tot elkaar verhouden (ik zal niet verder in details treden om geen spoilers weg te geven).

Wat vind je trouwens van de voorkant? We hadden het daar natuurlijk tijdens de boeklancering al wel even over gehad, en wij lezen dan weliswaar het e-book, maar ook jij had het kaartje van de voorkant meegenomen toch? Ik vind de voorkant er in elk geval erg gezellig en leuk uitzien, net zoals de voorkant van het eerste deel overigens. Naast elkaar leggend passen ze goed bij elkaar vind ik.

Nou vanavond weer lekker verder lezen, tot mailens!

Groetjes,

Francisca

Van: Elly
Verzonden:  maandag 11 februari 2019 19:15
Aan: Francisca
Onderwerp: Re: Buddyread

Hallo Francisca,

Ja inderdaad, die toevalligheden blijven door het verhaal heen komen. De voorkant van het boek vind ik heel passend bij het verhaal. Modern en vlot.  De twee boeken passen daardoor zeker goed bij elkaar en er komt nog een derde deel.

Het boek heb ik bijna uit. Een erg leuk en vlot geschreven, romantisch en eigentijds  verhaal. Het verveelt nergens. En is ook humoristisch. Dit even in een paar kernwoorden, om verder niks te verklappen. Ik kreeg zelfs zin om ook eens de vegan taartjes te proberen.

Jij hebt het uit, wat is jouw mening over dit boek?

Groetjes,

Elly

Van: Francisca
Verzonden: dinsdag 12 februari 2019 09:52
Aan: Elly
Onderwerp: RE: Buddyread

Hi Elly,

In het vorige boek waren er ook diverse toevalligheden. Het dunne boekje wat ik van Renée las had dat ook, ik denk dat Renée gewoon heel erg houdt van toevalligheden in een verhaal! Absoluut zeer moderne woordkeus, met je eens. Vloeken hoeft dan wat mij betreft weer niet, er zijn zoveel andere woorden waarmee je ook frustratie of irritatie kunt uitdrukken.

Het verhaal verveelt nergens, is lekker vlot en fijn romantisch zonder klef te zijn. Josefien heeft af en toe toch wel wat weg van haar nicht Eva vind ik, en dat vond ik erg leuk. Net zoals in het vorige boek komt er ook nog wat spanning bij kijken wat een leuke draai geeft aan het verhaal. 

Ik ga mij buigen over mijn recensie, ik vond het gewoon een heerlijk boek om te lezen. Ik ben ook erg benieuwd naar het derde en laatste deel, wie daar dan de hoofdpersoon in zal zijn, komt er nog een nieuwe nicht de hoek om zeilen? We wachten het maar rustig af!

Veel plezier nog met de rest van het boek!

Groetjes,

Francisca

Van: Elly
Verzonden: dinsdag 12 februari 2019 14:23
Aan: Francisca
Onderwerp: Re: Buddyread

Hallo Francisca,

Ik heb het boek gisteravond uitgelezen. De spanning in het laatste stuk van het verhaal, heeft zeker een toegevoegde waarde. Zo wordt het verhaal compleet en zit er alles in. Zeker een heerlijk boek om te lezen. En de zin in de vegan taartjes bleef!

Ik kan wel merken dat jij het eerste deel korter geleden hebt gelezen dan ik, want veel is alweer wat weg gezakt.

Groetjes,

Elly

Van: Francisca
Verzonden: dinsdag 12 februari 2019 14:41
Aan: Elly
Onderwerp: RE: Buddyread

Hoi Elly,

Ik at toevallig vandaag een stuk vegan taart en ik moet zeggen: zalig!

Groetjes,

Francisca

Van: Elly
Verzonden:  dinsdag 12 februari 2019 14:50
Aan: Francisca
Onderwerp: Re: Buddyread

Ha  Francisca,

Oh ja.... Ik vroeg me al af of het echt bestaat... vegan taartjes. Echt vegetarisch zijn wij niet, maar we eten wel op een bewuste manier vlees en kip, dus minder en vaak biologisch en/of diervriendelijk.

Groet van Elly

Van: Francisca
Verzonden: dinsdag 12 februari 2019 16:03
Aan: Elly
Onderwerp: RE: Buddyread

Hi Elly,

Jazeker bestaat het! Er zijn inmiddels zoveel vegetariërs/vegans, en ja, die eten ook taart.

Ik maakte ooit eens cupcakes die vegan waren en die smaakten heerlijk. Ik zou op zich wel zonder vlees kunnen, niet zonder kip en vis, maar ik heb twee hard-core carnivoren thuis dus een vegan dag krijg ik er niet doorheen :-) Ik ben ook van de biologische en diervriendelijke.

Groetjes,

Francisca

 fd80eefca1ae97ba29727ab83386947d.jpg

Het is duidelijk. Elly en Francisca zijn enthousiast. Niet alleen over het boek, maar ook over de vegan taartjes. Ze waardeerden het boek allebei met maar liefst 4****.  De recensie van Elly is hier te vinden en die van Francisca hier.

Hebben jullie Josefiens zevende hemel al gelezen? En zijn jullie het met Francisca en Elly eens?



Reacties op: Lezersbuddy Josefiens Zevende Hemel

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Renee Olsthoorn

Renee Olsthoorn

Auteur, blogger en vertaler Engels en Frans. Trotse moeder en grootmoeder. Werkt...