Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Creatief met Categorieën week 11 en 12

op 26 maart 2018 door

Ging ik deze week over de 1000 gelezen boeken heen, kocht ik er toch nog een paar bij en las weer het een en ander uit. Ook ging ik naar een meet en greet met Rachel Joyce (en kocht weer een boek) en had een gezellig middag met de Feelgood club.

9615c3b1dc1bd1e855d5295923231cc3.jpg

Wat heb ik uitgelezen deze weken?

(42) Een lied voor Achilles - Madeline Miller

Een van de aanwinsten van het boekenfestijn in september vorig jaar. Het stond in de kast maar te wachten tot het zijn beurt was. Door de komst van een door Hebban lezers georganiseerde leesclub, kon ik mooi beginnen en aanhaken.
Het is een YA met veel Griekse mythologie. Daar weet ik weinig van, en door de discussie bij het boekt word ik een heel stuk wijzer.

  • #Cat 14, stond al best lang in mijn kast
  • #Cat 24, historische roman, (toch? mythologisch verhaal is behoorlijk historisch en lang geleden)
  • #Cat 25, diversiteit
  • #Cat 29, speelt in tijd van oorlog
  • #Cat 34, Naam in titel
  • #Cat 36, hervertelling van mythe
  • #Cat 39, muziek speelt een rol
  • #Cat 40, speelt op een eiland
  • #Cat 44, genre dat ik nooit lees: mythologie

(3 uit 7) Woensdag - Shana Gray

Deel drie uit het ebook feuilleton, wat ik ervan vond lees je hier bij de Feelgood club.

(43) Verras me - Sophie Kinsella

Ik lees de boeken van Sophie Kinsella graag, hoewel de ene me beter bevalt dan de andere. Mijn niet zo perfecte leven vond ik erg leuk. Het boek Verras me is heel anders dan haar andere boeken en wist me niet gelijk te overtuigen, toch blijkt er meer in het boek te zitten dan het begin doet vermoeden. Dus na een redelijk iritant begin, toch met plezier gelezen.

  • #Cat 16: boek uit 2018

(44) Fuck die rimpels

Een bundel met columns en fictieve korte verhaaltjes over ouder worden, rimpels krijgen en toch gewoon overal de humor van in blijven zien. Ik schreef er een blog over.

  • #Cat 22: Korte verhalen

(45) Dochter van Frankrijk - Carol Drinkwater

Gelezen voor een hot or not.

  • #Cat 16: Boek uit 2018
  • #Cat 23: verhaal in een verhaal
  • #Cat 45: meerdere tijden

(46) Carve the mark - Veronica Roth

Als luisterboek voor mijn #leesdatboeknueindelijkeensuit challenge. Ik schreef er al een blog over. Ik vond het niet zo geweldig, maar dat kan er ook aan hebben gelegen dat dit boek niet zo geschikt als luisterboek is. Dat lag deze keer niet aan de voorlezer, Anne van Veen deed het heel erg goed.

  • #Cat 6: eerste dee van een serie
  • #Cat 31: boek wat ik allang wilde uitlezen

(47) De Franse slag - Renee Olsthoorn

Renee Olsthoorn is een schrijfster en vertaalster die onlangs opdook in het Feelgood cafe. Ze vertaalde oa een deel van de Cynster sisters, en heeft nu ook een eerste deel geschreven van een vierdelige serie, welke pas is uitgekomen: De Franse slag. En dat lag zomaar op de tafel met nieuwe aanwinsten bij de bieb! Een leuke vlotte eigentijdse chicklit. Met plezier gelezen.

  • #Cat 6 Eerste deel van een serie
  • #Cat 30: een grappig boek

(48) Hoe alles moest beginnen - Thomas Verbogt

Tijdens de blindate leesclubs kwam dit boek voorbij en was mijn tweede keus. Toen Bookchoice het opnam in de selectie van maart, was de keuze om die te gaan luisteren snel gemaakt. Helaas niet zo'n beste keus. Thomas Verbogt leest het zelf voor, meestal is dat een goede keus, maar ik vond het in dit geval vreselijk, zo traag met zoveel pauzes in 1 zin, dat het verhaal me grotendeels is ontgaan. Nu was dat verhaal ook niet zo boeiend, geloof ik. Het duurde gelukkig niet zo heel lang, dus het is over en uit.

  • #Cat 5: Leesclubboek

(4 uit 7) Donderdag  - Shana Gray 

Feuilleton deel vier, weer een stukje beter dan de voorgaande delen/dagen. Niet geheel geloofwaardig, maar wel lekker leesvoer.

(49) Ommekeer - Sophie Ester

Boek van de bieb. Ik had het al eens langs zien komen op FB en het lag bij de nieuwe aanwinsten op de bieb tafel. Aangezien het alweer gereserveerd staat moest het nu toch echt uit. Het is een origineel verhaal. Een van de hoofdpersonages Carol, kijkt terug op een stuk van haar jonge leven, waarbij er diverse aanslagen zijn geweest op haar familie. In de vorm van een verhaal in het nu, schrijft ze die gebeurtenissen uit het verleden op. Het leest vlot. Het boek is een misdaadroman, wat al aangeeft dat het geen echte thriller is. Er gebeurt wel erg veel en het is niet allemaal even geloofwaardig. Het is een eerste deel uit een serie van vier boeken dus er gaat nog wel het een en ander gebeuren. De personages zijn nu neergezet, we weten wat ze hebben meegemaakt en hoe flexibel ze zijn, ik ben benieuwd wat het volgende deel te bieden heeft.

  • #cat 6, eerste deel uit een serie

9615c3b1dc1bd1e855d5295923231cc3.jpg

En zo heb ik weer een mooi lijstje bij elkaar weggelezen en uitgeluisterd. Het was soms genieten, en soms wat minder. Dat kan en dat is ook niet erg. Ik verheug me alweer op de stapel met boeken die voor me klaar ligt. #boekenhebjenooitgenoeg



Reacties op: Creatief met Categorieën week 11 en 12

Meer informatie

Gerelateerd