Binge-lezen in lockdown

op 14 maart 2020 door

Als je lekker hebt gehamsterd (en vooral het wc-papier niet hebt vergeten ;-)) kan je je zonder schuldgevoel gewoon lekker tot 31 maart terugtrekken en installeren op de bank met een stapel boeken. Alle evenementen zijn afgelast, uitgaansgelegenheden gaan dicht, dus wat kan je anders doen? Gelukkig blijft het Fabulous Feelgood café gewoon open, dus als je er toch even uit wil, dan ben je daar natuurlijk van harte welkom. Je hebt nu alle tijd om je eens helemaal te verliezen in een serie en lekker te gaan binge-lezen. Ik heb een paar series voor jullie op een rijtje gezet waar je komende weken mee vooruit kunt.

- door Helma -

Ik ben mijn eigen boekenkast ingedoken en gekeken welke series ik zelf met veel plezier gelezen heb. En al kijkend langs de planken, kwam ik op de volgende heerlijk weglezende series, allemaal uitermate geschikt om achter elkaar uit te lezen.

De Zeven Zussen-serie van Lucinda Riley

Deze bestseller-serie kan natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Als je nog niet begonnen bent aan deze verslavende serie, is dit de ultieme gelegenheid om daar nu mee te starten. Met in in totaal 3.660 pagina's ben je wel even zoet. En als je na het lezen van de serie nog veel meer wil weten over Lucinda Riley en haar boeken, kom dan een bezoekje brengen aan het zeven zussen café.

f0c44c98b3ead2e66303f051c2d804ba.png

De Rata Station-trilogie van Sarah Lark

Deze serie speelt zich af Nieuw-Zeeland en volgt drie generaties van een familie. Deze serie is minstens zo verslavend en met 2.256 pagina's heb je de trilogie misschien wel sneller uit, maar dan kan je gewoon nog een serie binge-lezen. Elk nadeel heeft een voordeel! Ik heb ze in ieder geval verslonden. Als je wil weten of het ook iets voor jou is, kijk dat eens in de volgende artikelen waarin wij het 'hot or not' vonden:

De tijd van de vuurbloemen, De zang van de hoornschelp en De legende van de vuurberg.

8ac7723e423af490cd1139b29baf8231.png

De Cynster zusjes-serie van Stephanie Lauren

Voor heerlijk ontspannen lectuur dat zich afspeelt in het begin van de 19e eeuw is de serie over de Cynster-zusjes een aanrader. Elk zusje heeft haar eigen boek en het zijn geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Gewoon lekker 1.568 pagina's pretentieloos leesplezier. Marieke en ik hebben ons er in ieder geval prima mee vermaakt. We schreven er een artikel over. 

ce9fdda5ee36a6f1ad34cd79d2166dc6.png

De Chocolat-serie van Joanne Harris

De film Chocolat met Johnny Depp en Juliette Binoche is bijna bekender dan het boek. De film is zeker het bekijken waard, maar de boeken zijn nog veel leuker. Waarschuwing vooraf: zorg dat je een doos chocola onder handbereik hebt! Ik heb de laatste drie boeken achter elkaar uitgelezen en schreef er al eerder een artikel over. Met 1.682 pagina's kan je deze in een paar dagen als gelezen op je boekenplank zetten.

431056e2537c182ea823c90fb5def565.png

De Deverill-serie van Santa Montefiore

Deze serie mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. De serie zou oorspronkelijk bestaan uit drie boeken, maar uiteindelijk heeft Santa besloten er nog een vierde boek aan toe te voegen. Dat was dus nog onverwacht opnieuw genieten van de Deverills: in totaal maar liefst 1.787 pagina's! En als je pas eind maart aan deze serie begint, kan je gezellig aansluiten bij de Santa Montefiore leesmaand die in april van start gaat bij Fabulous Feelgood. Houd dus onze pagina in de gaten, als je wil meedoen.

7fdaf12ae4e0d50182ff0b19f02b7a82.png

De Vrienden-serie van Astrid Harrewijn

Nog zo'n serie die het binge-lezen meer dan waard is. Haar boeken doen me vaak hardop lachen. Dus als je behoefte hebt aan humor dan zit je met deze boeken goed. Ik vond alledrie de boeken leuk, maar het boek over Joost (Daar heb je vrienden voor) was mijn favoriet. Alles bij elkaar goed vor 910 pagina's leesplezier.

9904ea076e60f950229d1a0a6443009a.png

De Hitte-serie van Lis Lucassen

Tot slot een heelijke new adult serie, waar je doorheen vliegt en soms rode oortjes van kunt krijgen. Maar ook een serie waarin je meeleeft met de hoofdpersonen en hoopt dat het allemaal goed komt. Met Fabulous Feelgood lazen we de serie (de winactie die daar staat is jammer genoeg allang afgelopen) en als je Lis Lucassen nog niet kent, lees dan het interview wat we eerder met haar hadden. 

597bb60839acbce58ac3b116abd38abd.png

Heel veel leesplezier!

Met welke serie trekken jullie je terug? Ik heb deze series al allemaal gelezen, dus ik ben benieuwd naar jullie tips.Reacties op: Binge-lezen in lockdown

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley schreef op haar vierentwintigste haar eerste roman. De boeken van ...

Sarah Lark

Sarah Lark

Sarah Lark boekte internationaal groot succes met haar romans over Nieuw-Zeeland...

Joanne Harris

Joanne Harris

Joanne Harris is een Frans/Engelse bestsellerauteur die in 1989 debuteerde....

Lis Lucassen

Lis Lucassen

Lis Lucassen is het pseudoniem van thrillerschrijfster Olga Hoekstra. Lis Lucas...

Santa Montefiore

Santa Montefiore

Santa Montefiore begon al op jonge leeftijd met schrijven, maar haar eerste boek...

Gesponsorde boeken