Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De meisjes voordat Hebban in ons leven kwam: Renate

op 21 februari 2019 door

Vandaag een kijkje in het leven van Renate. En niet zomaar een kijkje, maar een terugblik: wat voor meisje was zij voordat Hebban in haar leven kwam? Vandaag vertelt ze ons over haar lezende leven voordat hij Hebbanroze kleurde. Lees je mee?

Door Sanne

fd80eefca1ae97ba29727ab83386947d.jpg

Het pre-Hebban tijdperk

Hoe zag jouw leven eruit voor je Hebban ontdekte?

Renate: "Al van kleins af aan las ik veel. Ik heb elke verjaardag wel een boek gekregen, bijvoorbeeld met verhalen van Disney, maar ook veel Romana en Ragebol boeken. Boeken die ik met veel plezier gelezen, terwijl ik echt niks met paarden heb of had.
Mijn moeder had veel boeken bewaard van haar van vroeger, dus ook Lotje van Jaap ter Haar heb ik altijd met veel plezier gelezen, maar ook de boeken van Paul van Loon waren echt aan mij besteed. Net als de boeken van Rob Zadel over Greenpeace, leuk en leerzaam."

Wat las je het liefst?

Renate: "Het liefst las ik net als nu eigenlijk thrillers en vooral feelgood. Ik kijk nog altijd heel erg uit naar nieuwe boeken van Jill Mansell, Jo Nesbø en Tomas RossDat zijn toch wel de schrijvers die ik voor ik Hebban ontdekte het meeste las."

fd80eefca1ae97ba29727ab83386947d.jpg

Hallo Hebban!

Hoe ontdekte je Hebban?

Renate: "De boeken van Nele Neuhaus vond ik echt heel fijn, dus was wat aan het googlen, zo kwam ik op Hebban terecht, waar ze een leesclub organiseerden met het boek Een onbeminde vrouw. Ik heb me gelijk ingeschreven en had ook echt geluk, want ik mocht meedoen! Sindsdien is het lezen alleen maar meer geworden, er komen zoveel toffe dingen voorbij! Hebban is voor mij een mooie manier om in aanraking te komen met zoveel mooie boeken, ook uit verschillende genres. Echt heel leuk."

Is je leessmaak veranderd door Hebban?

Renate: "Ik las eigenlijk altijd al van alles, maar mag nog steeds een fijne feelgood afwisselen met een thriller. De afwisseling tussen genres maakt ook dat ik meer geniet van de boeken. Wel zijn er vooral door de leesclubs boeken op mijn pad gekomen die ik anders echt niet zo snel had gelezen. Je komt gewoon in aanraking met van alles wat. Wel blijf ik het meeste genieten van de feelgoods en een goede thriller op zijn tijd, heerlijk!!" 

Wat betekent de Feelgood Club voor jou?

Renate: "Toen er een oproepje kwam voor de Feelgood Club heb ik eerst eens heel goed nagedacht. Maar toen dacht ik "goh, ik stuur gewoon een mailtje". Hoe groot is nou de kans dat je een van de tien wordt, niet groot natuurlijk. Toen hoorde ik dat ik één van de gelukkigen was! En ik mag echt hele gave dingen doen, zoals Jenna Blum interviewen. Maar het allerleukste zijn de meiden, een hele leuke club samen, die ook weer allerlei mooie tips geven, zeker sinds we onze gelezen boeken naar onze speciale WhatsApp sturen."

fd80eefca1ae97ba29727ab83386947d.jpg

After Hebban

Wat doe je nog meer naast Hebban?

Renate: "Naast Hebban werk ik gewoon, op een bloedafname, dus iets wat helemaal niets met boeken of lezen te maken heeft, al komt het onderwerp boeken, lezen en Hebban regelmatig langs op het werk. Omdat veel patiënten toch een boek mee hebben in de wachtkamer en het dan heel makkelijk is om over een boek te praten of over een schrijver. Zijn ze gelijk een beetje afgeleid en ik haal er soms ook tips vandaan! Praten over boeken verveelt nooit!"

Dit keer een kijkje in het leven van Renate. Binnenkort volgt er weer een nieuwe editie van "De meisjes voordat Hebban in ons leven kwam", misschien wel die van jou! Wil jij ook een kijkje geven in jouw boekenleven? Stuur dan een mailtje naar welovefeelgood@gmail.com.
Heb je de vorige editie van deze rubriek gemist? Lees dan hier de blog over Marieke waarin ze openhartig over haar leven voor Hebban vertelde.



Reacties op: De meisjes voordat Hebban in ons leven kwam: Renate

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jaap ter Haar

Jaap ter Haar

Jaap ter Haar was een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn carrière al...

Paul van Loon

Paul van Loon

Paul van Loon is een bekende en populaire Nederlandse kinderboekenschrijver. Hij...

Nele Neuhaus

Nele Neuhaus

Nele Neuhaus (Münster/Westfalen, 1967) is het pseudoniem van Cornelia Löwenberg,...

Jill Mansell

Jill Mansell

Jill Mansell is een absolute bestellerauteur. Haar razend populaire boeken voor ...

Jo Nesbø

Jo Nesbø

Jo Nesbø (Oslo, 1960) geldt als de belangrijkste en populairste misdaadauteur va...