Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De week van ... Antoinette

op 01 november 2020 door

Een week is alweer voorbij! Vandaag neem ik jullie mee naar een terugblik naar mijn afgelopen week. Waar ben ik mee bezig geweest, wat heb ik gelezen en wat gaf mij dat fijne feelgood gevoel of was juist een baalmoment?

- door Antoinette -

218656535a3fc7fa5585c31c16a48950.png

Normaal gesproken zijn voor mij de weken vooral veel van hetzelfde omdat ik helaas niet meer kan werken. Deze week was een keer een uitzondering want ik was vrij druk voor mijn doen. Nu de dagen frisser en vochtiger worden, is mijn pijn ook aan het toenemen. Een elk jaar terugkerend feit, maar wennen doet het niet. Nu de meiden veel thuis zijn door corona, heb ik wel de nodige gezellige afleidingsmomenten en onze twee honden zijn echt mijn fijne gezelschap door de dagen heen.

Dagboek van mijn week

Maandag

Vanmorgen was ik al vroeg uit bed. Dit keer niet omdat mijn dochter mocht trainen, maar doordat mijn lichaam nog moet wennen aan de nieuwe tijd. Dus op tijd eruit voor de medicatie en de kachel aanzetten. Nadat ik met mijn kopje thee en de honden op de bank was gaan zitten, even mijn berichtjes bekeken en het ontbijt klaar gemaakt.

In de loop van de ochtend een wasje gedraaid. Allebei de dochters hebben online les dus ik ben 'alleen'. Gelukkig mag ik aan het eind van de ochtend naar de fysiotherapeut. Helaas was mijn vaste therapeut twee weken ziek waardoor mijn behandeling even stop lag. Mijn lichaam reageert hier gelijk op en we besluiten de frequentie weer even op te schroeven voor een aantal weken. 

's Middags rustig aan gedaan omdat ik vanavond nog een afspraak heb. Ik heb dan wat belangrijks door te bespreken. De middag heerlijk benut om verder te lezen in De bergen zingen. Nadat ik 's avonds om half negen thuis was, direct mijn bedje ingedoken waar de elektrische deken al heerlijk aanstond. Hier heb ik nog even verder gelezen in Het hoge woord.

Dinsdag

Vanmorgen was ik wederom vroeg wakker. Na de gebruikelijke start een begin gemaakt in Lava van Yrsa Sigurdardottir. Nadat de was klaar was heb ik eerst een rondje bellen gepleegd. Omdat ik mentor van een familielid ben moest ik nog het een en ander regelen. Nadat ik hiermee klaar was, ben ik nog even verder gaan lezen.

In de middag de kleine huishoudelijke klusjes nog even gedaan. Daarna merkte ik toch wel dat mijn lichaam aan de rem begon te trekken. De fleecedeken erbij gepakt en toch maar even een extra medicijnmoment ingelast. Ik doe dit liever niet, maar soms is het nodig. Precies toen ik aan het koken was kreeg ik nog een belangrijk telefoontje. Gelukkig kunnen de meiden hier ook helpen met koken, dus dat was mooi makkelijk dit keer. Na het eten was de koek echt op en heb ik vooral nog kunnen liggen en lezen. Gelukkig is Lava spannend, dus ik vermaakte mij wel. Als afsluiting 'Opsporing Verzocht' gekeken en toen was de dag echt ten einde.

Woensdag

Onze oudste dochter moest er vroeg uit omdat ze een praktijkdag op school had. De wekker ging om 05.15 uur. Nadat ze de deur uitging was ik nog een tijdje alleen. Nog even een paar bladzijdes gelezen. Ik ben inmiddels begonnen in Het geschenk van Edith Eger. In de loop van de  ochtend maar eens een recensie schrijven ochtendje ingelast. Ik probeer dit meestal in de ochtend te doen als ik nog aardig fit ben. Nadat ik hiermee klaar was, wat gerommeld in het huishouden. 

's Middags met mijn jongste dochter ff lekker gekeuteld voordat ze naar haar stage ging. Toen zij weg was nog even gelezen, voordat ik nog bezoek kreeg wat achteraf nogal intensief was. Gelukkig had ik makkelijk eten op de planning staan wat nu heel goed uitkwam.

In de avond weinig gedaan. Half gelezen en televisie gekeken. Ik was eigenlijk te moe voor deze vorm van ontspanning. Uiteindelijk vroeg naar bed om nog even muziek te luisteren.

Donderdag

Vanmiddag stond een afspraak buiten de deur op de planning. Na een niet zo'n lekkere nacht de ochtend rustig aan gedaan. Ik heb nog wat gelezen in Het geschenk en wat gerommeld in het huis. Als ik weet dat ik lange tijd niet kan rusten, moet ik maatregelen nemen om het zo dragelijk mogelijk qua pijn te houden. 

''s Middags voordat ik de deur uit ging lang gelegen. Nadat ik thuis was van een intensief middagje was de koek op. Ik heb letterlijk niks meer gedaan behalve 'De beste zangers' gekeken.

Vrijdag

Na een korte en pijnlijke nacht deze dag een balans gezocht in rust en activiteit. Ik wil vandaag Het geschenk nog uitlezen en dan eens kijken wat ik wil gaan lezen. Ik wil in ieder geval dit weekend een start maken met het boek Het dorpje Happiness. Ik mag deze meelezen in de Hebban Leesclub. Het was meer een dagje me-time. 

Zaterdag

Gisteren was uiteindelijk een slecht dagje voor het lezen. Ik kon me er niet echt goed voor concentreren. Uiteindelijk geen boek uitgelezen en nog geen 100 bladzijden op mijn leesmeter gehaald.

's Morgens opgestaan met mijn jongste dochter die aan het werk mocht vandaag. In de loop van de ochtend met mijn man kort op pad geweest om wat bloemen voor binnen te halen. we stelden het steeds uit door corona, maar het was nu toch eigenlijk wel hard nodig. Uiteindelijk kwamen we thuis met drie planten, dus een geslaagd uitje.

Verder deze dag aangerommeld en wederom weinig gelezen. Ik hoop morgen toch wat meer te kunnen lezen. Ik ben namelijk zo benieuwd naar Het dorpje Happiness, maar dan moet ik wel eerst Het geschenk uit hebben van mijzelf. 

218656535a3fc7fa5585c31c16a48950.png

Mijn feelgood moment van de week

Mijn feelgood moment was toch denk ik de momentjes samen met mijn dochters. Nu ze meer thuis zijn heb je toch andere gesprekken en gezelligheidsmomentjes samen dan als ze de hele week overdag van huis zijn.

Mijn baalmoment van de week

Ik heb niet echt een baalmoment gehad deze week. Het was voor mij over de hele week genomen een vrij intensieve week. Ik merk dat het mij veel extra energie kost. Dit kost tijd de komende dagen om weer enigszins op mijn dagelijkse energielevel te komen. Maar anderzijds geeft het ook wel voldoening als bepaalde zaken afgerond kunnen worden.

218656535a3fc7fa5585c31c16a48950.png

Hoe was jullie week? Had jij net als ik een feelgood moment en een baal moment van de week? Laat het ons weten in een reactie.



Reacties op: De week van ... Antoinette

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Rosemarijn Milo

Rosemarijn Milo

Rosemarijn Milo dacht aanvankelijk dat zij celliste zou worden maar ging na haar...

Yrsa Sigurdardottir

Yrsa Sigurdardottir

Yrsa Sigurðardóttir (Reykjavik, 1963) is een IJslandse auteur van zowel kinderbo...