Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Fabulous Feelgood leest: Een melodie voor Melody

op 15 augustus 2020 door

Het was weer tijd voor een samenlees project, dus toen we Een melodie voor Melody, het korte verhaal van Renée Olsthoorn, voorbij zagen komen voor een wel heel klein prijsje was de keuze snel gemaakt. Een kort verhaal kan er altijd tussendoor, toch? Reden genoeg om het boek aan te schaffen en ons licht erover te laten schijnen.

2711afad4c64118f002fb3c88d759d4b.jpg

Over Renée Olsthoorn

We kennen Renée Olsthoorn vooral als selfpubber van feelgoodverhalen, die vol enthousiasme meewerkte aan de zomerverhalenreeks in 2018 en 2019. Deze laatbloeier in het schrijverschap (hoezo genieten van je pensioen?) had zoveel plezier in de avonturen die Tessa Treurniet in het zomerverhaal van 2019 beleefde, dat ze het verhaal uitwerkte tot een complete roman. Daarin was ze trouwens niet de enige auteur! Voor meer auteurs begon het met een kort verhaal. Verder is ze een graag geziene en regelmatige gast in ons maandelijkse feelgood café en hebben Marieke en Helma haar al uitgebreid aan de tand gevoeld in het Meet & Greet Café.

Haar eerste drie boeken gaf ze in eigen beheer uit, maar dat haar schrijfkunsten niet ongemerkt bleven bij uitgeverijen, blijkt als Zomer & Keuning, niet de minste uitgeverij, haar een contract aanbiedt. Haar eersteling bij Z&K, Een melodie voor Melody verscheen als kort verhaal in de Story en is nu als e-book voor een heel klein prijsje te koop.

Over Een Melodie voor Melody

Een melodie van Melody is een heerlijk, zwoel kort verhaal. Melody Morel weet niet wat haar overkomt als ze een e-mail krijgt van Baptiste Bonnet, de Franse Justin Timberlake. Hij heeft haar op YouTube gezien en wil dat ze meedoet aan een concert dat hij zal geven in Nice. Melody twijfelt geen moment en reist erheen… maar dan vindt ze een rivale op haar weg. Een melodie voor Melody zit vol goede vibes, spanning en romantiek.

2711afad4c64118f002fb3c88d759d4b.jpg

Wat wij ervan vonden

Helma

Onder het genot van een lekkere cappuccino las ik dit korte verhaal van Renée: een lekker feelgood begin van de dag. Je krijgt een leuk inkijkje in het leven van Melody als ze van de ene op de andere dag wordt ontdekt door Baptiste Bonnet. De succesvolle zanger waar ze al jaren een 'crush' voor heeft. Het is 'a dream come true' voor haar als ze geniet van haar tijdelijke leven op het riante jacht van Baptiste in de haven van Nice. Is haar stem het enige dat Baptiste in Melody aantrekt of is er meer? Zijn vriendin heeft daar zo haar eigen mening over en is duidelijk niet zo blij met de komst van Melody. Het is natuurlijk lastig om in een kort verhaal alles gedegen en geloofwaardige op te bouwen en Renée is daar niet helemaal in geslaagd. Vooral het eind van het verhaal voelde als iets te snel en gemakkelijk toegewerkt naar het happy end. Ik denk dat met een paar pagina's meer het verhaal iets sterker en uitgebalanceerder zou zijn geweest. Ondanks dat heb ik het verhaal met plezier gelezen en kijk ik uit naar haar eerste volledige roman die ze voor Z&K gaat schrijven. 3***

Marieke

Een fijn kort verhaal over een singer-songwriter die wordt opgemerkt door de Franse Justin Timberlake en de kans krijgt om mee te werken aan zijn speciale corona-proof optredens vanaf een luxe jacht in de haven van Nice. Het klinkt te mooi om waar te zijn en het loopt ook niet helemaal vlekkeloos als er iemand aan boord stinkend jaloers is. In het verhaal gaat alles heel snel achter elkaar, het moet tenslotte allemaal binnen die 23 pagina's gebeuren. Het verhaal las heerlijk, maar ik was even vergeten dat er duidelijk stond 'kort verhaal', het was dan ook te snel uit. Misschien wel positief juist, want het smaakt naar meer. Van mij 3*** voor Melody.

Sanne

Ik zette het boek op mijn e-reader en begon met lezen. Nadat ik het titelblad, colofon etc. had omgeslagen was er volgens de teller ruim een vijfde van mijn boek verstreken. Dat ging snel...  Ik vreesde even voor een TE kort verhaal waarbij er weinig spannends zou gaan gebeuren. Die verwachting werd niet helemaal waargemaakt. Binnen afzienbare tijd had ik én Melody Morel leren kennen, bevond ik me op een jacht en voelde ik de Franse klimaat. In slechts een oogwenk laaide de spanning hoog op. Het ging voor mij allemaal wat snel, en veel feeling met Baptiste kreeg ik dan weer niet en dat vond ik jammer. Het boek was erg kort en toch wel wat voorspelbaar. Desondanks spreekt de schrijfstijl van Renée Olsthoorn mij erg aan en kijk ik uit naar andere boeken van de schrijfster. 3***

Lizzie

Onder een parasol op het strand ben ik in het kortverhaal begonnen, eigenlijk de ideale locatie om dit kortverhaal te lezen, we gaan immers naar het zonnige Nice op een jacht. In no time had ik het uit. Ik heb genoten van het korte avontuur van Melody en het verhaal met veel plezier gelezen. Ik hoop ergens dat er nog een vervolg komt want ik wil wel weten hoe het verder gaat tussen Melody en Baptiste Bonnet, het einde was voor mij iets te vlug afgewerkt, het had gerust een paar zinnen langer mogen duren. Ik ben benieuwd naar een volledige roman van Renée Olsthoorn, want de schrijfstijl op zich bevalt mij wel. Ik geef het kortverhaal 3,5***.

Renate

Toen ze met het idee kwamen om hier een groepsread van te maken, was ik gelijk om. Ik had nog nooit iets van Renée Olsthoorn gelezen, maar dat moest natuurlijk gewoon een keer gebeuren. Op een zwoele zomeravond, toen het te donker werd voor mijn boek, ben ik begonnen in Een melodie voor Melody.

Ondanks dat ik geen idee wat ik kon verwachten, was ik aangenaam verrast en werd heel nieuwsgierig naar haar nieuwe roman. Ik vond het een leuk kort verhaal over Melody, ze nam je mee naar Frankrijk op het jacht van Baptiste Bonnet, heerlijk vertoeven daar. Het verhaal ging snel, wat natuurlijk ook wel handig is in een kort verhaal, maar je leert Melody wel kennen. Het einde was wat abrupt, dat had best ietsje meer mogen zijn. Maar zeker gewoon een leuk verhaal om je te wanen in Frankrijk. 3***

Diana

Wachtend in het ziekenhuis besluit ik iets te doen wat ik zelden doe; een e-book lezen. Ik ben toe aan een kort en luchtig verhaal na een heftige week. Een melodie voor Melody maakt precies waar wat ik hoopte. Snel, feelgood, makkelijk te volgen en het haalt me even weg uit het deprimerende ziekenhuis. Ondanks dat alles vrij makkelijk ging - wat natuurlijk logisch is in 21 bladzijden - heb ik me goed vermaakt met dit verhaal. Ik ben erg benieuwd naar Renées roman. Ik beoordeel dit verhaal met 3***.

2711afad4c64118f002fb3c88d759d4b.jpg

Conclusie

We zijn eensgezind in onze mening met een gemiddelde notering van 3***. Het is een lekker weglezende feelgood, waarin je voor even deel uitmaakt van het leven van Melody. Het enige minpuntje is eigenlijk dat het gewoon te kort is en we het verhaal veel te snel uit hebben. Het nodigt zeker uit om meer van Renée Olsthoorn te gaan lezen. Voor wie het een eerste kennismaking is met de boeken van Renée, kan zijn hart nog ophalen aan de eerder verschenen boeken: De Franse slag, Josefiens zevende hemel en Tessa Treurniet en de reizende imker.

Hebben jullie Een melodie voor Melody al gelezen en zijn jullie het met onze mening eens? Laat het weten in een reactie!



Reacties op: Fabulous Feelgood leest: Een melodie voor Melody

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Renee Olsthoorn

Renee Olsthoorn

Auteur, blogger en vertaler Engels en Frans. Trotse moeder en grootmoeder. Werkt...