Advertentie

Eurovisie Songfestival: Boeken met een deuntje

op 14 mei 2019 door

Vanavond gaat het grootste muzikale spektakel weer van start, namelijk het Eurovisie Songfestival. Vandaag is de eerste halve finale, donderdag de tweede waarin Nederland aan de beurt is en zaterdag de finale. Om lekker in het thema te blijven (en tegelijk de challenge van deze maand mee te pakken, namelijk actualiteit) hebben wij vandaag een lijstje met boeken die bomvol muziek staan! Happy reading en veel plezier als je vanavond gaat kijken! 

Door Marleen

We beginnen met Het lied van mij en jou van J.D. Barrett, waarin hoofdpersoon Zoë met haar harp patiënten in een hospice begeleidt. De auteur heeft de muziek een belangrijke rol in het verhaal gegeven. Hier gaat het boek over: 

Zoë werkt in een hospice, waar ze met haar harp de patiënten begeleidt, ook op hun laatste reis. Het is een baan waarin ze de vervulling vindt die in de rest van haar leven ontbreekt: ze heeft al vijf jaar een hopeloze relatie met een man die niet voor haar durft te kiezen, woont nog steeds in haar ouderlijk huis, en durft, sinds een paniekaanval op het podium, haar baan als concertharpist niet meer op te pakken. 
Maar deze nieuwjaarsdag besluit ze het roer om te gooien. Terwijl haar beste vriendin (onvermoeibaar op zoek naar De Ware) en haar broer (hopeloos verliefd op iemand die zijn gevoelens niet beantwoordt) haar toejuichen vanaf de zijlijn, neemt Zoë het heft in eigen handen. Want het idee van een nieuw begin klinkt haar als muziek in de oren…

Ook in het net verschenen Ik wist het al van Kristen Harmel speelt muziek een mooie rol. Kate gebruikt muziek als therapie om door te dringen bij kinderen met problemen. Prachtig wat muziek teweeg kan brengen! Binnenkort lees je hier wat wij ervan vinden in een buddyread met dit boek, so stay tuned! Hier gaat het boek over: 

Nadat haar man Patrick tien jaar geleden omkwam bij een verkeersongeluk, was Kate zo diep in de rouw dat ze niet dacht ooit nog een nieuwe liefde te zullen vinden. Toch bleek de tijd inderdaad haar wonden te helen, en nu heeft ze het aanzoek van haar nieuwe vriend Dan geaccepteerd. Met een bruiloft in het vooruitzicht zou ze dus blij en vol verwachting moeten zijn. Waarom is ze dat dan niet echt?
Als ze steeds vaker droomt over Patrick – dromen waarin hij nog leeft en ze samen een dochter hebben – brengt de haast beangstigende echtheid van die dromen haar aan het twijfelen of ze wel op de goede weg is. Ze besluit dat ze eens iets heel nieuws moet proberen en geeft zich op voor een cursus gebarentaal. Het inspirerende contact met de dove kinderen, en hun enthousiaste begeleider Andrew, is een eyeopener: ze ervaart een veel grotere voldoening en verbinding dan ooit tevoren. Maar vindt ze ook de moed om haar leven drastisch om te gooien?

Ook Colleen Hoover heeft in één van haar prachtige boeken muziek centraal gezet. In Misschien ooit leren we Ridge en Sydney kennen die een prachtige relatie opbouwen dankzij de muziek van Ridge. En het mooiste en meest bijzondere? Ridge is doof en dit heeft mevrouw Hoover echt prachtig vomgegeven. Hier gaat Misschien ooit over:

Misschien ooit van Colleen Hoover neemt je mee in de onwaarschijnlijke liefde tussen een dove singer-songwriter en het meisje dat hem uit zijn writer's block helpt. Een heerlijk boek voor iedereen die houdt van een Amerikaanse setting, knetterende vonken en een achtergrond van songteksten en muziek. Auteur Colleen Hoover bracht samen met Griffin Peterson een soundtrack uit met de nummers uit Misschien ooit, gratis te beluisteren op maybesomedaysoundtrack.com. Dus kruip op de bank, druk op play, sla het boek open en beleef Misschien ooit.

Lees je liever wat erotisch deze week? Snappen we en Kristen Proby ook! Met Luister naar me geeft ze je een knappe muzikant en een knappe badass dame. Wat wil je nog meer? Reken maar dat je na het lezen ook zo'n muzikant voor jezelf wil! Misschien zit er wel iets lekkers tussen de kandidaten van het Songfestival? ;) Hier gaat het boek over:

Het restaurant Seduction wordt al snel het populairste restaurant in Portland. Addison Wade is een van de vriendinnen die het restaurant heeft gerealiseerd. Ze is vastberaden om het succes vast te houden en bedenkt een plan om nieuwe klanten te trekken met live muziek.
Maar als voormalig rockster Jake Keller zich uiterst zelfverzekerd meldt voor de weekendoptredens, weet ze dat ze in de problemen komt. Addie herkent hem onmiddellijk. Ze had in haar tienerjaren haar slaapkamer volhangen met zijn posters. Hij is op en top een foute man... Precies haar type, en precies wat ze niet kan gebruiken! 

Ook in Ik weet niet of ik van je houd van Christina Lauren speelt muziek een rol. Holland leert straatmuzikant Calvin kennen en hun relatie ontwikkelt zich op een wel heel aparte manier! Een heerlijk, romantisch verhaal in hartje New York, vinden we leuk! Lore en Marieke lazen het boek samen, hun buddy lees je hier! Hier gaat Ik weet niet of ik van je houd over: 

Door een verrassend toeval leert Holland de aantrekkelijke straatmuzikant Calvin kennen. Hij doet auditie voor een musical en mooie kansen liggen in het verschiet. Maar dan blijkt dat zijn studentenvisum verlopen is en hij illegaal in het land verblijft… Holland biedt impulsief aan met hem te trouwen, zodat hij in Amerika kan blijven. Ze worden huisgenoten, puur vriendschappelijk. Of doen ze maar alsof en is het zakelijke huwelijk misschien het begin van een minder zakelijke liefde?

Hoewel Lisette Jonkman ook in Verkikkerd en Verslingerd muziek een rolletje heeft gegeven (Hallo Kikker!), is muziek in Helemaal het einde een stuk belangrijker. Popster Roxy keert terug naar haar geboortedorpje en moet langzaam maar zeker zichzelf terug weten te vinden en muziek helpt haar daar een handje bij. We like! En wist je dat Lisette ook een playlist heeft gemaakt op Spotify (onder de oude titel van het boek)? En heb je de buddy read van Helma en Marleen al gelezen? Hier gaat het boek over: 

De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid. Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar. Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rock-’n-roll-leven, maar een lang bewaard geheim speelt op en ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger…

Ben jij net als een aantal van ons fan van De zeven zussen van Lucinda Riley? Dan moet je zeker het tweede deel Storm lezen, aangezien muziek daar ook een grote rol in speelt! Zus Ally gaat via muziek en oude, onbekende muziekstukken op zoek naar haar eigen verleden. Met fluitspelers en andere musici past dit boek perfect in dit rijtje! Hier gaat Storm over: 

Ally D'Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst. 

Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk 'Peer Gynt' van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

De Nederlandse Marina Folkers weet muziek ook altijd door haar verhalen te fietsen en zo ook in haar romantische debuut Faye & Sean, a love storySean is een bekende zanger, maar ook Faye's jeugdheld. In een heerlijk romantisch verhaal vertelt Marina een weg naar ware liefde. Heb jij ons interview met Marina al gelezen? En hier gaat het verhaal over: 

Wanneer Faye tien jaar is, wordt ze door de ondoorgrondelijke Sean gered. Ze verklaart hem tot haar persoonlijke held. Als zij volwassen wordt gaat ze op zoek naar zichzelf en de liefde. Maar staat haar vriendschap met Sean hierbij niet in de weg? Sean heeft een moeilijke jeugd en alleen muziek houdt hem op de been. Dan komt de onhandige Faye in zijn leven en mede dankzij haar maakt hij zijn dromen waar. Maar durft hij ook te gaan voor wat hij het liefste wil in zijn leven?

We hebben ook een wat oudere chicklit in dit rijtje opgenomen, namelijk Go Johnny go! van Paige Toon. Meg gaat aan het werk voor een bekende rockster en dat gaat niet zonder slag of stoot! Hier gaat het boek over:

Meg Stiles gaat in het zonovergoten Los Angeles werken voor de beroemde rocker Johnny Jefferson. Ze duikt in een wereld vol glitter en glamour, van swingende feesten die nachtenlang doorgaan. Meg probeert haar werk zo professioneel mogelijk aan te pakken. Maar Johnny maakt het haar niet bepaald gemakkelijk. Hij is gewoon veel te sexy met zijn slaapkamerogen en strakke lijf waar Brad Pitt een puntje aan kan zuigen. Gelukkig weet Meg haar hoofd koel te houden, geholpen door Johnny’s rustige vriend Christian. Maar hoe lang nog?

Als laatste tippen we nog Liefde op Lowlands van de Nederlandse Lily Frank en Roos Hart. Marieke en Renate lazen dit boek al samen voor een buddy en dit boek past uiteraard prima in dit rijtje! Hier gaat het boek over:

Romance rocks! Beleef Lowlands door de ogen van de band Dark Mist Rising. Maak kennis met toetsenist Ka en basgitarist Janus, bij wie het Lowlandsavontuur begint. Fangirl mee met Dore, die niet kan wachten om haar lievelingsband te zien optreden op het festival. Leef mee met gitarist Zeb en zangeres Pandora, die beiden de schrik van hun leven krijgen tijdens het festival en worstel mee met drummer Duncan, die vooral geconfronteerd wordt met zichzelf. Naast liefde voor muziek hebben alle bandleden nog iets met elkaar gemeen: dit festival wordt voor hen onvergetelijk! 

Met dit rijtje kom je vast en zeker deze week door! En of je nu wel of niet naar het Songfestival gaat kijken, een fijne week vol muziek heb je zo gegarandeerd! 

Welk boek wil jij graag lezen en ga jij vanavond en de rest van de week kijken? Reacties op: Eurovisie Songfestival: Boeken met een deuntje

Meer informatie

Gerelateerd