Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kerstboeken Special

op 26 november 2020 door

Kerst staat bijna voor de deur en wat is er nu fijner dan die donkere dagen voor kerst door te brengen met een boek, een dekentje en een pot thee op de bank? Om je te helpen met het uitzoeken van wat leuke kerstboeken, hebben we een lijstje met wat ontzettend fijne boeken gemaakt. Kun je alvast lekker in de kerstsferen komen! 

- Door: Renate en Mandy - 

7a0b34364f06c6326eca3f2a5b2f76b0.png

Twaalf dagen voor kerst - Jennifer Bayliss- Jennings


Twaalf dates met twaalf verschillende mannen. Het lot zou Kate goed gezind moeten zijn... Als het op relaties aankomt, zegt de vierendertigjarige Kate Turner graag ‘Bah, humbug’. Het besneeuwde, slaperige stadje Blexford zit immers niet bepaald vol met date-waardige, leuke mannen. Trouwens, wie heeft een man nodig als ze haar geluk heeft gevonden in haar carrière als ontwerper en in haar ‘bijbaantje’ als bakker voor het café van haar jeugdvriend Matt? Maar dan schrijft haar goedbedoelende beste vriendin Laura haar in voor een datingbureau. Daar beloven ze eenzame singles te helpen om liefde te vinden voor de kerstvakantie begint…

Kerstmis met een staartje - Lizzie Shane


De inwoners van Pine Hollow beschouwen hun stadje graag als de Mary Poppins onder de steden: vrijwel perfect in ieder opzicht. En dat is het ook, tenzij je lid bent van het buurtbestuur en ervoor moet zorgen dat alles zo perfect blijft.

Als Ben door een tragisch ongeluk zijn zus en zwager verliest, trekt hij in hun huis en neemt de zorg voor hun dochter Astrid op zich. Ook biedt hij schoorvoetend aan de taken van zijn zwager in het buurtbestuur over te nemen. Dat is met kerst geen pretje: Ben wordt gedwongen een moeilijke budgetbeslissing te nemen en sluit het plaatselijke hondenasiel. Dat neemt hondenliefhebber Ally hem niet in dank af. Zij heeft nog twaalf dagen de tijd om voor alle viervoeters een nieuw thuis te vinden en is daarnaast vastbesloten wraak te nemen op deze harteloze ambtenaar. Maar als Ally Ben leert kennen, blijkt hij veel redelijker – en knapper – dan verwacht.

Kerst op Ivy Hill - Julie Klassen


In ‘Kerst op Ivy Hill’ van Julie Klassen wordt er kerst gevierd in het idyllische dorpje. Richard Brockwell is al jaren niet thuis geweest met kerst. Hij is veel liever in Londen, ver van zijn ouderlijk huis, waar hij kan ontsnappen aan de vele familiegeheimen en de pijn uit het verleden. Maar wanneer Richards moeder dreigt zijn toelage stop te zetten als hij niet langskomt met kerst, keert hij met tegenzin terug naar Ivy Hill. Deze kerst op het platteland brengt vele verrassingen met zich mee, waaronder ontmoetingen met een wees, zijn eerste liefde en Arabella Awdry… een dame die veel aantrekkelijker is dan hij zich herinnert. Zal kerst op Ivy Hill, met de romantische sfeer van het platteland en de vreugdevolle kerstliederen, een magische verandering in het hart van Richard teweeg kunnen brengen?

301beda4ab40efd556eec0d88233b93a.png

Kerst op het eiland Skye - Kirsty Ferry


Wat zou jij ervoor over hebben om met kerst bij degene te zijn van wie je houdt?
Het Eiland Skye is een plek vol magie, met name rond de kersttijd, en er is geen plek op aarde waar Zac Fallon liever de kerstdagen zou doorbrengen. Maar hoewel Zac alles heeft wat zijn hart begeert op het eiland, is er toch een iemand die mist, en dat is Ivy McFarlane.

Ivy werkte ooit met Zac samen, maar sloeg haar vleugels uit en verhuisde naar Glastonbury. Sindsdien mist hij haar ontzettend. Nu is het bijna kerst en Zac realiseert zich dat Ivy een gat in zijn leven heeft achtergelaten dat hij niet kan verdragen. En dus gaat hij op pad om Ivy op tijd naar Skye te halen om samen kerst te vieren, maar zal het hem lukken voor Kerstmis terug te zijn... en zal Ivy hem wel willen vergezellen?

De kerstborrel - Hannah Hill

De jaarlijkse kerstborrel had leuk kunnen zijn als:

Ik niet omkwam in het werk en daardoor te laat was voor het feest.
Mijn kerstoutfit minder opzichtig was geweest.
Jasmine me niet probeerde te verleiden om op mannenjacht te gaan.
Een belachelijk knappe vreemdeling me niet constant in de gaten hield.
Diezelfde vreemdeling me dingen liet voelen die ik niet wilde voelen.
Al mijn regels niet overboord werden gegooid.
Ik niet nog voor de avond om was genoodzaakt was het feest te verlaten.
En tot slot, als de man die mijn wereld op z'n kop had gezet, toch geen verleden tijd bleek te zijn…

Winter in de kleine bakkerij aan het strand - Jenny Colgan


Het is winter in de kleine bakkerij aan het strand en Polly is ervan overtuigd dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar wanneer gaat het leven volgens plan? Want Polly’s beste vriendin vertrouwt haar een gevoelig geheim toe dat het leven van Polly en Huckle drastisch kan veranderen. En dan verschijnt er plotseling een bekend gezicht uit Polly’s verleden en wordt het nog ingewikkelder. Polly vindt meestal troost bij het bakken, maar ze heeft het gevoel dat het dit keer niet genoeg zal zijn. Kan Polly alles weer op het goede spoor krijgen en haar beste kerst ooit vieren met Huckle en papegaaiduiker Neil?

83bf1dd0c55cb7b95577de79f5980ebc.png

Wintereiland - Jenny Colgan


Het is winter op het eiland Mure. Een tijd om samen door te brengen, bij een knapperend haardvuur, en te genieten met de mensen van wie je houdt – tenzij je natuurlijk per ongeluk zwanger bent van je ex-baas en niet weet hoe je het moet vertellen. Kan Flora in het seizoen van vrede op aarde haar geheim delen en haar relatie met Joël redden? Ondertussen probeert Saif, de dokter op het eiland en vluchteling uit het door oorlog verscheurde Syrië, te genieten van zijn eerste westerse kerst met zijn zonen – maar zonder zijn vermiste vrouw. Kan het kleine gezin troost en vreugde vinden? Reis mee naar de prachtige, noordelijke rand van de wereld en sluit je aan bij de gastvrije gemeenschap van Mure voor een onvergetelijke kerst. ‘Pure verwennerij van begin tot eind.’ Sophie Kinsella


Kerst met Evie -
Nicola May

Nicola May vertelt in de novelle 'Kerst met Evie' het bijzondere verhaal van de Londense Evie. Twee dagen voor de kerst biecht haar vriend op dat hij een een affaire heeft en bij haar weggaat. Evies hart is gebroken en ze besluit haar verdriet te verdrinken met haar beste vriendin Bea. In de pub komt ze de vriendelijke Greg tegen, die toevallig hoort dat Evie geen plannen heeft voor de kerst. Hij runt een daklozenopvang en kan tijdens de koude wintermaanden een extra paar handen gebruiken. Evie besluit op zijna anbod in te gaan. Hier ontmoet ze Yves, een vriendelijke dakloze. Evie voelt zich meteen op haar gemak bij de man en ze spreken samen meerdere keren af in de decembermaand. Samen trekken ze door Londen, bezoeken ze bezienswaardigheden en praten ze over van alles en nog wat.


Het geschenk van Happiness -
Holly Martin

Tijdens de feestdagen gaat Ruby op visite bij haar vriendin Willow in het dorpje Happiness. Kerst is altijd de favoriete tijd van het jaar, dus als Ruby de kans krijgt om daar een winkeltje te runnen dat het hele jaar kerstspullen verkoopt, hoeft ze niet lang na te denken. Ze valt al snel voor Happiness en de inwoners, en ze wordt niet alleen verliefd op het dorpje...

'Het geschenk van Happiness' is het hartverwarmende tweede deel van de Happiness-serie van Holly Martin.

15d056dcbd0940a16b8344154a11e388.png

Hemelse modder - Gaby Rasters

Een hartverwarmend kerstverhaal over liefde, verlies en de krachtige band tussen zussen

 De zussen Iselle en Dagmar zijn altijd close geweest. Dat ze op jonge leeftijd hun ouders verloren en op elkaar aangewezen waren, heeft hun band versterkt. Maar door de jaren heen zijn de zussen wel erg veranderd. Waar Iselle een sportschool runt en het gemis van haar ouders wegstopt in veel sporten en gezond eten, vindt Dagmar juist troost in wijn en lekkers.

Toch is er één ongezonde voorliefde die de zussen bindt: de hemelse modder die hun vader vroeger maakte. Helaas was het recept strikt geheim en hebben de zussen de vertrouwde smaak nooit helemaal kunnen nabootsen – zelfs al proberen ze het elke Kerstmis. Als hun contrasterende levensstijlen op een dag hard botsen, dreigt voor het eerst hun gezamenlijke kerst in het water te vallen. Maar in het jaar dat volgt kan veel gebeuren. Brengt het recept van hun vaders hemelse modder hen weer bij elkaar voor het jaar uit is? En wie zit er tegen die tijd nog meer aan tafel?


De matchmaker -
Marijke Vos

Liefde? Ha! Carol gelooft niet in de liefde. Tenzij ze er geld aan kan verdienen. Haar miljonairsmatchingbureau loopt dan ook als een tierelier. Zeker rond de kerstdagen werkt Carol hard en maakt ze lange dagen, wat ze ook eist van iedereen om haar heen, van die incompetente assistente tot de wannabe-barista in het koffietentje op de hoek. Carol kan niet wachten tot de kerstdagen achter de rug zijn. Totdat een nieuwe cliënt haar meeneemt op een bijzondere reis door het verleden en het heden en haar een kijkje in de toekomst geeft. Lukt het dan toch om Carols koude hart te laten smelten? 

Winter in Cockleberry Bay - Nicola May

Het is winter in Cockleberry Bay. Nu het winkeltje en het café van het dorp in goede handen zijn, is Rosa op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze besluit zich te focussen op Neds Nieuwe Kans, het goede doel dat is opgezet in de nagedachtenis van Rosa’s overgrootvader. Om geld in te zamelen besluit ze een kerstconcert te organiseren voor het hele dorp. Maar nu Rosa zelf moeder is geworden is dat veel werk. Gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Alle favoriete personages én natuurlijk teckel Hot keren nog een laatste keer terug in dit feestelijke, hartverwarmende slot van de Cockleberry Bay-serie. Een heerlijke winterse feelgood! Lees ook de eerste delen uit de serie: 'Het winkeltje in Cockleberry Bay', 'Ik zie je in Cockleberry Bay' en 'Een nieuwe kans in Cockleberry Bay'.


Welk boek lijkt je het leukst? Of heb je al een aantal boeken van dit lijstje mogen verslinden? Dan zijn we benieuwd naar welke jij het leukste vond. Misschien heb je zelfs nog meer tips om dit heerlijke lijstje aan te vullen. We horen het graag in de reacties.



Reacties op: Kerstboeken Special

Meer informatie