Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip - estafette: Lizzie tipt Marieke

op 10 februari 2021 door

In januari tipte Diana mij haar leestip. Ik was enorm nieuwsgierig wat ze voor mij in petto had.
Onmiddellijk na de tip downloadde ik het boek en begon ik met lezen. Vandaag kun je lezen hoe het boek mij bevallen is samen met mijn tip voor Marieke.

-Door Lizzie-

8c0dc2bb577ab037502ea835768b2ffa.png

Diana's tip voor mij

Diana tipte mij Uitzonderlijk van Colleen Hoover het boek stond al op mijn ‘wil ik lezen lijstje’, maar werd wat achterop geschoven omdat ik nog nooit iets gelezen had van Colleen Hoover. En hoewel een boek mij dan aanspreekt krijgen bekende schrijvers dan dikwijls voorrang.

Lizzie ken ik qua leesvoorkeuren nog niet zo goed. Zo'n estafette is dan goed om even haar te-lezen-lijst door te spitten. Ik zie tot mijn genoegen veel boeken die ik ook wil lezen. Je zou zeggen dat het gemakkelijk is om iemand te tippen met dezelfde voorkeur, maar dat bleek toch nog best lastig.

Uiteindelijk is de keuze gevallen op Uitzonderlijk van Colleen Hoover. Colleen is een van mijn favoriete schrijfsters en met dit boek slaat ze een nieuwe weg in. Het was voor mij de verrassing van het jaar en ik denk er nog regelmatig aan terug. Ik ben erg benieuwd of jij dit boek net zo goed kunt waarderen als dat ik dat kon. Alvast veel leesplezier gewenst!

Over Uitzonderlijk

Ik heb een hoop mensen ontmoet in mijn leven, Merit. Maar jij bent misschien wel de raarste van allemaal.' Merit, de hoofdpersoon in 'Uitzonderlijk' van Colleen Hoover, is inderdaad een opmerkelijk type. Ze woont met haar familie in het souterrain van een kerk en verzamelt trofeeën die zij nooit heeft gewonnen. Maar als ze een jongen ontmoet die haar anders naar zichzelf en haar familie laat kijken, beseft ze dat ze niet meer zo kan doorgaan. 'Uitzonderlijk' gaat over de leugens die een familie bijeenhouden en de kracht van liefde en waarheid. Een thema dat door topauteur Colleen Hoover overtuigend is uitgewerkt.

Wat vind ik ervan?

Toen ik begon te lezen zat ik niet onmiddellijk in het verhaal. Het duurde even voor ik meegezogen werd, toen dacht ik even oei wat nu? Komt dit nog goed? Zal dit boek dan toch niets voor mij zijn, want eerlijk na alle reacties onder mijn tip had ik echt hoge verwachtingen. Dan kwam het moment na ongeveer vijftig pagina’s dat ik helemaal in het verhaal zat en mezelf kon inleven in Merit. Vanaf dan las het boek, (hoe cliché het ook is) als een trein. Het boek heeft een actueel thema doordat het over depressies gaat, wat volgens mij iets is dat met de coronacrisis meer en meer naar boven komt. Het is ook zeer realistisch geschreven. Wat ik ook zeer mooi vond aan het boek, was hoe een familie beschreven werd, die alles behalve perfect is. Iedereen heeft zijn fouten en minpunten, zalig om te lezen, dat er niemand boven uitstak die ‘perfect’ was. Het is een feelgood boek, met een duister kantje wat ik wel kon smaken.

Dank je Diana om mij kennis te laten maken met Colleen Hoover. Haar boeken zullen nu wat hoger op mijn stapel terecht komen. Je tip was een schot in de roos.

Mijn tip voor Marieke

Wat tip je iemand met 1802 gelezen boeken? Ik kreeg er stress van, heb er goed over na moeten denken en dan zag ik een Instagramstory van Renate en wist ik welk boek ik Marieke ging tippen.
Het is geen geheim dat ik hou van de boeken van Rachel Hore, ik zag nog geen boek van haar onmiddellijk tussen de gelezen boeken van Marieke staan, dus mijn tip voor jou Marieke is:
Voor altijd mijn dochter van Rachel Hore.
Zelf heb ik enorm van het boek genoten en ben ik heel benieuwd wat jij ervan zal vinden, het boek past ook in het meeleesthema deze maand: historische romans. Heel veel leesplezier alvast en ik kijk al uit naar je verslag.

8c0dc2bb577ab037502ea835768b2ffa.png

Wat vinden jullie van de tip voor Marieke? Hebben jullie het boek al gelezen? Is deze tip een goede keuze voor Marieke of zouden jullie haar een ander boek getipt hebben?

 



Reacties op: Leestip - estafette: Lizzie tipt Marieke

Meer informatie

Gerelateerd