Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Sanne

op 28 augustus 2022 door

De zomer loopt langzaam ten einde. Na een periode van warme dagen kun je merken dat het koeler wordt. Maar ook al veranderen de seizoenen, vaste prik op zondag blijft onze leestip. Dit keer is Sanne aan de beurt om jullie een boek te tippen. Kiest ze voor een historische roman, een romcom of misschien voor een zomers verhaal?

-Door Sanne-

Dol ben ik op Nederlandse feelgood boeken, we hebben zoveel fantastische auteurs in ons kleine kikkerlandje. De voorgaande drie keren tipte ik dan ook boeken van eigen bodem: Ik vergeet je niet van Gillian King, Wie waagt die wint van Charlotte de Monchy en De eerste zin van Astrid Harrewijn. Tijdens mijn vakantie in Portugal zat ik al te mijmeren over welk boek ik dit keer zou tippen. Een Nederlandse titel leek me voor de hand liggend, maar ik kon er zo een-twee-drie niet een bedenken. Ik kroop op mijn zonnebedje, keek over het dal uit, sloeg mijn ereader open en begon aan een nieuw boek. Op dat moment wist ik nog niet dat dit mijn tip voor jullie ging worden, tot ik een paar bladzijdes ver was.

Mijn tip van deze week is: Reminders of him van Colleen Hoover

In Reminders of him keert Kenna na vijf jaar in de gevangenis te hebben gezeten terug naar het stadje waar het jaren geleden helemaal mis ging. Ze wil een rol spelen in het leven van haar dochter die ze, door een afschuwelijke gebeurtenis en jaren in gevangenschap te hebben geleefd, niet kent. Het gemis en verdriet zijn enorm, maar is liefde alleen genoeg? Want na de tragische fout die ze ooit maakte, werd ze beschuldigd van de dood van haar geliefde en is iedereen erop gebrand haar dochter bij haar weg te houden. Zou ze ooit het vertrouwen en daarmee haar dochter terug kunnen winnen?

Ik was pas net in dit boek begonnen toen mijn ogen vochtig werden. Kenna blijkt een lieve, maar ook realistische vrouw te zijn, met een goed gevoel voor humor. Ze is nog jong, een twintiger en mist een aantal jaren van haar leven doordat ze in de gevangenis zat. Ze heeft al zoveel meegemaakt. Je voelt hoe ze de hele wereld op haar schouders meedraagt, hoe eenzaam ze is zonder steun of hulp van anderen. Dat gewicht, het verlies van een geliefde en het gemis van haar dochter zijn zo verdrietig en zo goed door Hoover omschreven dat ik het niet droog kon houden. Al snel beginnen de tranen te lopen en het duurt lang voor ze weer stoppen. 
Colleen Hoover heeft zo'n rauw en indringend verhaal geschreven, dat ik het boek niet kon wegleggen. Tijdens een slapeloze nacht ging het in een ruk uit! Een aanrader wat mij betreft, ik geef het boek 4,5****/***** sterren en hoop dat jullie er net zoveel plezier aan zullen beleven als ik.

Heb jij weleens een boek van Colleen Hoover gelezen? Welk boek kun jij aanraden?



Reacties op: Leestip van Sanne

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Colleen Hoover

Colleen Hoover

Colleen Hoover (1979) is een wereldwijde bestsellerauteur en TikTok-sensatie wie...