Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Ellen tipt Joella

op 28 april 2022 door

Afgelopen maand werd Ellen in de lezersestaffettetip verblijd met een tip van Maartje: Grenzeloos van Lis Lucassen. De grote vraag is nu natuurlijk of Ellen deze tip kon waarderen of dat ze het boek liever gelaten had voor wat het was? Vandaag vertelt Ellen er alles over en geeft ze het estafettestokje door met een boekentip voor Joella.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over Grenzeloos

De eenentwintigjarige Rebecca verruilt haar leven in Nederland voor dat aan een Amerikaanse universiteit. Lis Lucassen schreef met veel vaart een spannend en sexy boek. Grenzeloos is een New Adult met een Amerikaanse setting en een Nederlands sausje.

Hoe was de tip?

Het is altijd een van die spannende momentjes als je een tip mag ontvangen van iemand. Wat als ik het boek niet leuk vind?

Maartje sloeg de nagel wel op de kop toen ze zei dat ik van twee soorten feelgood hou. Ze heeft me trouwens goed ingeschat want al de boeken die ze opsomde en die ze in overweging nam, zou ik allemaal heel graag eens lezen. Ik heb er zelfs een aantal ongelezen in mijn kast staan! En wat die buddyread betreft, heel graag!

Nu even over het boek dat ze gekozen heeft: Grenzeloos van Lis Lucassen. Omdat ik de 'Off-campus'-serie van Elle Kennedy heel hoog had gewaardeerd vond ze dit boek wel in het rijtje passen. Ik ben meteen in de boekenvoorraad van de e-bieb gedoken om te kijken of ik hem daar kon lenen. En ik had geluk! Bovendien ontdekte ik dat Grenzeloos het eerste deel is van een tweeluik. Ik besloot dan ook maar meteen om de twee delen op mijn e-reader te zetten.

En Maartje had helemaal gelijk met haar aanname. Wat heb ik genoten! Ik ga eerlijk zijn. Ik heb de beide delen op een kleine week achter elkaar uitgelezen. Ik lees wel regelmaat NA maar dat is meestal van Amerikaanse auteurs. Deze boeken werden echter overgoten met een Nederlands sausje en dat vond ik bijzonder verfrissend. Er zat een heerlijke dosis romantiek en drama in met hier en daar eens een steamy scène. Ik heb gelachen, mijn tranen moeten wegslikken en rode oortjes gehad maar geen enkel gevoel kreeg de overhand. Het was allemaal perfect gedoseerd.

Bedankt Maartje. om mij te laten kennismaken met de boeken van Lis Lucassen. Ik denk dat ik nog wel meer van haar ga lezen.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Joella

Als ik door de leeslijst van Joella scroll valt me op hoe gevarieerd haar leessmaak is. Ze leest nagenoeg alles van feelgood en jeugdboeken tot fantasy, thrillers en romans.

Wanneer ik dan door haar 'Wil ik lezen'-lijst ga merk ik hoeveel boeken daarop staan die ik zelf ook nog graag wil lezen. Weer popt het woord buddyread spontaan op in mijn hoofd. Ik wil uiteraard een boek tippen dat ik zelf ook met plezier gelezen heb. Op mijn lijstje van kanshebbers staan dan Lentegroen, Tegen beter weten in of Van Chanel naar Flanel. Maar uiteindelijk valt mijn oog op Zomer in het Duincafé van Debbie Johnson. Het is het eerste deel van een heel leuke serie die zich afspeelt in het duincafé dat zich bevindt op een heuvel in een klein Engels kuststadje. Met het zo af en toe heerlijke lenteweer van dit moment hoop ik dat je evenveel van dit boek gaat genieten als ik heb gedaan.

Over Zomer in het Duincafé

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals prachtig gebakken broden, kleurrijke salades en zorgvuldig bereide cupcakes. Voor zowel toeristen als locals is het bouwvallige café met uitzicht op het strand een baken van vrolijkheid, goed gezelschap en geborgenheid. Een plek als geen ander, een plek die vriendschap serveert en waar een hartelijk welkom altijd op de kaart staat.

Voor Laura Walker, weduwe en moeder van Lizzy en Nate, is de beslissing om haar tienerkinderen uit hun vertrouwde omgeving weg te rukken en een hele zomer lang in een klein kustplaatsje in Dorset te gaan wonen, niet makkelijk. Haar besluit valt bepaald niet goed bij haar kinderen, en ook haar eigen ouders denken dat ze gek is geworden. Maar haar nieuwe baan in het café, en de mensen die ze daar ontmoet, geven Laura de mogelijkheid weer zichzelf te leren zijn – en heel misschien ook weer lief te hebben.

Hebben jullie de tip die Ellen aan Joella geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Wil je ook meedoen?

Wij zijn altijd op zoek naar lezers die mee willen doen. Ook als je al eerder hebt meegedaan ben je van harte welkom. Stuur dan een email naar fabulous.feelgood@gmail.com. Wij maken dan een schema en laten weten wanneer je aan de beurt bent.

Wat verwachten we van je?

Allereerst krijg je een feelgood tip. Je gaat op zoek naar het boek (boekenkast, online, bibliotheek) en leest binnen een maand het boek. Dan schrijf je een kort stukje over de tip, wat je ervan vond toen je die ontving, hoe het lezen is bevallen en een eindconclusie over het boek en dat mail je weer naar ons.
Van ons krijg je een nieuwe naam van een andere feelgood lezer. Op Hebban kan je zien wat zij/hij al heeft gelezen en wat de favorieten zijn. Dan kies je een feelgood roman waarvan je denkt dat die lezer het mooi of interessant vindt. En ook die titel, met de reden waarom je het hebt gekozen zet je op de mail en wij maken er weer een mooie blog van! Supertof toch?

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg



Reacties op: Lezersestafettetip: Ellen tipt Joella

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lis Lucassen

Lis Lucassen

Lis Lucassen is het pseudoniem van thrillerschrijfster Olga Hoekstra. Lis Lucass...

Debbie Johnson

Debbie Johnson

Debbie Johnson is een bestsellerauteur die in Liverpool woont en werkt. Ze verde...