Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Meeleesmaand Februari: Historische romans

op 22 januari 2021 door

De meeleesmaand is niet meer weg te denken bij Fabulous Feelgood. De boeken van Rosamunde Pilcher, Maeve Binchy, Katie Fforde, Jill Mansell, Nora Roberts en Santa Montefiore hebben we al gehad en die maanden waren succesvol, maar het kon niet op tegen het succes van de December meeleesmaand toen we kozen voor kerstboeken. Voor februari zochten we weer naar een schrijfster die een groot aantal boeken had geschreven, tot we ineens bedachten dat we voor februari ook een thema konden kiezen. En toen was het snel besloten, we gaan historische romans lezen!

be8d810e85dc66c9e52dc6e9524e44a6.jpg

Februari wordt de maand van het historische verhaal

We hebben februari al eens eerder uitgeroepen tot de maand van het historische verhaal (2018). Het leverde mooie blogs op en we lazen mooie boeken die speelden in tijden van lang geleden. Ook in deze boeken is er een ruime keus en daarom wordt februari de meeleesmaand met historische boeken!

Wat gaan we lezen?

Daar ben je helemaal vrij in, als het maar (deels) speelt in het verleden. Misschien heb je nog een of meerdere delen liggen van Lucinda Riley. Op 6 mei komt het zevende deel uit (als eerste in het Nederlands, nog voor de Engelse versie!), dus een goede aanleiding om met de zeven zussen het verleden in te duiken. Of Corina Bomann, ook zij heeft heerlijke romans die vaak in het verleden spelen.

Maar ook de Nederlandse schrijfsters kunnen er wat van, bijvoorbeeld Simone van der Vlugt, Femke Roobol, Marja Visscher en Susan Smit. Het was even zoeken (de historische februari maand was in 2018), maar het artikel over historische romans van Nederlandse bodem lees je hier. En het artikel met de mooiste vertaalde historische romans lees je hier. Nog meer tips zijn te vinden in het artikel over boeken met twee tijdlijnen, die lees je hier. En tot slot hier nog een artikel met historische series.  Dat was dus 2018, inmiddels is er veel moois bijgekomen.

Voor de Bookchoice lezers: In december zat De gebroeders B in de selectie, in januari De schemering en de dageraad en februari brengt De engelen van Elisabeth. Een mooie kans om die boeken eens op te pakken.

Het wordt waarschijnlijk weer een bont geheel van boeken. Laten we elkaar inspireren met mooie (nieuwe) titels. Ook handig voor de Hebban reading challenge: Lees een boek uit het verleden!

be8d810e85dc66c9e52dc6e9524e44a6.jpg

Wie leest er mee? Laat het weten en dat gaan we 1 februari met z'n allen terug in de tijd.



Reacties op: Meeleesmaand Februari: Historische romans

Meer informatie