Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

MeiMannenMaand: Door het oog van de man #2

op 23 mei 2018 door

Vorig jaar verscheen er in onze eerste MeiMannenMaand al eenzelfde artikel: boeken door het oog van de man. In dat artikel deelden we tips met boeken waarin het verhaal (grotendeels) door de mannelijke personages wordt verteld. Daar kregen we hele leuke reacties op en natuurlijk zijn er nog veel meer favorieten die geschreven zijn vanuit het zwakkere geslacht! Vandaag delen we een vervolg, kijk je mee?

Door: Marleen

Wisselende perspectieven in New Adult 

Vorig jaar deelden we al een aantal fijne titels in het New Adult genre waarbij je regelmatig een kijkje in het hoofd krijgt van de knappe mannen. Natuurlijk zijn er ondertussen nog veel meer boeken verschenen die perfect in dat rijtje passen. Denk bijvoorbeeld aan Misschien nooit van Colleen Hoover, een dunne novelle waarin we een perfect kijkje krijgen in het hoofd van Warren. Bereid je maar voor op heel wat hete momenten, want het is zeker geen standaard liefdesverhaal!

Daarnaast is Abbi Glines ook een ster in het kruipen van de gedachten van het andere geslacht. Deze dame heeft ontzettend veel boeken op naar naam staan (waar haalt ze de tijd vandaan?) en geeft ons bijna elke keer een kijkje in het hoofd van heerlijke (foute) jongens! Denk bijvoorbeeld aan Preston in Alleen voor nu of Cage in Zolang het duurtBen je nog op zoek naar meer bad boys? Lees dan zeker ons lijstje met foute mannen om verliefd op te worden

Relatief nieuw in onze boekenkasten zijn De jacht op jou van Isabelle Ronin en Ongetemd van Liz Hartevelt. In beide boeken worden de perspectieven van hem en haar afgewisseld. Wist je dat Ongetemd een Nederlandse NA is en zeker niet onderdoet voor de buitenlandse NA's? Binnenkort lees je hier nog meer over de auteur en haar debuutroman. 

Het is allemaal net iets grover in het erotische genre

In ons vorige artikel deelden we al wat tips, maar deze worden misschien nog wel beter! Begin dit jaar verscheen het eerste deel in de Royals saga van Geneva LeeRoyal PassionSanne en ik deden hier al een buddy mee en binnenkort lees je ook wat we van het vervolg Royal Desire vinden! 

Daarnaast is er sinds het begin van dit jaar ook een nieuwe speler op de markt, namelijk Hartwick Publishers. Een compleet onbekende en nieuwe uitgeverij waar weinig over bekend is (maar waar wij binnenkort in onze Steamy maand meer over gaan vertellen) heeft al een aantal behoorlijk erotische romans uitgebracht. Tot nu toe zijn alle titels geschreven vanuit beide perspectieven en dat levert bijzondere scènes op, kan ik je zeggen. Probeer bijvoorbeeld eens Knopen en Kant van Penelope Sky of Zwart glas van Victoria Quinn

Eigenlijk zijn heel veel Feelgoodauteurs er dol op

Niet alleen auteurs die soms wat steamy scènes op papier zetten zijn dol op perspectiefwisselingen, ook andere auteurs die het wat 'netter' houden kunnen er wat van. Zo lees je Stormwind van Jackie van Laren, het tweede deel in de Eilandserie grotendeels vanuit Vincent, de mannelijke hoofdpersoon. Heb je de buddyread met Diana en mij al gelezen? 

In het nieuwste boek van Gaby RasterNooit meer bang lees je af en toe een stukje vanuit Victor, een van de mannelijke personages. Heel erg bijzonder om dit boek vanuit verschillende kanten te lezen. Binnenkort lees je hier een buddyread en een interview met Gaby online, so stay tuned! Ook bij Sarah Morgan krijg je regelmatig een kijkje in het hoofd van mannen, lees bijvoorbeeld Een nieuwe zomer, perfect om deze zomer te verslinden! 

Voor uitstapjes naar andere genres, maar om nog steeds in het feelgoodsfeertje te blijven

Sommige Young Adult boeken hebben een hoog feelgoodgehalte en zijn ook nog eens geschreven vanuit het mannelijk perspectief, perfect voor dit rijtje dus! Klinkt dit jou goed in de oren? Pak dan zeker eens Mijn versie van jou van Christina Lauren of Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertalli op. Beide boeken hebben diversiteit centraal staan *vinkt categorie 25 van de Hebban Reading Challenge af* en die laatste titel draait over een paar weken in de bioscoop als Love, Simon. Perfect toch? Op zoek naar een hele fijne YA-serie plus een beetje sexyness? Lees dan De royals van Erin Watt! Echte aanraders! 

Voldoende boeken om zo zomer door te komen, toch? Veel leesplezier! 



Reacties op: MeiMannenMaand: Door het oog van de man #2

Meer informatie

Gerelateerd