Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuw in augustus!

op 01 augustus 2019 door

De zomer is in volle gang en dat is wel aan het prachtige weer van afgelopen weken te merken. Misschien ga je nog op vakantie en kan je nog een goede boekentip gebruiken of ga je (nog) niet op vakantie maar ben je op zoek naar een boek om lekker te lezen in het Nederlandse zonnetje! Anyway: wij hebben de tips voor je! Vandaag op een rijtje de mooiste boeken die in augustus verschijnen. 

Door Janneke

ad1ca9c5eaeca0c1d180286d5b3b03d0.pngStuk van jou - Susan van Eyck (13 augustus)

Emma is 33 en voelt dat haar leven stilstaat. Sinds het overlijden van haar grote liefde Boris, twee jaar eerder, merkt ze dat ze het verleden niet los kan laten. Gelukkig heeft ze steun van Alice, haar beste vriendin, en van Wout, die Boris’ beste vriend was.
Maar tussen Emma en Wout groeit al snel meer dan alleen vriendschap, en daar heeft Emma het enorm moeilijk mee – het voelt alsof ze Boris verraadt. Kan Emma leren loslaten en een nieuwe weg inslaan?

Schilderslief - Simone van der Vlugt (27 augustus)

Een meeslepende roman over de verguisde minnares van Rembrandt van Rijn.

Op een julidag in 1650 wordt Geertje Dircx door het vroedschap van Amsterdam aangehouden, in een koets getrokken en voor twaalf jaar opgesloten in het spinhuis van Gouda. Van een proces is geen sprake: ze wordt monddood gemaakt. Haar geliefde Rembrandt van Rijn heeft daartoe opdracht gegeven.

Vanuit het spinhuis blikt Geertje Dircx terug op haar leven. Ze is van eenvoudige komaf, wordt jong weduwe, maar weet zich te redden door als kindermeisje voor een welgestelde familie in Hoorn te werken. Als die betrekking eindigt, gaat ze naar Amsterdam en treedt ze in dienst bij Rembrandt van Rijn. Hij zoekt een kindermeisje voor zijn zoon Titus, omdat zijn vrouw Saskia ernstig ziek is. Na Saskia’s dood bestiert Geertje al snel het hele huishouden, zorgt voor Titus en voor de eenzame Rembrandt. Jarenlang leven ze als een getrouwd paar, en Rembrandt geeft haar de sieraden uit Saskia’s erfenis. Maar op een gegeven moment blijkt zijn liefde voor Geertje niets meer waard. Geertje laat het er niet bij zitten en klaagt de beroemde schilder aan.

De drie dochters - Rosalinds leugen - Muna Shehadi (20 augustus)

De drie dochters van filmster Jillian Croft en haar beroemde echtgenoot Daniel groeien op in luxe, ook na de tragische dood van hun moeder. Jaren later staat hun wereld op zijn kop, als ze een medische verklaring vinden waaruit blijkt dat Jillian nooit zwanger kon zijn geweest.

Olivia en Eve houden het op een misverstand, maar middelste zus Rosalind kan het niet loslaten. Ze heeft zich altijd anders gevoeld en wil weten hoe het zit. Gravend in het verleden stuit ze op Leila Allerton, een operazangeres uit New Jersey, en haar grote, warme gezin met Libanese roots. Onder valse voorwendselen sluit ze vriendschap met de familie. Durft ze te vertellen wat haar werkelijk drijft?

Rosalinds leugen is het eerste deel in Muna Shehadi’s trilogie De drie dochters, waarin drie zussen op zoek gaan naar hun verleden.

4702a0c30f50c3b9ad960c522c945933.pngIndia Place - Wilde dromen - Samantha Young (16 augustus)

Slechts één nacht heeft Hannah Nichols de hemel op aarde ervaren – met Marco, haar grote jeugdliefde. De volgende ochtend wordt ze alleen wakker. Vijf jaar lang laat Marco niets van zich horen en Hannah weet een ding zeker: dit zal ze hem nooit vergeven. 

Zijn vertrek uit Edinburgh waarbij hij Hannah achterliet, was de grootste fout van Marco’s leven. Nog elke dag heeft hij er spijt van. Vijf jaar later komt hij Hannah weer tegen. Maar kan hij haar terugwinnen? Zeker wanneer de fouten uit zijn verleden zwaarder lijken te wegen dan verwacht…

Een recept voor geluk - Veronica Henry (15 augustus)

Nu haar kinderen het ouderlijk huis hebben verlaten, bereidt Laura Griffin zich voor op het legenestsyndroom. Het idee dat het in Lark Hill nummer 11 stil zal zijn waar het normaal gesproken bubbelt en bruist van het geluid, waar altijd wel vrienden binnen komen vallen en waar de gezellige keuken altijd naar heerlijke gerechten geurt, is bijna ondenkbaar. Toch hoopt Laura dat ze daardoor meer tijd voor zichzelf en voor haar relatie met haar man Dom heeft.

Maar wanneer een oud geheim het huwelijk van Laura en Dom op zijn grondvesten doet schudden, heeft Laura het gevoel dat niet alleen haar heden, maar ook haar verleden op losse schroeven staat. Ze richt zich, totaal verloren, op haar grootste troost: het receptenkistje van haar grootmoeder, dat ze tijdens de Tweede Wereldoorlog vulde met recepten zodat haar gezin ook in moeilijke en angstige tijden samen kon genieten van lekker eten. Laura wordt geïnspireerd door het lef dat haar grootmoeder in de oorlog toonde en krijgt een idee dat haar een nieuw doel geeft. Ze begint vastberaden met het volgen van haar eigen weg. Maar zelfs de dapperste vrouw heeft mensen nodig die van haar houden, en zij hebben haar net zo hard nodig.

Jamaica Lane - Lessen in verleiding - Samantha Young (16 augustus)

De pijnlijk verlegen Olivia Holloway weet gewoon niet hoe ze een man moet benaderen. Haar verhuizing naar Edinburgh geeft haar de kans op een nieuwe start en ze besluit dat het tijd is om haar angsten opzij te zetten. 

Nate Sawyer is een meester in de kunst van het verleiden, maar zal zich niet snel binden aan een vrouw. Hij is de aangewezen persoon om Olivia met haar probleem te helpen. Maar wat eenvoudige lessen in verleiding hadden moeten zijn, wordt al snel een intense romance. Nate heeft echter een verleden dat hem achtervolgt en juist wanneer Olivia hopeloos verliefd begint te worden, laat Nate haar vallen.

Kan Nate zijn angsten overwinnen? En wil Olivia zich opnieuw laten verleiden?

6d5d8a41210bb78bb52a21f6deeeec51.png

Het vallen van de nacht - Minette Walters (8 augustus)

Het vallen van de nacht gaat verder waar Het laatste uur ophield. Het jaar 1349 komt dichterbij en de pestepidemie heeft duizenden slachtoffers gemaakt. Het is aan Lady Anne om te inventariseren wie er in de omliggende dorpen nog leven. Ze stuurt de vrijgevochten slaaf Thaddeus Thurkell erop uit, die zich voordoet als ‘lord Athelstan’. Maar of de buren zo goedgelovig en gastvrij zijn…

Zijn traktatie - Penelope Bloom (15 augustus)

Als Emily’s nieuwe baas het kantoor binnenstapt, kan ze haar ogen niet geloven. Niet alleen is hij ontzettend sexy, hij is ook nog haar middelbareschoolvlam! Helaas moest hij toen al weinig van haar hebben. Maar niet getreurd, over een paar maanden vliegt ze naar Parijs om haar droom waar te maken. Een droom die ze nooit op het spel zou zetten voor een fling met de chef. Echt niet.

Veel liefs - Beth O'leary (27 augustus)

Tiffy is 27, onverwacht vrijgezel, niet heel rijk en heeft snel een flat nodig. Leon is 27, draait nachtdiensten als verpleger en heeft geld nodig voor een advocaat voor zijn broer, die onschuldig vastzit. De oplossing: ze delen Leons flat. (Of eigenlijk – Leons bed.) Leon slaapt er overdag, als Tiffy op haar werk is, en de rest van de tijd woont Tiffy er. Ze houden zich aan de huisregels, komen elkaar nooit tegen, en deze situatie bevalt hen prima.

Terwijl Tiffy’s ex enge, stalkerachtige trekjes lijkt te vertonen en het hoger beroep van Leons broer niet wil vlotten, begint wat een zakelijke (en vooral tijdelijke!) overeenkomst had moeten zijn langzaam als thuis te voelen. Maar hoeveel kun je écht over iemand weten als je elkaar nog nooit ontmoet hebt…? 

9d8cf40e6eb9a3a8ca2c0ddd1b324cde.png

Het einde - Elle Kennedy (reeds verschenen)

Allie Hayes gaat bijna afstuderen, maar heeft nog geen idee wat ze daarna wil gaan doen. En ze heeft het ook nog eens net uitgemaakt met haar vriend. Een rebound met Dean, de one night stand-koning van het populaire ijshockeyteam, kan ze niet weerstaan. Het is erg leuk, maar toch weet ze één ding zeker: een herhaling van haar wilde nacht met Dean lijkt haar niet handig.

Dean Di Laurentis krijgt altijd alles wat hij wil. Hij is nog geen meisje tegengekomen die zijn charmes kan weerstaan. Totdat hij Allie ontmoet. Hij heeft een geweldige nacht met de gevatte blondine, maar de volgende dag zegt ze dat ze alleen vrienden met hem wil zijn. Dat laat Dean niet zomaar gebeuren en hij zet de achtervolging in.

Genadeloos - Lis Lucassen (27 augustus)

Genadeloos, deel twee in de California Campus-serie van Lis Lucassen, is een heerlijke new adult van Nederlandse bodem. Dani gaat na een moeilijke tijd in Nederland naar California voor een jaar aan de universiteit daar. Door een fout met de studentenhuisvesting ontmoet ze Jax, die zo zijn eigen problemen heeft om mee te dealen. Een schietpartij heeft een goede vriendin van hem het leven gekost, hij kampt met paniekaanvallen en voelt zich kwetsbaar. Dat blijkt hij ook te zijn, want hij wordt smoorverliefd op Dani en kan dat met geen mogelijkheid voorkomen. En als iets kwetsbaar maakt, dan is het wel de liefde. 

Het geheime recept voor familie - Katherine Reay (13 augustus)

Vijftien jaar geleden trok Lizzy weg uit haar geboorteplaats om haar grote droom te volgen: chefkok worden van een restaurant in New York. Nu lijkt haar culinaire talent echter te verdwijnen, en ze vlucht terug naar haar geboorteplaats Seattle, waar ze ontdekt dat haar zus ziek is en chemotherapie moet ondergaan. Lizzy besluit haar zus te helpen door gezonde maaltijden voor haar te gaan maken. Maar dan meldt haar oude baas zich weer… Kiest ze voor haar nieuwe familieleven of voor haar oude droomleven in New York?

10d258738b58f6b322009ae8372ea818.pngDe dienstbode - Helen Klein Ross (2 augustus)

In 1908 vertrekt de zestienjarige Ierse Bridey naar Amerika op zoek naar een beter leven. Ze komt alleen, maar zwanger, aan in Manhattan. Ze vindt onderdak bij de nonnen wordt gedwongen haar baby af te staan. Na een zware start komt ze als dienstmeisje terecht in Hollingwood, het landhuis van de rijke Hollingworths. Bridey ziet de toekomst weer met vertrouwen tegemoet en ze ontfermt zich over hun geadopteerde zoontje alsof het haar eigen kind is. Maar wanneer de patriarch onder mysterieuze omstandigheden overlijdt, verandert Brideys leven voorgoed. Jarenlang achtervolgen haar geheimen de Hollingworths tot een van de nazaten een voorwerp vindt dat al die tijd verborgen heeft gelegen en dat licht werpt op een donkere geschiedenis. 

De veroveringen van Lady Charlotte - Carolyn Miller (13 augustus)

De verovering van Lady Charlotte van Carolyn Miller is het romantische tweede deel uit de romanserie ‘Regency bruiden’. Kan Charlotte liefde vinden bij de man die haar vader voor haar uitkoos?

Als dochter van een markies heeft Charlotte de geschikte huwelijkskandidaten voor het uitkiezen. Maar haar vader kiest iemand voor haar uit die ze zelf nooit had gekozen: hertog William Hartwell. Charlotte vindt hem saai en bovendien niet al te knap. Hij vindt het als weduwnaar lastig om weer op liefde te vertrouwen. Kunnen Charlotte en William zich over hun vooroordelen heen zetten en liefde vinden?87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

Welke boeken komen op jouw verlanglijstje?



Reacties op: Nieuw in augustus!

Meer informatie

Gerelateerd