Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze keuze van de maand februari

op 14 maart 2023 door

We zitten alweer op het midden van de maand. De temperaturen stijgen en de zon laat zich vaker zien. Een maand geleden zaten we nog te bibberen van de kou; lekker lezen onder een dekentje met een kop warme koffie, thee of chocomelk. In ieder geval een maand waarin de dames van Fabulous Feelgood weer een paar toppers lazen. Lees snel mee en ontdek wat onze keuze van februari is.

- Door Diana -

aa30e1c13ab4e1d3da7de97316b1225a.png

Helma

Februari is met 28 dagen een korte leesmaand, maar ik heb toch veertien boeken gelezen in verschillende genres: een lekkere leesmaand dus. En dan is de keuze wederom lastig want er zijn meerdere boeken waar ik van heb genoten. Na veel wikken en wegen heb ik gekozen voor Hart voor de zaak van Charlotte de Monchy omdat ik het leuk vind een Nederlandse auteur wat extra in het zonnetje te zetten. Het boek speelt zich af, zoals veel boeken van De Monchy, in Ierland en ze weet wederom het Ierse leven weer treffende te beschrijven. Met dit boek geeft ze opnieuw haar visitekaartje als rasechte feelgoodschrijfster af en slaagt ze er weer in een humorvol boek met verrassende verhaallijnen af te leveren. Het is een deels coming-of-age, het heeft diversiteit en romantiek. Dus wat wil je nog meer?

0628f458b22e25270c98afcd4c870017.png

Amarins

Februari was voor mij een hele fijne leesmaand! Ik las in verschillende genres en daarbij ook een genre wat zo goed als nieuw voor me was. De maffia romance! Het is lastig om uit mijn gelezen boeken één te kiezen die echt favoriet was. Daarom noem ik er gewoon drie. Als eerste Voordat je me kende van Tamara Postma. Dit was de maffia romance waar ik zo door verrast werd. Echt een geweldig verhaal met de nodige spanning en vooral ook romantiek. Maar ook de volgende twee toppers Belofte maakt schuld van Gillian King en Door een roze bril van Vannessa Thuyns verdienen het om hier genoemd te worden. Allebei op en top feelgood met een mooie diepgang!

7c6d812fb1472b61987003d9df325876.png

Marieke

Februari was best een goed leesmaand, er gingen veel boeke uit, maar echte uitschieters waren er niet. Het boek dat me het meest heeft verrast is Twee levens met jou van Holly Miller. Ik koos het uit op cover geloof ik en reserveerde het boek bij de bibliotheek. Eenmaal aan het lezen ontdekte ik dat het een boek is met twee tijdlijnen die synchroon lopen. Een Wat-als? boek. Want hoofdpersonage Lucy zit op een tweesprong. Moet ze naar Londen vertrekken waar haar een interessante baan is aangeboden en waar haar grote liefde woont? Of moet ze blijven en zich richten op haar schrijfwerk en kijken of er iets meer is tussen haar en die leuke man die ze in een café ontmoette.
Het is knap uitgewerkt, want dezelfde gebeurtenissen komen in beide verhalen voor, maar door de eerder gemaakt keuze loopt het soms anders af, of juist niet. Intrigerend om te lezen. Geen standaard feelgood verhaal, maar toch met voldoende romantiek.

e300bfe7e3ba29499db0abf467a53feb.png

Sanne

In februari las ik een aantal boeken, maar luisterde ik er ook een paar. Heerlijk tijdens mijn haakwerk werd het ene na het andere boek aan mij voorgelezen. Ik vind het lastig om er een te moeten kiezen, alle boeken die ik las of luisterde kregen 4 sterren, maar ik denk dat ik dan toch kies voor Bestemming Parijs van Mirjam Mieserius. Drie totaal verschillende meiden die zich voor langere tijd in Parijs ophouden. Al moest ik in het begin even wennen aan dat er uit drie verschillende perspectieven werd voorgelezen, uiteindelijk overheersde het ultieme vakantiegevoel in de Franse hoofdstad.

b1ad6eef6bcecaafd2e5340a8e2f5f6f.png

Diana

Februari was wederom niet mijn beste leesmaand. Ik merkte wel dat het plezier in het lezen weer terugkwam en dat betaalt zich nu al uit in de maand maart. Maar we blikken vandaag terug op februari. Op de valreep las ik Katharina's keuze van Hanna Caspian uit. Ik hou van dit soort boeken; een soort kostuumdrama's maar dan in boekvorm. De sfeer en de tijd zijn erg goed beschreven en de verhaallijnen komen goed samen en bouwen zelfs de spanning op naar het einde. Het enige negatieve dat ik over dit boek kan zeggen, is dat ik baal van het open einde en nu nog niet weet hoe het verder gaat met de personages... Je raad het al; ik kijk erg uit naar deel twee van de 'Het landgoed'-serie.

7d07a1eff9c4fb7dc39bb99ab67e5b24.png

Renate

De maand Februari las ik 2 boeken van Christie Barlow, namelijk Welkom thuis in Love Heart Lane en Geheimen op Foxglove Farm.
Boeken die ik beide met erg veel plezier gelezen hebt en die toch wel echte feelgoodboeken zijn, boeken die leuk zijn, maar ook wel een beetje laten nadenken, dat is altijd wel fijn. Verhalen met leuke personages, kijk dus al erg uit naar deel 3 en 4 die dit jaar nog komen!

Je ziet, wij hebben weer genoten van onze hobby, welk boek was jouw favoriet in februari?



Reacties op: Onze keuze van de maand februari

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tamara Postma

Tamara Postma

Woont met haar man, vier kinderen én twee fluffy Ragdolls in Groningen! In eige...

Gillian King

Gillian King

Gillian King (1978) woont samen met haar man en twee kinderen in Den Haag. Ze he...

Vannessa Thuyns

Vannessa Thuyns

Vannessa Thuyns is naast het schrijven werkzaam als zangeres en toert al jaren l...

Mirjam Mieserius

Mirjam Mieserius

Mirjam Mieserius is auteur, blogger en parttime Parisienne. Ze won in 2021 de Zi...