Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze keuze van de maand juli

op 14 augustus 2023 door

Eindelijk laat de zomer zich ook zien in Nederland. Om goed voorbereid te zijn op de zonnige dagen die komen, delen wij met plezier vandaag weer ons favoriete boek van afgelopen maand. Welk verhaal sprong er voor ons uit in juli? Je leest het in dit artikel.

- Door Diana -

13ed5c4bce5f6c5d74b3abfc78a3e875.png

Helma

Ik las weer allerlei genres in juli: van non fictie, thrillers tot natuurlijk feelgood. De feelgoodboeken die ik las vond ik allemaal leuk om te lezen, dus dat wordt weer een lastige keuze. Ik neigde naar De vergeten spionne, maar die heeft Renate met haar blogtour al eens in de schijnwerpers gezet. Het is trouwens echt wel een aanrader en als je wilt weten wat ik ervan vond kan je hier mijn recensie lezen. Na veel wikken en wegen kies ik voor Het koor van Bellbird River van Sophie Green. Ik luisterde het boek en het was genieten. In dit boek voert ze weer erg leuke en aansprekende personages op: alleenstaande moeder Alex hoopt dat een nieuwe start in Bellbird haar en haar dochter weer dichter bij elkaar zal brengen, de grande dame van Bellbird, Victoria, en haar nicht Gabrielle bevinden zich op een kruispunt in hun levens, lokale bakker Janine en nieuwkomer Debbie worstelen beiden met de gevolgen van een pijnlijk verleden. Ze ontmoeten elkaar op het koor en sluiten vriendschap. Door de perspectiefwisselingen krijg je van elk personage een stukje van hun leven mee. Green hanteert eigenlijk altijd hetzelfde concept en niet altijd succesvol moet ik zeggen. Maar in dit boek is ze daar weer prima in geslaagd. 

Diana

Ik heb in juli heel weinig feelgood gelezen. Ik las Daar gaat de bruid van Kaat de Kock en dat vond ik een leuk boek, maar het was niet goed genoeg om mijn favoriet van deze maand te worden. Ik las twee Wicca-boekjes van Cate Tiernan, waar ik zoals altijd erg van geniet. Het ging in juli tussen De Miss Marple Verzameling van diverse auteurs en Valstrik van Ellen de Vriend. Uiteindelijk koos ik toch voor de enige echte Miss Marple. Door middel van kortverhalen, geschreven door steeds een andere auteur heb ik een aardige tijd in de wereld van Miss Marple doorgebracht en ondanks dat het soms ene beetje voorspelbaar was, beviel deze verhalenbundel me wel.

Amarins

Juli was een heerlijke leesmaand. Ook weer een maand waar van alles voorbij kwam. Zelfs een verhalenbundel. Die lees ik niet vaak. De boeken waren eigenlijk allemaal de moeite. Alleen Op eigen benen van Jenny Colgan vond ik ietsje minder dan de rest. Een favoriet van deze maand kiezen valt dan ook nog niet mee. Uiteindelijk kies ik er voor twee van mijn lijst: Duinroos van Hilde Veeren en De kleine theetuin brengt geluk van Anne West! Beide heerlijk cosy en gezellige verhalen met een mooi stukje diepgang van eigen bodem. Echte aanraders! 

55f9adfef01614ebabaaa5a4a05ff056.png

Marieke

Juli was een leesmaand met veel boeken, maar met weinig echte uitschieters. Een van de boeken die ik wel heel leuk vond was Love on the brain van Ali Hazelwood, maar die koos ik al voor Tip van de week. Het was toen lastig kiezen, want het andere boek dat ik daar kort noemde, vond ik ook erg mooi. Daarom wordt dat deze keer mijn keuze van juli. Het is Als de sterren fonkelen van Jet Nijland. Het is een boek met twee tijdlijnen, waarvan er een speelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bijzonder hier aan is, is dat het nu eens een verhaal is over jonge mannen die werden ingezet bij de arbeidseinsatz. Ze werden ter werk gesteld in Duitsland, omdat de Duitse mannen het leger in moesten. Maar de omstandigeheden waarin ze terechtkwamen waren slecht en het werk was gevaarlijk. Het verhaal is gebaseerd op het verhaal van Jet haar eigen grootouders en dat maakt het speciaal. Een hele mooie roman en daarom mijn keuze voor juli.

Sanne

Ik las deze maand veel verschillende genre's: jeugdliteratuur, non-fictie, graphic novels en YA, maar vrij weinig feelgood of romans. Slechts twee en over een van hen was ik niet bijzonder enthousiast. De ander daarentegen vond ik wel heel erg mooi en dat wordt dan ook mijn keuze van deze maand. Mijn tip is Het lied van de nachtvogels van Julie Carrick Dalton. Deze roman las ik voor mijn ZomerLezen Reading Challenge en werd in eerste instantie getrokken door de cover. Het boek is bijzonder doordat klimaat een belangrijke rol speelt en ook een vleugje spanning om de hoek komt kijken. Een verrassend boek!

Renate

In juli heb ik niet zo heel veel gelezen, omdat ik vooral veel naar sport op tv keek. Ik ben bang dat dat voor augustus ook gaat gelden. Daarbij was het een drukke maand op het werk en dan heb ik toch minder zin om te lezen. Maar ik las wel leuke boeken, vooral thrillers en feelgood. Amarins noemt het boek dat mijn favoriet van deze maand is ook al in haar stukje: Duinroos van Hilde Veeren. Ik mocht dat boek lezen voor de Hebban leesclub en het was echt een heel erg leuk boek en zeker de moeite waard om te lezen. Een leuke vrolijke feelgood die je een vakantie gevoel geeft.

Welk boek uit juli is jouw favoriet?



Reacties op: Onze keuze van de maand juli

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jet Nijland

Jet Nijland

Jet Nijland (1979) werd geboren op de Veluwe en verhuisde voor haar studie naar ...

Sophie Green

Sophie Green

Sophie Green woont en werkt in Sydney. Haar inspiratie voor haar romans De leesc...

Hilde Veeren

Hilde Veeren

Hilde Veeren heeft jarenlange ervaring in de tijdschriftenwereld en is hoofdreda...

Anne West

Anne West

Anne West is auteur van de Fantasyseries 'De Macht van het Zwaard' en 'De Koning...