Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze luisterboektip van maart

op 29 maart 2019 door

Wow wat is deze maand snel gegaan! We hebben nog een paar mooie dagen in het vooruitzicht, maar toch blikken wij alvast even terug op deze maand. Naast de vele boeken die wij hebben gelezen, waren er ook weer vele prachtige titels om te luisteren. Wat is dat toch moeilijk kiezen elke keer. Heb je daar ook last van? Vandaag delen we onze favorieten luisterboeken van maart met je en misschien zit er wel wat voor je tussen!

Door Janneke

Sanne

041f7f2b882d5a75aca7cf39f9f39db8.pngIn februari had ik me voorgenomen om weer eens een historische roman van Simone van der Vlugt op te pakken. Haar boeken vind ik heerlijk om te lezen en te luisteren, omdat ze zo goed is in me mee sleuren naar jaren en jaren geleden. Natuurlijk lukte het me niet in februari. Dan maar in maart! Zo gezegd, zo gedaan en luisterde ik eindelijk naar Jacoba, dochter van Holland. Het was zeker geen tegenvaller en daarom ook mijn tip voor deze maand.

In Jacoba, dochter van Holland gaan we terug naar begin 15e eeuw, en volgen we zowel het politieke als het persoonlijke verhaal van Jacoba van Beieren. Jacoba een opgroeiend meisje, wordt op haar 15e al weduwe en gravin van Holland, Zeeland en Henegouwen. Al op jonge leeftijd wordt ze een krachtige vrouw en is ze haar tijd ver vooruit. Jacoba, dochter van Holland is aanrader als je wat meer te weten wilt te komen over de Nederlandse geschiedenis, maar daarnaast bevat het ook een romantisch verhaal. De voorleesstem van Dieuwertje Blok vind ik altijd wel prettig en rustig om naar te luisteren en daarom krijgt dit luisterboek 4**** van mij.

Marieke

0603f9353a2bfeb0c728cd92450e9d95.pngDeze maand luisterde ik Ik wil niet voor je vallen van Christina Lauren. Het is voorgelezen door Relinde v.d. Graaf en prettig om naar te luisteren. Het verhaal heeft een originele setting, de hoofdpersonages Evie en Connor zijn namelijk agenten voor filmsterren in LA. Maar waar het om draait is dat ze samen moeten werken, maar eigenlijk dezelfde baan hebben. Beide contracten lopen af en wie mag er daarna blijven? Het levert kinderachtige acties op om elkaar dwars te zitten, maar die zijn wel heel grappig. Daarnaast is er een enorme aantrekkingskracht tussen die twee.

Het is new adult, dus hun gedachten zijn nogal smeuïg en Christina Lauren neemt geen blad voor de mond en noemt het beestje bij de naam. Dat is tijdens het boodschappen doen een hele nieuwe ervaring! Ik heb het luisterboek 3,5 sterren gegeven.

Janneke

116c384cec10ee99d16bfc9c7ab107ef.pngIk heb deze maand twee boeken geluisterd en mijn favoriet is Voor wat, hoort wat van Sophie Kinsella. Ik had veel zin om dit boek te gaan luisteren want het werd voorgelezen door Barbara Sloesen en zij heeft een fijne stem om naar te luisteren. Ik luisterde via Storytel en heb wel voor het eerst de voorleessnelheid op 1,5 gezet. Klonk soms een beetje vreemd, maar anders ging het zo traag voor mijn gevoel. Maar het had geen enkele invloed op mijn ervaring van het boek. 

Dat ik positief ben is wel duidelijk omdat dit mijn tip aan jullie is, maar verder ga ik niet heel veel verklappen want binnenkort verschijnt er een luisterbuddy van mij en Sanne over dit boek! Maar mocht je uitkijken naar de nieuwe Kinsella, dan is luisteren zeker een goede optie!

6654f9065abb6a13fe54d137c6020893.png

Dat waren onze luistertips van deze maand. Heb jij nog een boek geluisterd en misschien een leuke tip voor ons? Laat het ons weten in een reactie. 

 



Reacties op: Onze luisterboektip van maart

Meer informatie

Gerelateerd