Readalong De zeven zussen #2: Storm (update: vraag 4)

op 19 januari 2019 door

Gelukkig nieuwjaar! En of we dit jaar gelukkig van start gaan, we beginnen het jaar goed met een readalong. En niet zo maar een readalong, nee we gaan verder waar we in oktober zijn gebleven. Samen lezen we Storm, deel twee van serie over zeven zussen.

Weet je nog?

De readalong met het eerste deel van De zeven zussen was een groot succes. Lucinda Riley won met dit boek de eerste Hebban Feelgood Clubprijs en dat was aanleiding om met elkaar deze pil te verslinden. Iedereen las op haar eigen tempo en we stelden een aantal vragen die je kon beantwoorden, ongeacht hoe ver je vorderde met lezen.

Vorig jaar (ha, dat klinkt ver weg!) werd er in een van de café's opgeroepen om het derde deel van de serie te lezen. Die staat voor volgende maand gepland, maar niet voordat we het tweede deel hebben gelezen.

De zeven zussen

Mocht je de boeken van Lucinda Riley nog niet kennen: De zeven zussen gaat over, jawel, zeven zussen. Pa Salt adopteerde zes dochters, na zijn overlijden gaan elk van de zussen op zoek naar hun roots. Lucinda Riley verweeft heden met een verhaal uit het verleden en doet dit op zo'n fenomenale manier, dat eenmaal begonnen met lezen, je niet meer kunt stoppen. Na deel 1 De zeven zussen kwam deel 2 Storm. Ook deel deel 3 Schaduw en deel 4 Parel zijn inmiddels verschenen. Het vijfde deel Maan zal deze maand verschijnen. 

Readalong

Wat gaan we doen? We gaan lekker lezen, maar heerlijk op je eigen tempo. De een leest wat sneller of heeft meer leestijd dan de ander, maar leesplezier staat centraal. Onder deze blog kun je praten over het boek. Hoe ver ben je, wat valt je op, geniet je ervan. Alles kan worden beproken, maar we moeten wel een beetje rekening houden met spoilers. We zullen ook af en toe een vraag stellen die jullie kunnen beantwoorden, ongeacht hoe ver je bent in het boek.

Heb je zin om mee te doen? Dat kan, laat weten dat je meeleest onder de blog  Heb je het al gelezen en wil je meepraten, ook dat mag natuurlijk. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Dus aan jou de vraag: lees je met ons mee?

Extra

Jacquelien attendeerde ons er op dat op de website van Lucinda Riley filmpjes zijn te bekijken behorende bij het boek. Hieronder vind je het filmpje van De zeven zussen - Storm.

De vragen

1. Je kent deel 1 De zeven zussen, met welke verwachtingen begin je nu aan Storm?

LET OP: vanaf hier kunnen er spoilers volgen.

2. Dit tweede deel van De zeven zussen is in het begin al erg stormachtig. Na het verlies van Pa Salt krijgt Ally veel te verstauwen. Wat vind je daarvan? Is dat geloofwaardig, stoorde het jou of zorgde dit er juist voor dat je door het verhaal werd gegrepen? Vertel!

3.  We hebben het al even gehad over de verschillende delen en welke favoriet is. Maar hoe zit dat met de zussen? Wat vind je van Ally als persoon en welke zus is tot nu toe jouw favoriet of juist niet?

4. De zeven zussen, ze zijn niet te vermijden. CPNB liet van de week weten dat De zeven zussen het best verkochte boek van 2018 was. In het artikel van de Hebban Crew over wat we al lazen voor onze challenge in de eerste maand van dit jaar, staan wederom twee boeken uit de serie. Wij zijn weliswaar pas in het tweede deel aan het lezen, maar wordt je de serie en de hype al zat? Denk je dat je uiteindelijk alle delen zult lezen? Of word je zussen-moe?Reacties op: Readalong De zeven zussen #2: Storm (update: vraag 4)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley schreef op haar vierentwintigste haar eerste roman. De boeken van Lucinda zijn vertaald in 25 talen en in 36 landen uitgegeven. Riley woont met haar gezin in North Norfolk, Engeland.