Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood in de sneeuw

op 12 december 2017 door

Nederland ligt nog onder een dikke sneeuwdeken. Ondanks dat code rood niet meer van toepassing is, blijft het heerlijk om lekker thuis weg te duiken in een goed boek. En om in winterse sferen te blijven hebben wij een paar fijne 'sneeuw' boeken voor jullie op een rijtje gezet.

Rode sneeuw in decemberSimone van der Vlugt

Historische roman tegen de achtergrond van de Tachtigjarige Oorlog.
Het is 1552, de vooravond van de Tachtigjarige Oorlog. Lideweij Feelinck krijgt een relatie met de jonge arts Andries Griffioen, aanhanger van het protestantisme. Om met hem te kunnen trouwen trotseert ze de wil van haar vader, die met haar breekt en haar onterft. Het jonge stel vestigt zich in Breda, waar ze een nauwe band krijgen met prins Willem van Oranje. Maar het politieke klimaat verandert, het protestantisme wint terrein terwijl onder koning Filips de inquisitie hoogtij viert. Willem van Oranje vlucht naar Duitsland, waar hij zijn legers organiseert om in opstand te komen tegen koning Filips. Lideweij vlucht met haar gezin naar het rustige Naarden in het Noorden, waar ze zich veilig waant. Tot een verschrikkelijk lot het kleine stadje treft, met een gewelddadige en bloedige volksopstand tot gevolg.

Bloesem in de sneeuwSarah Jio

Seattle, mei 1932. Alleenstaande moeder Vera Ray geeft haar driejarige zoontje Daniel een nachtzoen en vertrekt naar haar nachtdienst in het plaatselijke hotel waar ze werkt. De volgende ochtend heeft een late sneeuwstorm de hele stad bedekt, en haar zoon blijkt diezelfde nacht te zijn verdwenen. Buiten op straat ligt zijn teddybeer, verlaten in de sneeuw.

Seattle, mei 2010. Claire Aldridge, journaliste bij de Seattle Herald, krijgt de opdracht een reportage te maken over het zeldzame fenomeen ‘sneeuwstorm in mei’, dat dit jaar voor het eerst in bijna tachtig jaar weer heeft plaatsgevonden. Bij haar onderzoek stuit ze niet alleen op het verhaal van de ontvoering – die nooit werd opgelost – maar ook op verbazingwekkende overeenkomsten tussen de levens van Vera Ray en haarzelf…

Sneeuw en asDiana Gabaldon

Sneeuw en as is het zesde deel in de geliefde Reiziger-serie van Diana Gabaldon. In deze serie vertelt Diana Gabaldon het verhaal van Claire Randall, die in 1945 de naoorlogse hereniging met haar man Frank viert met een tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. Tijdens een wandeling stuit Claire op een stenencirkel en ze wordt wakker in het Schotland van 1743. Daar laat de jonge Schot Jamie Fraser haar kennismaken met echte, vurige passie en een zo allesomvattende liefde dat Claire verscheurd wordt tussen twee volkomen verschillende mannen en twee onverenigbare levens.Jamie wordt door de Gouverneur gevraagd om te helpen de kolonisten kalm te houden. Hij heeft echter van Claire gehoord dat over drie jaar de onafhankelijkheid zal worden uitgeroepen en dat iedereen die trouw is aan de kroon gedood of verbannen zal worden. Een lastig dilemma voor Jamie, en zijn problemen worden alleen nog maar groter als de kolonisten die hij wil helpen ervan overtuigd raken dat Claire een heks is die op de brandstapel moet.

Vuurwerk in de sneeuwSarah Morgan

Tyler O’Neils belangrijkste voornemen deze Kerstmis? Er een groot feest van maken. Niet voor zichzelf, maar voor zijn dochter, Jess. Hij heeft trouwens zelf ook wat te vieren, want Snow Crystal, het ski-resort dat hij met zijn broers runt, is volgeboekt met de kerstdagen. Dat betekent dat Brenna, zijn beste vriendin, bij hem moet logeren, en hij mag absoluut niet laten merken dat hij meer dan alleen vriendschap voor haar voelt.

Ski-instructeur Brenna Daniels vindt dat ze het prima voor elkaar heeft. Ze heeft van haar hobby haar werk gemaakt én ze kan dagelijks samenwerken met Tyler, op wie ze al jaren verliefd is. Niet dat er ooit iets gebeurd is… Ze verwacht dan ook niet dat het problemen zal opleveren dat ze een paar weken een huis zullen delen. 

Dan gebeurt er iets wat ze geen van beiden hadden verwacht: Tyler kust haar, en nu is alles anders…

Sneeuw in Virgin RiverRobyn Carr

In Virgin River hoopt Rebecca er eindelijk achter te komen waarom ze haar oude liefde Denny maar niet kan vergeten... Rebecca Timms snapt het niet. Doug is de perfecte man voor haar. Waarom kan ze haar oude liefde, Denny Cutler, dan niet vergeten? Er zit niets anders op: ze zal moeten uitzoeken waarom het tussen Denny en haar stukliep en wat haar gevoelens voor hem zijn. Dus besluit ze hem vlak voor Kerstmis op te zoeken in zijn nieuwe woonplaats, Virgin River. Denny kijkt uit naar een weekje vissen met zijn oude vrienden. Als blijkt dat Becca zichzelf ook heeft uitgenodigd, is hij daar niet blij mee. Hij heeft die hele geschiedenis nu juist achter zich gelaten. Dat hij nog gevoelens voor haar heeft, kan hij echter niet ontkennen - dat merkt hij zodra ze Jack's Bar binnen stapt. Wanneer Becca een been breekt en in Virgin River moet blijven, en het stadje vervolgens ingesneeuwd raakt, belooft het een bijzondere kerst te worden...

Palmen in de sneeuwLuz Gabas

In 1953 verlaten twee broers de besneeuwde bergen van de Pyreneeën om hun fortuin te zoeken op een van de tropische eilanden van de Spaanse kolonie Equatoriaal-Guinea. Daar ontdekken ze op een plantage hoe zwaar het werk is dat moet worden verricht om de perfecte kwaliteit van de cacao te bereiken, maar vooral leren ze er de ware betekenis kennen van vriendschap, liefde, passie en haat. Als er ongeschreven wetten worden geschonden wanneer de liefde voor een inlandse vrouw opbloeit, zet dat de verstandhouding tussen de broers op scherp.

Jaren later, in 2003, krijgt een jonge vrouw, Clarence, een brief uit die tijd in handen waarin geschreven wordt over een onbekende inheemse vrouw die door haar vader op het eiland is achtergelaten, en zelfs van een haar onbekend kind. Heeft zij wellicht een halfbroer? Om de waarheid te achterhalen besluit Clarence hetzelfde avontuur aan te gaan als haar vader indertijd, en reist ze van het Spaanse stadje Huesca naar Equatoriaal-Guinea. Hier ontrafelt ze stukje bij beetje wat er gebeurd is, maar hoe dieper ze graaft, hoe confronterender de waarheid wordt. Is die waarheid wel het geheim dat ze wil blootleggen?

Blauwe sneeuwpoppenSandra Berg

De ondernemende Molly reist naar het ijskoude Noorden om de wintermarkt van Jokkmokk en het IJshotel in Jukkasjärvi te bezoeken, de bekende attracties van Lapland. Ze maakt kennis met de leuke Britt Bennet, wiens reis in het teken van pech staat, maar die daar toch wel de humor van inziet. Molly kan haar genoegen niet ontkennen, als het duidelijk wordt dat Bennet met dezelfde trein als zij richting Stockholm zal reizen. Een genoegen wat wederzijds lijkt. Maar waar Bennet is, gaan dingen mis. En zo dreigen Molly en Bennet met vijf andere reizigers op het station in Murjek te stranden, als een sneeuwstorm het openbaar vervoer plat legt. De spoorwegen regelt een bus, maar de storm neemt toe. Door gladheid, slecht zicht en een stel rendieren, raakt de bus van de weg en stranden de reizigers in een oud huis ergens in de bossen. De storm maakt ieder contact met de buitenwereld onmogelijk. En dan wordt Ingmar vermoord. Wachten totdat ze de politie kunnen bereiken is natuurlijk een optie. Maar Molly houdt niet van wachten. Ze gaat zelf op onderzoek en sluit niemand daarbij uit. Zelfs Bennet niet. Blauwe sneeuwpoppen is een mooie spannende roman met veel romantiek.

Witter dan sneeuwMarianne Grandia

Na een schokkende ontdekking verbreekt Kathy Smit alle banden met haar vader Steven. Jaren later ontmoet ze hem nog één keer aan zijn ziekbed. Een verzoening blijft echter uit. Haar vader overlijdt en noodgedwongen regelt Kathy zijn begrafenis.Kathy stort zich weer op haar werk, maar kan toch het hoofdstuk Steven nog niet afsluiten. Zo moet zijn appartement worden leeggeruimd en wordt ze ook maar niet met rust gelaten door ene Ellen. Deze vrouw blijkt in korte tijd een bijzondere band met Steven te hebben opgebouwd en geeft niet op voor ze haar namens hem een tas met persoonlijke spullen overhandigd heeft. En dan zijn daar ook nog Martijn en Jeroen, die allebei iets van haar willen wat ze niet kan geven...

IngesneeuwdGary Chapman, Chris Fabry

Wanneer Marlee Ebenezer en haar man onderweg zijn naar een scheidingsadvocaat, krijgen ze in een zware sneeuwstorm een auto-ongeluk. Marlee weet uit de auto te komen, maar tot haar ontzetting is haar man spoorloos verdwenen. Dwalend door het donkere sneeuwlandschap komt ze aan bij een klein huisje, waar een oude man haar vriendelijk ontvangt. Als hij hoort van haar scheidingsplannen, spiegelt hij haar op een bijzondere manier verschillende toekomstbeelden voor. Marlee ziet de gevolgen van haar mogelijke keuzes ineens heel helder voor zich en begint zich af te vragen of ze wel de juiste keuze heeft gemaakt... 

Ingesneeuwd is een hartverwarmend en bemoedigend verhaal dat je in één adem uitleest.

Zo kunnen we nog wel even blijven genieten van de sneeuw! Wat is jullie favoriete sneeuwboek?

 



Reacties op: Feelgood in de sneeuw

Meer informatie

Gerelateerd

Lijsten

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

op 11 december 2017 door Helma Koot 9 boeken 0 volgers 0 reacties