Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

We love Indie buddyread: Zie jij mij? - Saskia Oudshoorn

op 20 december 2018 door

Afgelopen zomer hadden we een interview met selfpubber Saskia Oudshoorn. Marieke en Francisca lazen daarna Op eenzame hoogteToen Saskia Oudshoorn vroeg of we interesse hadden om Zie jij mij?  te lezen waren Marieke en Francisca meteen enthousiast, en Nathalie was ondertussen ook heel nieuwsgierig geworden.


282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Over Zie jij mij?

Voordat Eva aan haar eerste echte baan begint verwent ze zichzelf met een weekje naar New York. In het vliegtuig zit ze naast Stephen, een Nederlander met wie ze een leuke klik heeft. In New York spreken ze samen af en als het allemaal iets te snel gaat voor Eva schrikt ze een beetje, vanwege iets dat in haar verleden is gebeurd. Ze raakt haar telefoon kwijt en moet onverwachts zorgen dat ze snel terug naar huis moet. Ze ziet geen kans meer om Stephen hierover in te lichten. Terug in Nederland probeert ze verder te gaan met haar leven en stort ze zich op haar nieuwe baan.
Als ze hem onverwachts toch nog een keer ontmoet blijkt dat hij heel iemand anders is dan hij zich voordeed.

 282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Wat vonden wij van:

Cover en titel

Marieke:

Ik vind de cover heel erg mooi. Het is sfeervol en een mooie kleurencombinatie. Zie jij mij als titel is sterk, zeker met de ondertitel Niet iedereen die naar je lacht is je vriend maakt het helemaal mysterieus.

Francisca:

Zie jij de cover op je e-reader? Ik dus niet. Maar de cover zie ik natuurlijk wel op Hebban. Ik vind het een mooie voorkant, een beeld van New York in mooie vervaagde tinten. De ondertitel maakt het absoluut mysterieus, al moet ik wel zeggen dat ik er niet meer aan dacht toen Eva de leuke ontmoeting met Stephen in het vliegtuig had.

Nathalie:

De cover in het e-book stond bij mij ook niet voorin, maar de foto op Hebban vind ik ook mooi, en passend. Dit boek is eerder onder de naam Buitenspel uitgebracht. Ik vind de nieuwe titel Zie jij mij? goed bij het verhaal passen, maar die ondertitel is bij mij ook niet blijven hangen.

Personages

Marieke:

Eva vind ik een leuk persoontje. Ze heeft het niet makkelijk, met aanranding in het verleden en het verlies van haar vader, maar ze is sterk en kiest voor zichzelf. Ook Stephen vind ik leuk. Je merkt dat hij Eva echt leuk vindt en dat gun je haar ook. Dat er iets niet klopt is duidelijk. En dan nog die perspectiefwisseling naar die stalker. Brr, wat een akelig figuur. Saskia weet dat goed over te brengen.

Francisca:

Eva vind ik een leuke jonge vrouw. De aanranding in het verleden maakt haar omgang met mannen niet simpel. Langzaam kom je er ook achter wat er precies is gebeurd in het verleden. Omdat ik natuurlijk het vervolg op dit boek al had gelezen wist ik van de aanranding maar niet precies wat er was gebeurd. Eva heeft een sterke band met haar vader, zijn plotselinge overlijden valt haar zwaar, maar ze moet door van zichzelf en doet dat ook. Stephen vind ik ook een fijne frisse knul, zo aardig als hij voor Eva is dat gun je haar van harte. Die nare stalker, daar wordt je echt af en toe onpasselijk van.

Nathalie:

Het zit Eva inderdaad niet mee en ik kreeg al snel sympathie voor haar. Gelukkig laat ze zich niet kisten en stort ze zich op haar werk voor afleiding. Stephen doet zich in New York bij Eva als iemand anders voor, maar dat maakt hem voor mij alleen maar sympathieker. Hij doet zich niet voor als een arrogante rijke uitslover, maar wil juist dat Eva hem leuk vind om wie hij is en niet om zijn geld.

New York

Francisca:

Ik vind de beschrijvingen van New York prettig, ik ben er zelf nog nooit geweest, maar kan me door films en documentaires wel een voorstelling van de stad maken. Dat Stephen de stad aangenaam vindt en Eva ook kan ik me dan ook prima voorstellen. Het appartement wat Stephan bewoond zou mij ook wel kunnen bekoren denk ik zo..

Nathalie:

Jammer dat Eva voor mijn gevoel maar heel even in New York is, maar ik vond het ook mooi beeldend. Ik ben jaloers op dat appartement van Stephen, met dat mooie uitzicht over de stad. Daar zou ik ook best willen wonen.

Marieke:

Leuke toevoeging in het boek. En ja, wel jammer dat ze er maar zo kort van kon genieten. Een bijzondere stad, ik zou er nog wel eens naar toe willen, Saskia heeft me er wel nieuwsgierig naar gemaakt.

Voetbal

Francisca:

Daar heb ik zelf niets mee, Eva was in mijn ogen dan ook een soort Barbara Barend, zeker omdat ze beiden een bos lang rood haar hebben. Ik vond het overigens leuk gevonden dat Stephen bij een club in New York speelde en voor trainingsdoeleinden met zijn team in Oostenrijk was, waar Eva dan weer voor het Oostenrijkse team was.

Nathalie:

Ik vind het voetbal een leuke setting in het verhaal en het wereldje is ook geloofwaardig neergezet.

Marieke:

Net als Francisca vind ik de keuze van een Nederlandse voetballer die wordt gekocht door een Amerikaans voetbalteam om daar te gaan spelen erg leuk. Het geeft een idee van het leven van zo’n jongen en hoe eenzaam het kan zijn. Verder heb ik zelf niet veel met voetbal.

Schrijfstijl

Francisca:

Ik vind de schrijfstijl van Saskia Oudshoorn erg prettig, het boek leest lekker weg. Het enige wat ik me qua stijl afvroeg waarom alle hoofdstukken in het Latijn waren met een Nederlandse ondertitel. Had ze dit andersom gedaan dan was de index - die ik toch best regelmatig op mijn ereader gebruik - ook echt te gebruiken geweest. Met mijn zeer beperkte kennis van het Latijn red ik het niet om een titel te onthouden.

Marieke:

Een heerlijke schrijfstijl is het, het leest erg vlot. Ik houd er wel van.

Nathalie:

Ik vond het ook een fijne vlotte schrijfstijl, en gevarieerd met mooie beeldende zinnen. Zeker naar het einde vond ik het verhaal steeds spannender worden.

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Conclusie

Francisca:

Een prettig om te lezen boek, als ik niet wist hoe het verder ging dan zou ik echt meteen het vervolg deel willen lezen want het einde is dusdanig dat je niet wil dat het afgelopen is!
In het boek zit helaas alleen een storende fout, Eva reist in juni naar New York, ze begint 1 juli bij haar nieuwe baan. Op een gegeven moment praat ze met Vesper over haar trip naar New York en zegt ze ‘weet je nog dat ik in september een paar dagen in New York ben geweest…’ Dat klopt natuurlijk niet.
Verder kwam ik nog wat kleinere foutjes tegen maar die stoorden me minder, dat van september viel me meteen op.

Nathalie:

Dit boek is een thriller en feelgood in één en vond ik een prettige mix om te lezen. Het thriller gedeelte is heel spannend, vooral naar het einde toe, maar omdat er ook een romantisch tintje in dit verhaal zit geeft het boek ondanks de spannende stukjes een prettige leeservaring. Het verhaal is op een beeldende manier geschreven en leest lekker vlot.
De personages zijn mooi neergezet en vooral met Eva leef je al snel mee door de dingen die zij meemaakt. Jullie hebben het vervolg al gelezen, maar ik ben hier nu erg nieuwsgierig naar.

Marieke:

Een fijn boek, het leest lekker vlot en hoewel Eva wel heel veel ellende over zich heen krijgt, weet ze zich toch staande te houden. De combinatie van thriller en romantiek vind ik ook wel fijn, het is net weer anders en ik houd wel van afwisseling. Ik las eerste het vervolgdeel, en nu deze. Het maakt wel meer duidelijk wat er in het tweede boek gebeurd. Een volgende keer toch maar in de juiste volgorde lezen!

Zijn jullie nieuwsgierig geworden naar de boeken van Saskia Oudshoorn of heb je er al mee kennis gemaakt? Laat het ons weten in een reactie.

 

Lees ook de recencies van Francisca, Marieke en Nathalie.



Reacties op: We love Indie buddyread: Zie jij mij? - Saskia Oudshoorn

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn debuteerde in 2015 met de vrouwenthriller "Buiten Spel" d...