Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Veranderingen - aflevering #4: november 1957 - februari 1958

op 15 april 2019 door

Op 15 april krijgt elke geselecteerde deelnemer de leeslink toegestuurd, met daarin aflevering 4. Aflevering 4 bevat de pagina's 246 tot en met 369 en gaat over de periode november 1957 - februari 1958.

Let op: deze link mag absoluut niet verder verspreid of gedeeld worden. Bij misbruik volgt uitsluiting voor de volgende afleveringen, maar mogelijk ook van alle Hebban acties en het blokkeren van het Hebbanaccount. Zie ook de actievoorwaarden.

UPDATE 19 april 2019: Vraag 9 staat online.

Aflevering vier bestaat uit maar liefst 19 hoofdstukken, waarvan er heel wat bijzonder kort zijn.

Zorgt dit voor een lading vuurwerk?

Meteen maar flink van start gaan: de eerste vraag (vraag 7) over deze aflevering bestaat uit drie delen.

 

Vraag 7: a. Als je deze (iets langere) aflevering zou typeren met slechts enkele afzonderlijke sleutelwoorden (zoals bijvoorbeeld “ziekte”, “heftig”). Welke woorden zou je dan gebruiken?

              b. Was deze aflevering eerder een van verrassingen, of een van veranderingen?

              c. Welke muziek (lied, melodie) zou jij afspelen tijdens de uitvaartdienst van Sid?

Vraag 8: Als je antwoordt op twee van de drie volgende vragen, zijn we tevreden. Geef dan wel duidelijk aan op welke je reageert. Aan jou de keuze.

  a. Niet te vermijden nu, hier is dan de traditionele (en te verwachten) vraag over stijl en taal. Welke grote verschillen met de vorige boeken over de Cazalets heb je vastgesteld, tot nu toe?

 Merk je verschillen op, dan volgt deze vraag: zouden die te wijten kunnen zijn aan het feit, dat “Veranderingen” heel wat jaren later is geschreven? Of aan de hoge leeftijd van de auteur toen ze dit boek schreef?

 b. Iets totaal anders nu, we gaan even de zakelijke toer op. Hoe beoordeel je de algemene leiding van het bedrijf van de Cazalets? Positief, negatief? Denk zeker ook aan de afspraak met de bank.

 c. Welk hoofdstuk(je) uit deze aflevering vind je het best geslaagd qua sfeerschepping?

Vraag 9:

 a. Stel dat je de absolute waarheid zou kunnen horen van (slechts!) één personage uit deze aflevering.

              Voor wie is je vraag in dit geval bestemd? Welke vraag heb dan je voor hem/haar?

 b. Je kan – uiteraard - je mening na het lezen van het boek altijd nog herzien. Is tot nu toe ‘Veranderingen’ een geslaagd vervolg op (tevens einde van) de vorige vier boeken met de Cazalets? Waarom wel/niet?

 



Reacties op: Veranderingen - aflevering #4: november 1957 - februari 1958

Meer informatie

Gerelateerd