Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Deel 2 Anna Karenina - 13 maart

op 13 maart 2017 door

Wat vliegt de tijd...


" Aan het eind van de winter werd in huize Sjerbatski krijgsraad gehouden over de gezondheidstoestand van Kitty en eventuele maatregelen voor het herstel van haar fysieke welzijn, waarop een geduchte aanslag was gepleegd. Ze was ziek en nu het voorjaar naderde trad er een verslechtering in.' pg 155 - Perpetua

Bij deel 1 is de discussie nog niet uitgewoed of de volgende discussie staat al voor de deur. We zijn al bij de bespreking van deel 2 aangeland. Een leuk weetje, met deel 1 en deel 2 hebben we al bijna 30% van het boek gelezen.
Is het gelukt om deel 2 al uit te lezen? Enkele lezers, de hele snelle, zijn al een stuk verder maar misschien is het tempo voor anderen wat hoog? Laat het even weten.

Ook bij deel 2 zullen we enkele vragen formuleren om de discussie lekker op gang te brengen. We structureren dit door als leesclubcoördinator enkele vragen hieronder te plaatsen waar onder een 'draadje' gevormd kan worden door te reageren met de grijze reageerknop. Maar laat je niet weerhouden als je zelf een hele leuke vraag hebt en maak dan een eigen draadje.

  • * Probeer je reacties zoveel mogelijk te plaatsen onder één van de draadjes die wij als coördinatoren in de loop van de week zullen posten. Dan blijven de discussies lekker overzichtelijk. Druk daarvoor alsjeblieft eerst op de grijze knop, zodat alle reacties op een draadje bij elkaar achter de rode lijn komen te staan.

  • * Als je zelf een nieuwe interessante vraag bedenkt formuleer die dan onderaan in een nieuwe draad met de roze reageer knop.

  • * Omdat niet iedereen helemaal gelijk op zal gaan met lezen kan het praktisch zijn om weg te blijven op deze discussie pagina's tot dat je het desbetreffende deel uit hebt omdat je anders de kans loopt spoilers te treffen.

  • * Beperk de discussie hier zoveel mogelijk tot de opbouw van het verhaal, de schrijfstijl, de inhoud, de personages... Voor alle andere geklets, bijvoorbeeld het bedenken van een nieuwe leesclub (*_*), kun je heerlijk in het leesclubcafé terecht.

Elk deel heeft zijn eigen blog. Je vindt deze in principe elke week op maandag bij de linkjes, rechts in de leesclubspot onder het kopje meer informatie. En nu ook bij de begintegels van de leesclub. Volgende week wordt deze tegel weer vervangen door deel 3.

Dit blog is voor de discussie over deel 2

Als je hier uitgepraat raakt ben je natuurlijk weer op weg naar het lezen van deel 3. Omdat we verschillende versies lezen zetten we de beginzin van diverse uitgaven hier even op een rijtje.

Uitgave van Russische Bibliotheek 1965 Van Oorschot:
Sergej Iwanowitsj Koznysjow gevoelde de behoefte enige tijd van zijn intellectuele arbeid uit te rusten

The Project Gutenberg EBook of Anna Karenina:
Stipan Arkadiewitsch Oblonsky was naar Petersburg afgereisd......Hoofdstuk VI van deel 2

Uitgave Veen, 2015:
Nog invullen

Uitgave Athenaeum – Pollak & Van Gennep Amsterdam 2017 (Perpetua uitgave):
Sergé Koznysjevs werk, dat bestond uit lezen…

Veel lees- en discussieplezier iedereen!
Evelien en Gigi



Reacties op: Deel 2 Anna Karenina - 13 maart

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lev Nikolajevitsj Tolstoj

Lev Nikolajevitsj Tolstoj

Lev Nikolajevitsj Tolstoj (1828–1910) verloor op jeugdige leeftijd zijn ou...