Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Deel 3 Anna Karenina - 20 maart

op 21 maart 2017 door

Tijd voor de discussie van deel drie!

Deel drie begint met de zin: Sergej Ivanovitsj Koznysjov wilde uitrusten van zijn geestelijke arbeid en kwam, in plaats van naar het buitenland te gaan zoals hij dat gewoon was, eind mei bij zijn broer op het land. pg 273 LJ Veen 2012.

De discussies van deel 1 en deel 2 gaan nog gewoon door maar vanaf vandaag kunnen jullie ook los gaan in de discussie van deel 3. Een dag later dan gepland door omstandigheden Maar dat mag de pret niet drukken. We gaan gestaag door. Een aantal lezers hebben het boek al uit terwijl anderen deel drie nog niet bereikt hebben. We hebben weer heerlijke verschillen binnen de leesclub, in de vertaling, in de discussie en in het leestempo.
Voor de liefhebbers van cijfertjes hebben we even een berekening er op los gelaten. Als je deel drie nu uit hebt dan heb je al 43% van het boek gelezen, we naderen de helft van het boek!

Ook bij deel 3 zullen we enkele vragen formuleren om de discussie lekker op gang te brengen. Zoals elke keer proberen we dan een 'draadje' te vormen doordat iedereen telkens reageert met de grijze reageerknop. Maar laat je vooral niet weerhouden als je zelf een hele leuke vraag of opmerkelijk element gevonden hebt en maak dan een eigen draadje.

    * Probeer je reacties zoveel mogelijk te plaatsen onder één van de aangemaakt draadjes. Dan blijven de discussies lekker overzichtelijk. Druk daarvoor alsjeblieft eerst op de grijze knop, zodat alle reacties op een draadje bij elkaar achter de rode lijn komen te staan.

    * Als je zelf een nieuwe interessante vraag bedenkt formuleer die dan onderaan in een nieuwe draad met de roze reageer knop.

    * Omdat niet iedereen helemaal gelijk op zal gaan met lezen kan het praktisch zijn om weg te blijven op deze discussie pagina's tot dat je het desbetreffende deel uit hebt omdat je anders de kans loopt spoilers te treffen.

    * Beperk de discussie hier zoveel mogelijk tot de opbouw van het verhaal, de schrijfstijl, de inhoud, de personages... Voor alle andere geklets, bijvoorbeeld het bedenken van een nieuwe leesclub (*_*), kun je heerlijk in het leesclubcafé terecht.

Elk deel zijn eigen blog
Nog altijd heeft elk deel zijn eigen blog. Je vindt deze in principe elke week op maandag bij de linkjes, rechts in de leesclubspot onder het kopje meer informatie. De discussie van deel 2 zal nu verdwijnen bij de begintegels van de leesclub en deel 3 komt daarvoor in de plaats. Dit is omdat er maar zes tegels passen. Maar vrees niet, rechts onder meer informatie blijft die link van deel 2 gewoon staan.  

Als je hier uitgepraat raakt, of al eerder, ga je natuurlijk weer op weg naar het lezen van deel 4.

Verschillende versies
Omdat we verschillende versies lezen, willen we de beginzin van diverse uitgaven van deel 4 hier even op een rijtje zetten. laat even weten welke begin zin bij de jouw uitgave past.

Uitgave van Russische Bibliotheek 1965 Van Oorschot: ?

The Project Gutenberg EBook of Anna Karenina: ?

Uitgave LJ Veen, 2015: Sergej Ivanovitsj Koznysjov wilde uitrusten van zijn geestelijke arbeid en kwam, in plaats van naar het buitenland te gaan zoals hij dat gewoon was, eind mei bij zijn broer op het land. 

Uitgave Athenaeum – Pollak & Van Gennep Amsterdam 2017 (Perpetua uitgave): ?

Veel lees- en discussieplezier iedereen!
Evelien en Gigi



Reacties op: Deel 3 Anna Karenina - 20 maart

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lev Nikolajevitsj Tolstoj

Lev Nikolajevitsj Tolstoj

Lev Nikolajevitsj Tolstoj (1828–1910) verloor op jeugdige leeftijd zijn ou...