Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Deel 4 Anna Karenina - 27 maart

op 27 maart 2017 door

En hier is dan deel vier...

Deel vier begint met de zin: De heer en mevrouw Karenin bleven in één huis wonen en zagen elkaar elke dag. Uitgave van Russische Bibliotheek 1965 Van Oorschot.

De discussies van deel 1, 2 en 3 gaan nog gewoon door. We merken dat enkele lezers een flinke inhaalslag maken. Dat is heel gezellig en verrijkend. Blijf vooral discussieren en laat je niet opjagen door snelle lezers.
Vanaf vandaag kunnen jullie ook los gaan in de discussie van deel 4. We zijn lekker op dreef. Zo af en toe zien we weer dat iemand het boek op gelezen zet. We houden heerlijke verschillen binnen de leesclub, in de vertaling, in de discussie en in het leestempo.
Voor de liefhebbers van cijfertjes: Als je deel vier nu uit hebt dan ben je al over de helft van het boek!

Ook bij deel 4 zullen we enkele vragen formuleren om de discussie lekker op gang te brengen. Zoals elke keer proberen we dan een 'draadje' te vormen doordat iedereen telkens reageert met de grijze reageerknop. We nodigen jullie allen uit om ook zelf een hele leuke vraag of opmerkelijk element te plaatsen en een eigen draadje te starten.

    * Probeer je reacties zoveel mogelijk te plaatsen onder één van de aangemaakt draadjes. Dan blijven de discussies lekker overzichtelijk. Druk daarvoor alsjeblieft eerst op de grijze knop, zodat alle reacties op een draadje bij elkaar achter de rode lijn komen te staan.

    * Als je zelf een nieuwe interessante vraag bedenkt formuleer die dan onderaan in een nieuwe draad met de roze reageer knop.

    * Omdat niet iedereen helemaal gelijk op zal gaan met lezen kan het praktisch zijn om weg te blijven op deze discussie pagina's tot dat je het desbetreffende deel uit hebt omdat je anders de kans loopt spoilers te treffen.

    * Beperk de discussie hier zoveel mogelijk tot de opbouw van het verhaal, de schrijfstijl, de inhoud, de personages... Voor alle andere babbels, bijvoorbeeld het bedenken van een nieuwe leesclub (*_*), kun je heerlijk in het leesclubcafé terecht.

Elk deel zijn eigen blog
Nog altijd heeft elk deel zijn eigen blog. Je vindt deze in principe elke week op maandag bij de linkjes, rechts in de leesclubspot onder het kopje meer informatie. De discussie van deel 3 zal nu verdwijnen bij de begintegels van de leesclub en deel 4 komt daarvoor in de plaats. Dit is omdat er maar zes tegels passen. Maar vrees niet, rechts onder meer informatie blijft die link van deel 1, 2 en 3 gewoon staan.  

Als je hier uitgepraat raakt, of al eerder, ga je natuurlijk weer op weg naar het lezen van deel 5.

Verschillende versies
Omdat we verschillende versies lezen, is het handig om even te melden welke versie je leest als je iets specifieks uit jouw versie wil bespreken.

Uitgave van Russische Bibliotheek 1965 Van Oorschot.

The Project Gutenberg EBook of Anna Karenina.

Uitgave LJ Veen, 2012, 2015, 2016

Uitgave Athenaeum – Pollak & Van Gennep Amsterdam 2017 (Perpetua uitgave).

Veel lees- en discussieplezier iedereen!
Evelien en Gigi



Reacties op: Deel 4 Anna Karenina - 27 maart

Meer informatie