Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Deel 6 Anna Karenina - 10 april

op 10 april 2017 door

We zijn al weer toe aan deel zes...

We zijn er bijna, we zijn er bijna maar nog niet helemaal!

Volgende week plaatsen we de laatste twee delen in een keer en snel daarna nog een discussie pagina met vragen over het gehele boek. Voor nu kunnen we nog even verder met de discussies van eerdere delen en vanaf vandaag ook de discusiie over deel 6. 
Blijf vooral discussieren en genieten van het lezen en laat je niet opjagen door snelle lezers.

Bij deel 6 zullen we dit keer geen vragen formuleren maar mogen jullie zelf aan de slag om vragen en discussie punten te noemen. Zoals elke keer proberen we dan een 'draadje' te vormen doordat iedereen telkens reageert met de grijze reageerknop. We nodigen jullie allen uit om zelf een hele leuke vraag of opmerkelijk element te plaatsen of juist te kiezen voor de oude vertrouwde vragen. Ieder mag een eigen draadje starten of er voor kiezen om te reageren op andere draadjes. We zijn erg benieuwd naar jullie draadjes.

De spelregels zijn vast bekend maar voor de zekerheid:

    * Probeer je reacties zoveel mogelijk te plaatsen onder één van de aangemaakt draadjes. Dan blijven de discussies lekker overzichtelijk. Druk daarvoor alsjeblieft eerst op de grijze knop, zodat alle reacties op een draadje bij elkaar achter de rode lijn komen te staan.

    * Als je zelf een interessante vraag bedenkt formuleer die dan in een nieuwe draad met de roze reageer knop.

    * Omdat niet iedereen helemaal gelijk op zal gaan met lezen kan het praktisch zijn om weg te blijven op deze discussie pagina's tot dat je het desbetreffende deel uit hebt omdat je anders de kans loopt spoilers te treffen.

    * Beperk de discussie hier zoveel mogelijk tot de opbouw van het verhaal, de schrijfstijl, de inhoud, de personages... Voor alle andere babbels, bijvoorbeeld het bedenken van een nieuwe leesclub (*_*), kun je heerlijk in het leesclubcafé terecht.

Elk deel zijn eigen blog
Nog altijd heeft elk deel zijn eigen blog. Je vindt deze in principe elke week op maandag bij de linkjes, rechts in de leesclubspot onder het kopje meer informatie. De discussie van deel 5 zal nu verdwijnen bij de begintegels van de leesclub en deel 6 komt daarvoor in de plaats. Dit is omdat er maar zes tegels passen. Maar vrees niet, rechts onder meer informatie blijft die link van eerdere delen gewoon staan.  

Als je hier uitgepraat raakt, of al eerder, ga je natuurlijk weer op weg naar het lezen van deel 7&8.

Verschillende versies
Omdat we verschillende versies lezen, is het handig om even te melden welke versie je leest als je iets specifieks uit jouw versie wil bespreken.

Uitgave van Russische Bibliotheek 1965 Van Oorschot.

The Project Gutenberg EBook of Anna Karenina.

Uitgave LJ Veen, 2012, 2015, 2016

Uitgave Athenaeum – Pollak & Van Gennep Amsterdam 2017 (Perpetua uitgave).

Veel lees- en discussieplezier iedereen!
Evelien en Gigi



Reacties op: Deel 6 Anna Karenina - 10 april

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lev Nikolajevitsj Tolstoj

Lev Nikolajevitsj Tolstoj

Lev Nikolajevitsj Tolstoj (1828–1910) verloor op jeugdige leeftijd zijn ou...