Advertentie

VRAAG 6. HET PLOT (Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan)

op 13 juni 2017 door

We hebben al diverse aspecten van de roman besproken, maar hebben het nog niet gehad over de ontwikkeling van het plot. Het boek bestaat uit een aantal delen: oorlog, broeders, bende, Moors, jacht en een nawoord. Volgens mij geeft dat precies de chronologie van de gebeurtenissen aan.

VRAAG 6.a. Wat kun je zeggen over de ontwikkeling van het plot? Op welk moment kantelt het boek en verandert het van een rondtrekkende jagende bende in een vluchtende opgejaagde groep criminelen?

VRAAG 6.b. Guy Prieels beschrijft alle overvallen die de bende Van Hoe/Verstuyft pleegt. Is het nodig om ze allemaal te beschrijven? Wat is de functie daarvan in het boek? Hieronder een link naar de opsomming van de overvallen die de bende pleegde. Er staan ook foto’s bij. Misschien aardig voor de beeldvorming.

http://www.zwinstreek.eu/geschiedenis/heemkundige-kringen/zoeken-in-publicaties/1371-de-bende-verstuyft-van-hoe-1918-1924-1993-02 

Als het niet lukt de link te openen, kopieer hem dan en plak hem in je browserbalk. Dan klikken en je komt op de goede pagina.Reacties op: VRAAG 6. HET PLOT (Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan)

Meer informatie

Gesponsorde boeken