Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Les drie: Geniet van alleen-zijn

op 01 december 2017 door

VRAGEN BIJ LES DRIE

1. Voor de liefhebbers van hokjes. Er worden wel eens drie types onderscheiden:

  1. De introvert  (krijgt energie door alleen te zijn)
  2. De ambivert (zit ertussenin)
  3. De extravert  (krijgt energie door met mensen te zijn) 

Hoe zie jij jezelf:  als een introvert, ambivert of extravert ? Zouden lezers over het algemeen meer introvert zijn of is dat een stigmatisering? Arun Gandhi vertelt dat zijn Bapuji hem adviseerde om rust op te zoeken. Zou dit voor extraverten ook op die manier werken ?

(Een super leuke en gratis test trouwens, waar onder andere ook de onderscheiding introvert/extravert in voorkomt, kun je doen via deze link: https://www.16personalities.com/nl/persoonlijkheidstest )

2. Arun Gandhi zegt: Na mijn reizen met Bapuji voelde ik me ook een beetje beroemd en ja dat was vaak heel leuk. Je voelt je belangrijk en het streelt je ego om liefde te ontvangen en toegejuicht te worden. Zou jij beroemd willen zijn en waarom (niet) ? Of ben je wel eens (een beetje) beroemd geweest en hoe beviel dat ?

3. Over ouders en opvoeding staat het volgende in les drie: De kinderen gaan van de ene activiteit naar de andere, maar krijgen als hun dag wordt vol gepland nooit tijd om gewoon na te denken, te spelen en te ontdekken wie ze zijn. Al die verrijking is heel leuk en aardig, maar ouders zouden het ook eens moeten overwegen hun kinderen af en toe het geschenk van het alleen-zijn te geven. Hoe kijk jij hier tegenaan ?

4. Alles wat je verder nog kwijt wilt of wilt bespreken met betrekking tot les drie. (Kan natuurlijk ook niets zijn.)Reacties op: Les drie: Geniet van alleen-zijn

Meer informatie