Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Discussiepagina M. - 1919

op 18 juni 2020 door

Zoals afgesproken en aangekondigd in het café kan op deze pagina iedere leesclubdeelnemer, wanneer zhij maar wil, wat kwijt over M., zolang dat 'wat' maar iets is dat voor het DEEL 1919 geldt.

Ik heb nog geen idee wat er over dit deel gezegd kan worden, maar ik zou mij kunnen voorstellen dat wat extra informatie over personages gedeeld wordt, of dat er wat te zeggen valt over de gebeurtenissen of de berichten uit die tijd. 

Arditi

Arditi (van het Italiaanse werkwoord ardire , lit. "durven", en vertaalt als "The Daring [Ones]") was de naam aangenomen door Royal Italiaanse leger elite speciale eenheid van de Eerste Wereldoorlog. Zij waren de eerste moderne stoottroepen en zijn gedefinieerd "de meest gevreesde corps door vijandige legers".

Reparti d'assalto (Assault Units) werden gevobd549e5d2b9b56b6b01d236d81b008fa.jpgrmd in de zomer van 1917 door kolonel Bassi, en werden de tactische rol van de toegewezen stoottroepen , het overtreden vijandelijke verdediging om de weg te bereiden voor een breed infanterie voorhand. De Arditi waren niet eenheden binnen infanteriedivisies, maar werden beschouwd als een aparte combat arm.

De Reparti d'assalto waren succesvol in het brengen in een zekere mate van beweging om wat voorheen een oorlog van verschanste posities geweest. Ze won vele opdrachten voornamelijk gewapend met dolken en handgranaten, die zeer effectief zijn in de beperkte ruimte van een geul gebleken. Hun exploits op het slagveld waren voorbeeldig en kregen ze een illustere plaats in de Italiaanse militaire geschiedenis. Ze werden gedemobiliseerd 1920.

De naam Arditi werd later gebruikt in 1919-1920 door de Italiaanse bezetters van Fiume , die werden geleid door Gabriele D'Annunzio , van wie de meesten leden van het Koninklijk Italiaanse leger hadden gediend. Hun gebruik van een uniform met zwarte shirts en zwarte fez werd later overgenomen door Benito Mussolini 's paramilitaire troepen, de Zwarthemden .

Lees hier verder.

En nu jullie! Kom maar op met jullie aantekeningen, krabbels, hersenspinsels, vragen, uitroepen, quotes, tips, opmerkingen, kritiek (positief zowel als negatief), oproepen, foto's, linkjes en meer van dat soort bijdragen :)

Leestips

  1. Traces of war: Mussolini, Benito (waarin over jeugd, opgroeien en ervaringen voorafgaand en tijdens WOI veel nuttige informatie wordt verstrekt)


Reacties op: Discussiepagina M. - 1919

Meer informatie

Gerelateerd