April: normale leesmaand

op 30 april 2018 door

April was een redelijk normale maand op gebied van lezen. Alhoewel ik weer een weekend heb gewerkt en serieus wat uren in mijn studie heb gestopt, ben ik er toch in geslaagd om 16 boeken te lezen. Toegegeven, er zaten enkele dunnetjes bij, onder andere het boekenweekgeschenk dat waarschijnlijk het dunste boekje zal zijn dat ik dit jaar zal lezen. 

 

 

 

 

 

 

Overzicht

Hanna Bervoets - Ivanov: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-ivanov, het aftasten van de grenzen van de ethiek van wetenschappelijke experimenten. 

Martin Michael Driessen - De pelikaan: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-de-pelikaan, de tragi-komische vriendschap tussen twee afpersers, kanshebber op de libris literatuurprijs.

Peter James - Dodelijke affaire: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-dodelijke-affaire, hoe een zwarte weduwe dood en verderf zaait. 

Gard Sveen - Dansen met de duivel: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-dansen-met-de-duivel, een duister boek dat ik soms moeilijk te volgen vond. 

Arne Dahl - Grensgebieden: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-grensgebieden, wat een fantastisch einde dat naar meer smaakt. 

Robert Bryndza - Last breath: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-last-breath, waarin vrouwen letterlijk gedumpt worden. 

Jo Claes - Het gewicht van de haat:https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-het-gewicht-van-de-haat, actualiteit en misdaad, er zit nog lang geen sleet op Thomas Berg. 

Griet Op de Beeck - Gezien de feiten: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-gezien-de-feiten, koken-etenke spelen in een verhaal dat te lang is om een kort verhaal te zijn, maar te kort om een goed boek te zijn. 

Gregg Hurwitz - De rekruut: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-de-rekruut, de harde kant van Evan Smoak ontmoet de zachte kant en dat botst aandoenlijk.

Fikry El Azzouzi - Drarrie in de nacht: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-drarrie-in-de-nacht, aangekondigd als pareltje van de bibliotheek maar ik vond het tegenvallen.

Dolores Redondo - Dit alles zal ik je geven: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-dit-alles-zal-ik-je-geven, nog een boek dat heel overtuigend naar meer smaakt en kennismaking met een voor mij nieuwe auteur. 

Anders Roslund - Bloedbroers: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-bloedbroers, familie komt nu eenmaal eerst. 

Pjotr Vreeswijk - Masterplan: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-masterplan, spannende actie in dit debuut. 

Tommy Wieringa - De heilige Rita: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-de-heilige-rita, in dit boek passeren veel sombere hopeloze gevallen, ook een kanshebber op de libris literatuurprijs.

Pjotr Vreeswijk - Dwaalspoor: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-dwaalspoor, waarom stoppen bij het debuut van een auteur wanneer je het goed vindt, meteen het tweede er achteraan met een plot dat is als de titel, een en al dwaalspoor. 

Sam Bourne - Het laatste testament: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-het-laatste-testament, voor iedereen die houdt van een thriller met politiek-religieuze achtergrond met als locatie Israël. 

  

Statistiekjes 

cd1eb72237ce16e3760638c1dc78058c.jpg

 

Conclusie

Grensgebieden van Arne Dahl heeft deze maand 5 sterren weggekaapt, wat een spannend boek, het einde heeft me van mijn sokken geblazen.

Het valt op dat ik in april maar 1 Engelstalig boek gelezen heb, daar gaat in mei zeker verandering in komen. Ik heb namelijk een tip gevraagd tijdens de Hebban boekentipper en ben van plan twee van de drie (eigenlijk vier) tips in het Engels te lezen. Meer over de tips die ik gekregen heb, vind je in mijn spot Hebban boekentipper.

In april heb ik ook mijn duizendste Hebban recensie geschreven. Die eer was weggelegd voor De heilige Rita van Tommy Wieringa. Hopelijk brengt het geluk bij de bekendmaking van de winnaar van de Libris literatuurprijs.

Ik ben ook actief geweest in de leesclub Een stad, het meisje en de duivel van Svealena Kutschke, maar daar mag ik verder helemaal niets over zeggen. Gewoon de leesclub bezoeken en proberen niet te verdrinken in de hoeveelheid reacties. Reacties op: April: normale leesmaand

Gerelateerd