Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De boeken die ik kocht en kreeg in april

op 29 april 2019 door

Iedere maand weer komen er veel boeken binnen in mijn huis. Elke maand neem ik me voor om te minderen, maar de aanbiedingen voor leuke goedekope boeken, nieuwe boeken die ik echt moet hebben en ideeën over oudere boeken die ik echt moet lezen stromen toch weer binnen. En dan kan ik de verleiding niet weerstaan en belanden deze boeken weer in mijn kasten en soms zelfs op de grond. Daarom de foto met een mok met daarop een tekst die heel goed bij mij past:

Me: See, I can fit all my books into one box!

Them: You need to stop calling your house a box. 

Hieronder de boeken die deze maand een plekje in mijn 'doos' vonden: 

Via Bookdepository:

Opposite of always van Justin A. Reynolds, een verhaal over een jongen die een meisje ontmoet en de kans krijgt om, als ze sterft, de geschiedenis te veranderen en zo het meisje te redden.

The art of losing van Lizzy Mason, een boek over een meisje dat haar zusje met haar vriend betrapt. Op diezelfde avond krijgen haar vriend en haar zusje een auto-ongeluk. 

Girls on the verge van Sharon Biggs Waller, dit boek vertelt het verhaal van drie vriendinnen, een roadtrip door Texas en een abortus.

Bloom van Kevin Panetta & Savanna Ganucheau* is een graphic novel over een zoon van een bakker en zijn wens om wat anders te worden dan bakker.

When the moon was ours van Anna-Marie McLemore is een boek waar ik niet in één zin een samenvatting van kan geven. Het heeft iets magisch en iets vreemds. Het gaat over rozen die uit de pols van een meisje groeien en een jongen die een maan kan tekenen en deze dan in de bomen kan hangen.

Trell: Nothing but the truth van Dick Lehr is een waargebeurd verhaal over een man die onterecht schuldig wordt bevonden van moord en over zijn dochter die tegen de veroordeling blijft vechten.

Via Bol:

Koninkrijk van as van Sarah J. Maas is het laatste en enorm dikke deel in de Glazen troon serie. 

Wilder van Rebecca Yarros is een New Adult roman over een stoere jongen die bijles krijgt van een lief meisje.

Station Eleven van Emily St. John Mandel vertelt het verhaal van een Shakespeare toneelgroep die rondtrekt door een post-apocalyptische wereld.

Koningin van lucht en duisternis van Cassandra Clare is het laatste deel in De Duistere machten serie en ook al zo'n dik boek!

Via Hebban:

Ingesloten van Samira Ahmed* is een verhaal over een nabij gelegen toekomst waarin de angst voor Moslims zo groot geworden is dat deze in kampen worden opgesloten.

De bijzondere woorden van Gioia van Enrico Galiano gaat over een bijzonder meisje dat onvertaalbare woorden en zinnen verzamelt.

Beauty Sleep van Kathryn Evans gaat over een meisje dat na veertig jaar wakker wordt nadat ze om medische redenen ingevroren is geweest. 

Via Boekenkraam:

Alias Grace van Margaret Atwood speelt zich af in 1843. Grace is gevangen gezet omdat ze verdacht wordt van de moord op haar werkgevers. Maar of dit zo is? Ze zegt het zelf niet eens te weten.

Ik wil niet voor je vallen van Christine Lauren is een romantisch verhaal over twee mensen die elkaar leuk vinden en dan plotseling moeten vechten om dezelfde baan. Doet me denken aan The hating game van Sally Thorne.

Twee levens van Stefan Brijs is een heel dun boekje met een kerstverhaal.

Bij een boekpresentatie:

Het licht van Lorelei van Jen Minkman gaat over een alternatief Terschelling waar twee volkeren naast elkaar wonen. Het ene volk kan elektriciteit gebruiken en heeft daarom de macht in handen.

Het juiste spoor van Marieke Nijkamp en Corinne Duyvis bestaat uit twee spannende verhalen waarin vriendschap onder druk komt te staan.

Tweedehands:

The kiss of deception van Mary E. Pearson is het eerste deel in de fantasyserie: The Remnant Chronicles en vertelt het verhaal van prinses Lia die op de dag van haar gearangeerde huwelijk vlucht om een nieuw leven op te bouwen. 

The heart of betrayal van Mary E. Pearson het tweede deel van The Remnant Chonicles.

The beauty of darkness van Mary E. Pearson het derde deel van The Remnant Chronicles.

Unearthly van Cynthia Hand is het eerste deel in een serie over Clara, die voor een deel engel is. 

Hallowed van Cynthia Hand het tweede deel in de serie.

Boundless van Cynthia Hand het derde deel in de serie.

Boekhandel:

Red scrolls of magic van Cassandra Clare & Chu Wesley is het eerste deel in de nieuwste serie in De Schaduwjagers wereld. Het vertelt het verhaal van  Magnus en Alec die samen op reis zijn en natuurlijk van allerlei avonturen beleven.

Het geheim van Leonardo da Vinci van Francesco Fioretti laat Leonardo da Vinci opdraven als een soort detective. Als er vreemde dingen gebeuren in zijn omgeving gaan Leonardo en zijn leerling op onderzoek.

Het hart van de tijger van Jeroen van Unen is het derde deel in De Nachtuilen-serie.

Boekenbox: 

Nocturna van Maya Motayne vertelt het verhaal over een dief die haar gezicht kan veranderen en een prins die wel van risico's houdt. Samen moeten ze een gevaar, dat ze zelf vrijgelaten hebben, proberen te vangen en weer proberen op te sluiten.

Yalfest goodiebag:

Orangeboy van Patrice Lawrence hierin wordt Marlon ongewild het gangsterleven ingetrokken.

Gekregen:

Lampje van Annet Schaap* is het  verhaal van een meisje dat haar vader moest helpen om de vuurtoren brandend te houden. Als dit op een nacht mis gaat moet ze verhuizen naar een huis met een geheim.

Paassale van DVP-uitgevers:

Fallon van Soraya Naomi kocht ik zonder te kijken waar het over gaat. Lijkt me een lekker liefdesverhaal. 

Magisch van Eva Moraal e.a. is een boek met korte, magische verhalen.

Het laatste licht en Schaduw van de tijd van Jen Minkman, Het laatste licht gaat over een Wicca ritueel dat de hoofdpersoon verplaatst naar een andere werkelijkheid en Schaduw van de tijd speelt zich af in Arizona en gaat over Navajo's en hun geschiedenis.

Tot in de dood van Debora Elisabeth: Na een ongeluk waarbij Roza in een rolstoel beland en Daan in een coma raakt komen de speciale gaven van Daan aan de oppervlakte.

Onzuiver van Sarah Dalton gaat over het genetisch perfectioneren van kinderen. Iedereen die niet genetisch perfect is, is onzuiver en wordt als slaaf gebruikt. 

Takla Makan van Petra Nouns: In dit boek krijgt de Berlijnse Ella opeens visioenen die haar een toekomst laten zien waarin ze niet kan geloven. 

* al gelezen. 

Welke boeken moeten bovenaan mijn leeslijst komen? Welke boeken kochten/ kregen jullie in April?



Reacties op: De boeken die ik kocht en kreeg in april

Meer informatie

Gerelateerd