Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De boeken die ik kocht en kreeg in juni

op 03 juli 2019 door

In juni heb ik weer veel nieuwe boeken mogen verwelkomen. Gelukkig heb ik er ook al een paar gelezen. Hieronder een opsomming:

Als je zo vaak berichtjes ziet bij de Feelgood club van iemand, dan wil je ook weten wat voor boeken ze schrijft, als de boeken dan ook nog met je eigen woonplaats te maken hebben, dan koop je ze. Zo kocht ik deze maand: Josefiens Zevende Hemel van Renée Olsthoorn. (En nu ik het bericht wil plaatsen, op 3 juli, komt De Franse slag binnen. Ik kan beginnen met lezen.)

Ik kocht Break a Leg van Chinouk Thijssen, het tweede deel in de Truth or Dare serie. Ik was erg benieuwd naar het vervolg in deze spannende danstrilogie. Inmiddels staat de bespreking van dit boek online. 

Ik volg Anoeska Nossol al een tijdje via haar Facebookgroep: Booklantis en kocht daarom haar debuut: De heksencode. Het is een dunnetje, dus die moet ik toch snel uit kunnen lezen. Ik kreeg er een e-book code bij, dus ik kon een collega van Hebban Young Adult blij maken met een eigen exemplaar. 

Fairyloot mei was erg laat, dus het boek kwam pas in juni binnen. Het boek van deze maand ziet er heel mooi uit, maar krijgt niet echt geweldige recensies. Ik ben benieuwd wat ik vind van The Beholder van Anna Bright.

Via De Boekenkraam kon ik weer een goedkope M.J. Arlidge bemachtigen. Dit keer was het Kom je spelen?

Ook De verdwijning van Stephanie Mailer van J. Dicker kocht ik via De Boekenkraam. Mijn vriend heeft alledrie de Dickers inmiddels gelezen en vond ze goed. Ik moet nog beginnen. 

Tot slot vond ik bij De Boekenkraam een dichtbundel van Frieda Mulisch over haar vader: Nooit vergat ik jou. Omdat Harry Mulisch een van mijn favoriete auteurs is wilde ik graag over hem als vader lezen. Helaas begreep ik helemaal niets van de gedichten en heb ik boekje snel weer weggedaan.

The Bride Test van Helen Huong is een boek dat hoort bij The Kiss Quotient. Dit laatste boek las ik en vond ik echt heel leuk. De boeken zijn geschreven door een Koreaanse vrouw met een autisme spectrum stoornis en beide dingen worden in de boeken gerepresenteerd. De boeken zijn sexy, grappig en hebben een prima verhaal. Heerlijke feelgoods. 

Omdat ik Grenzeloos van Lis Lucassen zo leuk vond heb ik direct de novelle Gestrand besteld.

Via de uitgever Dutch Venture Publishing kreeg ik de mogelijkheid om een gesigneerd exemplaar van Momentum van Shelena Shorts te bestellen. Tot nu toe vind ik de uitgaves van deze uitgever erg leuk en de cover was mooi, dus...

Hoe ik erbij kwam om Door jou ben ik mij van Hinke van Abbema te bestellen weet ik niet meer. Inmiddels heb ik het boek uit en kan ik zeggen dat ik het een fijn boek vond met mooie thema's, zoals religie en homoseksualiteit. Ik las laatst een boek over de Islam en homoseksualiteit en vond het wel verfrissend dat dit boek ging over een Christelijk gezin.

Van mijn lief kreeg ik Wie is Harry Potter geschreven door Frans Lutters. Frans Lutters is een antroposoof die ik al vaker ontmoet heb en die prachtig kan vertellen. Ik ben heel benieuwd wat hij over Harry Potter te melden heeft. 

Toen ik met mijn Hebban collega's bij Van Stockum- de Vries in Haarlem was kocht ik vier boeken:

Alles gaat slapen want nu is het nacht van Astrid Lindgren, omdat ik alles verzamel van het duo Astid Lindgren en Marit Törnqvist en omdat ik op de Kinder en Jeugd pagina een recensie zag over dit mooie prentenboek.

De liefdesbrieven van Abelard & Lily van Laura Creedle. Lang geleden las ik De liefdesbrieven van Abelard en Heloïse. Ik ben erg benieuwd of ik iets van de originele brieven herken.

Dress codes for small towns van Courtney Stevens, want deze stond al heel lang op mijn tbr en 

De laatste dans van Bes Ceyssens. Een boek over een meisje met als grote passie dansen en dat past zo goed bij het leven van mijn dochter dat ik alle boeken over de danswereld wil lezen.

Mijn naam is Jess Cooper van Katie Alice Marshall kwam ook nog binnen. Een boek waarvan de tekst op de achterkant mij deed denken aan Into the wild. Eén van de mooiste films die ik ooit gezien heb. 

Tweedehands kwam ik aan: The Rose Society en The Midnight Star van Marie Lu. Omdat dit deel twee en drie in een serie zijn kocht ik deel 1: The Young Elites erbij.

In mijn boekenbox abonnement van Fairyloot kwam Sorcery of Thorns van Margaret Rogerson. Dit boek stond al heel lang op mijn wensenlijst en daarom had ik het ook al in de pre-order staan en kreeg ik het ook binnen via Book depository. Nu heb ik er twee! Eén gewone en één met gekleurde pagina's en een handtekening. 

Lang geleden zag ik The dark crystal en dat vond ik een geweldig mooie film. Nu is er een prachtige graphic novel uit bij deze film: Beneath the Dark Crystal van A. Smith en A. Huntington. Natuurlijk wil ik die lezen en bestelde ik het boek.

Nog een graphic novel die mijn aandacht trok: The Handmaid's tale van Margaret Atwood en Amédée Teetaert. Het boek vond ik interessant en de tekeningen zagen er heel aantrekkelijk uit, dus...

En omdat ik in een graphic novel bui was bestelde ik ook The best we could do van Thi Bui. Een biografische graphic novel over een gezin dat vlucht uit Zuid Vietnam. 

De laatste graphic van deze maand is The steel prince, een prequel voor de The shades of magic serie van V.E. Schwab. 

En via Hebban kreeg ik Echte Amerikaanse jongens van Jason Reynolds en Brendan Kiely en De verminkte koning van Leigh Bardugo



Reacties op: De boeken die ik kocht en kreeg in juni

Meer informatie

Gerelateerd