Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Medieval-a-thon

op 19 augustus 2019 door

In juli deed ik mee aan de Medieval-a- thon van Holly Hearts. Een leeschallenge waarbij je naast verschillende middeleeuwse standen ook kleding en wapens kon verdienen door het lezen van boeken. Natuurlijk wilde ik proberen om alle opdrachten uit te voeren. Hieronder lees je, en zie je, of dat gelukt is.

Je moest 6 verschillende boeken lezen om Koningin te kunnen worden. Dat is in ieder geval gelukt. Ik las er 7!

Om de koningin netjes aan te kleden waren er verschillende opdrachten. je mocht boeken dubbel gebruiken om de kleding te verzamelen:

1. Voor een kroon moest ik een boek lezen waarin een personage vecht voor de troon. Ik koos daarvoor de graphic novel: Jim Hanson's Beneath the dark crystal van A. Smith en A. Huntington. In dit boek, dat een vervolg is op de film The dark crystal, moet koningin Thurma het openemen tegen een nieuwe troonpretendent.

2. Voor een helm moest ik een boek lezen met een draak op de cover. Ook hiervoor las ik de bovenstaande graphic novel. Op de achterkant staat namelijk een draak.

3. Voor een borstkuras moest ik een glanzend boek lezen. Hiervoor koos ik: City of Brass van S.A. Chakraborty. De voorkant van mijn editie heeft glanzend goud en bronskleurige versieringen. Ook voor deze opdracht had ik de dark Crystal kunnen kiezen. Dit boek heeft namelijk een glanslaagje over de cover.

4. Om mijn armbeschermers te verdienen moest ik een dikke paperback lezen. Aangezien City of Brass 544 pagina's heeft vond ik deze dik genoeg.

5. Voor mijn benen en voeten moest ik een boek lezen dat door de jaren heen gele bladzijden heeft gekregen. Daarvoor las ik: Dochter van de jungle van Sabine Kuegler. Dit boek kocht ik ooit tweedehands en stond ook al enige tijd in mijn kast. Gele bladzijden verzekerd.

6. Tot slot wilde ik nog een mooie rode mantel. Hiervoor moest ik een boek lezen met rood op de stofomslag. Hiervoor las ik twee boeken: Red Rising van Pierce Brown en Morrigan Crow en de Wondersmid van Jessica Townsend.

En toen door met de wapens.

1. Voor een zwaard moest ik een boek lezen met een puntig voorwerp op de omslag. Ik koos daarvoor The Bride test van Helen Huong. Hierop staan een scherp potlood en een vliegtuig. En het vliegtuig lijkt ook nog een beetje op een zwaard.

2. Om twee dolken te verdienen moest ik een boek lezen met huurmoordenaars. Hiervoor koos ik De verminkte koning van Leigh Bardugo. De Drüskelle in dit boek zijn een soort huurmoordenaars. Naast dit boek las ik ook Catwoman; soulstealer, deel drie in de DC icons-serie, geschreven door Sarah J. Maas. Catwoman wordt opgeleid tot huurmoordenaar.

3. Voor mijn boog maakte ik weer gebruik van Beneath the dark crystal. Een boek met elven.

4. En tot slot verdiende ik een bijl met Red Rising. Om deze te verdienen moest ik een boek lezen met huurlingen.

Las jij één van deze boeken? Of heb je interesse? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen.

08d0d1808861b2d273232630ca2c2194.jpegac459c9229b70e4d45478758096ab7d4.jpeg



Reacties op: Medieval-a-thon

Meer informatie

Gerelateerd