Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las ik deze maand? 05/2018

op 31 mei 2018 door

Niet te doen! Mei en juni zijn echte hoogdagen voor thrillerliefhebbers! De Thriller Club leest samen sowieso drie, vier boeken per maand, maar deze maand heb ik er maar liefst tien gelezen die deze of begin volgende maand in een thrillerblog opduiken. Daarnaast nog wat andere boeken die ik niet kon laten liggen in de bieb, wat Italiaanse boekjes, de twee leesclubfeuilletons,... en voor ik het wist had ik alle records gebroken! 

05e21016552661d32a80d7d90181ab5f.png

56. Annabelle, Lina Bengtsdotter ***
In het Nederlands heet het boek De vrouw die terug moest, de leesclub rond dit boek loopt op dit moment. Ik had een tijdje geleden het Zweedse e-book gekocht, dus dit leek me een goed moment om het eindelijk te lezen. Ik ben minder enthousiast over dit debuut dan de meeste lezers, hoewel het verre van slecht is. 

57. Verwarring, Elizabeth Jane Howard ****
Derde boek in de Cazalets-kronieken en een van de feuilletons die in april/mei liepen op Hebban. Heel fijn boek om te lezen, tot nog toe mijn favoriet, natuurlijk schreef ik er een (korte) recensie over. 

58. Niets is ooit, Toni Coppers ***
Eerste deel in de serie rond Liese Meerhout, bekend van boek en tv. Ik las dit boek vijf jaar geleden al, maar voor een artikel van de Thriller Club heb ik het in sneltreinvaart nog eens doorgenomen. 

59. De jongen in het graf, Toni Coppers ****
Dit is het 14e deel in de reeks met Liese Meerhout. Ik mocht voor verschijnen een pdf-file lezen, de feedback van de Thriller Club was eerder deze maand te lezen in een redactioneel Hot or Not-artikel

60. Herberekening, Frederik Baas ***
Duimpjesboek van de Thriller Club. Niet zo mijn ding, hoewel het erg goed geschreven is. Het thrillerdebuut van Baas, Dagboek uit de rivier, wist me veel meer te bekoren. 

61. Het gevecht met de engel, Jo Claes ****
Buddyread met Evy voor de Jeugdliteratuur Club. Tweede deel in een jeugdserie, waarin Matthias het probleem van een gestolen tekening op school oplost. Tof boek voor jongens en meisjes van een jaar of tien. 

62. Een stad, een meisje en de duivel, Svealena Kutschke **
Tweede leesclubfeuilleton dat ik kon afronden. Ik ben nog maar zelden teleurgesteld door een dikke klepper, maar Kutschke is er met haar boek met vlag en wimpel in geslaagd. Weinig samenhang, veel verhaallijnen, maar wat de auteur uiteindelijk wilde vertellen is nooit helemaal duidelijk geworden. Toch schreef ik er een recensie over (dat hoort natuurlijk zo, bij een leesclub). 

63. Akte van berouw, Chris Houtman ****
Drie boeken van de shortlist van de Gouden Strop had ik al gelezen, toen die op 2 mei bekendgemaakt werd. Nog twee te gaan dus (nr 63 en 64). Dit boek speelt zich grotendeels af in het Vaticaan, het is bijzonder origineel en goed op de koop toe. 

64. Enter, Willem Asman ****
Na Akte van berouw (nr 63) is dit het laatste boek dat ik voor de Gouden Strop Challenge lees. Zo moet een spannend boek zijn, ik kijk ernaar uit om het tweede en derde deel in de Rebound-trilogie te lezen. 

65. Libertà, Cinza Medaglia & Achim Seiffarth ****
Dun boekje om mijn Italiaans bij te spijkeren. Echt goed gedaan van de auteurs, het lijkt me niet makkelijk om een sterk verhaal neer te zetten wanneer je alleen relatief eenvoudige woordenschat mag gebruiken. 

66. Het noordwater, Ian McGuire ****
Dit boek las ik voor de rubriek '1 land, 10 auteurs' van de Thriller Club. Een thriller die buiten de lijntjes kleurt, de term 'literaire fictie' past beter bij dit boek. Duister en ijzingwekkend, aanrader. Korte feedback vind je hier

67. Op glad ijs, Inge Duine ***
Olympische Spelen in Salt Lake City en een vermoede terreuraanslag. Heel fijn boek om te lezen, maar plots werd het een beetje onlogisch/ongeloofwaardig. 

68. Veleno a colazione, Tiziana Merani ***
Een gewoon oké verhaaltje. 

69. Schuitje varen, M.J. Arlidge ***
Goed, spannend kort verhaal, maar Helen Grace is niet echt mijn personage (ik las naast dit kort verhaal enkel Iene miene mutte, het eerste deel in de reeks). Mijn feedback over het boek staat hier

70. Eens gegeven, Charlotte de Monchy ***
Ik had eerder Enkeltje Ierland van deze schrijfster gelezen, dus ik verwachtte veel van dit boek. Helaas was het niet zo sprankelend, tussen het meisje en de jongen die elkaar moesten krijgen, waren er geen vonken. Het verhaal zelf was wel fijn om te lezen, maar kabbelde grotendeels maart voort. 

71. Joodse buren, Maria Boonzaaijer ****
Buddyread met Ingrid Verschelling, hier te lezen. Een goed boek dat zich afspeelt tijdens WOII. 

72. Expat exit, Patricia Snel **
Meegenomen omdat het bij de nieuwe boeken in de bieb stond, paste uiteindelijk perfect voor een blog die Evy voor de Thriller Club voorbereidt. Ik vond het niet goed. 

73. Een nieuw begin, Angelique Haak ****
Het enige van de drie boeken op de shortlist van de Schaduwprijs dat ik nog niet gelezen had. En het is goeeed! 

74. Lockdown, W.A. Dehairs ***
Ik keek erg uit naar dit boek, maar het de eerste helft viel enorm tegen, beetje chaotisch. Daarna werd het wel nog erg goed, maar meer dan drie sterren leverde het niet meer op. 

75. De laatste meisjes, Riley Sager ****
Buddyread samen met Ann S, volgende maand te lezen op de Spot van de Thriller Club. 

76. Storia d'amore, Cinza Medaglia & Achim Seiffarth ***
Mijn Italiaanse boekjes moeten terug naar de bieb, vandaar is dit nummer drie van de maand. 

77. Barst, Boris Dittrich ***
Geschenkboekje naar aanleiding van de Spannende Boeken Weken. Lees op 6 juni het duimpjesverslag van de Thriller Club. Eerder mag ik nog geen feedback posten. 

78. Belofte maakt schuld, Sarah Pinborough ****
e-book preread, ik ben een van de honderd gelukkigen die al voor verschijnen deze nieuwe thriller mochten lezen. Alle recensies komen op 4 juni online. Ik kan al verklappen dat ik het boek heel goed vond! 

79. Stille oorlog, Andreas Norman **** 
Buddyread met Vera, ons verslag komt volgende maand hier op de Spot. Het boek moet terug naar de bieb, dus ik heb het snel even voorrang gegeven, het is niet zo dik. Goed en spannend, dat kan ik al verklappen.  

397b4da2adfe35a12b674e3448693f2b.png

.

20 boeken in het Nederlands, 3 in het Italiaans, 1 in het Zweeds

10 eigen/gewonnen boeken, 14 uit de bieb

16 papieren boeken, 8 e-books/pdf-files

18 thrillers, 5 romans, 1 YA/jeugdboeken

2 x  2 sterren, 10 x 3 sterren, 12 x 4 sterren

dikke kleppers: 1

Zitten er boeken bij die jullie ook gelezen hebben of nog willen lezen? Ik sta alvast in de startblokken voor de maand juni!

Beginnen doe ik waarschijnlijk met Offermossen, het thrillerdebuut van de Zweedse Susanne Jansson (de vertaling Offerveen verschijnt op 4 juni). Of misschien toch maar Showstopper van Hayley Barker, dat zou ook kunnen. Daarna drie boeken voor verschillende rubrieken van de Thriller Club. En wat er dan komt? We zullen zien! 

Tot binnenkort,
Greet 



Reacties op: Wat las ik deze maand? 05/2018

Gerelateerd