Wat las ik deze maand? 09/2017

op 29 september 2017 door

Ik schreef het eind vorige maand al, september zou druk worden! Niet alleen door de boeken op de shortlist van de Hebban Thriller Debuutprijs, maar vooral door een hoop andere boeken waarvoor ik me geëngageerd had. Tel daarbij de biebboeken die hier al een tijd lagen en je weet het wel... Maar, goed nieuws, het is gelukt! En het was een maand waarin ik veel sterren kon uitdelen, fijn! 

95. Toffie en de kleine olifant, Julia Boehme ****
Ik heb getwijfeld of ik dit boek van 76 blz wel in mijn overzicht zou opnemen. Uiteindelijk wel gedaan, al had het eigenlijk in mijn augustus-overzicht gemoeten (ik heb het samen met mijn neefje op 31 aug uitgelezen). Heel tof verhaal, ik schreef er zelfs een blog over! 

96. De zaak Torfs, Jo Claes ****
Eerst boek in de reeks en al meteen heb je een bewijs in handen van de klasse van Jo Claes als misdaadauteur. Aanrader die boeken met seriepersonage Thomas Berg

97. Ginny Moon heeft gelijk, Benjamin Ludwig ***
YA over een autistisch, geadopteerd meisje. Mooi verhaal, maar bejubeld hoeft het van mij niet te worden. 

98. Carta, Sterre Carron ****
Het achtste deel in de reeks met de Mechelse politie-inspecteur Rani Diaz. Goeie thriller, alweer! 

99. 13 minuten, Sarah Pinborough ****
YA over een meisje dat 13 minuten dood was en over haar vriendinnen die uitzoeken wat er precies gebeurd is. Verrassend en goed! 

100. Zerk, Ellen G. ****
Alweer het vijfde boek van een getalenteerde Nederlandse dame. Niet alleen Wolfgang is weer van de partij, ook alle andere bekenden doen mee. Sterke thriller! 

101. De man die zijn schaduw zocht, David Lagercrantz ****
Minder complex, maar wat mij betreft ook iets minder goed dan zijn voorganger Wat ons niet zal doden. Ik ben fan van Lagercrantz, ik las eerder ook zijn roman De val van Turing en die heeft ook wel iets. Klik hier voor de recensie van deel 4, hier voor die van deel 5. 

102. Close to me, Amanda Reynolds **
Het eerste boek dat de Thriller Club van Tien gezamenlijk leest in de rubriek We Love Crime goes English. Tegenvaller voor mij, hier het verslag op We Love Crime. 

103. Dagboek uit de rivier, Frederik Baas
104. Niks, Koen Gubbels
105. Over het spoor, Eva Keuris
106. Zonder jou, Chantal & Priscilla van Gastel
110. King Coke, Dannis Kramers
112. Mangelvrouw, Marion van de Coolwijk
De zes boeken op de shortlist van de Hebban Thriller Debuutprijs. Hier mag ik voorlopig niets over zeggen. Dat wordt wachten tot ergens in oktober, wanneer de winnaar bekendgemaakt wordt. 

107. Verbroken stilte, Karen Rose ***
Een kort verhaal van de dame die bekend staat om haar romantische thrillers. Dit boek is het duimpjesboek van de maand oktober bij We Love Crime, verslag volgt. 

108. Eine unbeliebte Frau, Nele Neuhaus ****
Het eerste deel in de reeks, vertaald als Een onbeminde vrouw. Dit boek was mijn kennismaking met Nele Neuhaus en wat ben ik positief verrast! Een super speurdersduo in de hoofdrollen. Op We Love Crime meer over de seriepersonages Oliver von Bodenstein en Pia Kirchhoff

109. Sudoku, Bart Debbaut ***
Dit boek las ik samen met Marieke, één van de volgers van mijn boekenblog. Leuk experiment en natuurlijk schreven we er een blog over. 

111. Voorlopers, Mirjan Hildebrand ****
YA die heel goede beoordelingen krijgt. Toen het boek zomaar voor het grijpen lag in de bieb, heb ik het natuurlijk meegenomen. En ja hoor, bijzonder verhaal, best goed! 

113. Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum, Benjamin Alire Sáenz ****
Alleen al omwille van de fascinerende titel moest en zou ik dit boek lezen, de positieve commentaren waren daarbij mooi meegenomen. En ja hoor, ik heb het boek net dichtgeslagen en ja hoor, een mooi boek! 

En dan nu, naar goeie gewoonte, de statistiekjes 

  • 17 boeken in het Nederlands, 1 in het Engels, 1 in het Duits 
  • 13 eigen/gewonnen boeken, 6 uit de bieb
  • 12 papieren boeken, 7 e-books/pdf-files
  • 14 thrillers, 5 YA/kinderboek
  • een keer 2 sterren, drie keer 3 sterren, acht keer 4 sterren en zes keer mag ik het (nog) niet zeggen

Tussen de bedrijven door lees ik de pdf-files voor het leesclubfeuilleton rond Aftellen, deel twee van de Cazalets-kronieken, volgende maand meer hierover. Morgen zal er van lezen niet veel in huis komen, maar ik ga toch een begin maken met het vierde deel uit een Zweedse thrillerreeks die momenteel uit vijf delen bestaat. Nieuwsgierig? Hou dan de Spot Literatuur uit het hoge Noorden in de gaten, op 7 oktober wordt daar immers de tiende thrillerserie van dit jaar voorgesteld. 

Tot binnenkort,  
Greet Reacties op: Wat las ik deze maand? 09/2017

Gerelateerd