Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las ik deze maand? 12/2018

op 30 december 2018 door

Oh, wat is ze vroeg, ik hoor het jullie denken! Inderdaad, een dag vroeger dan normaal. Reden is dat ik morgen mijn jaaroverzicht wil plaatsen. December was met dertien boeken een goede leesmaand en ik kon (eindelijk) de laatste twee categorieën van mijn Hebban Reading Challenge afvinken. Mijn eerste true crime kon ik meteen met vijf sterren belonen en ik ga het jaar afsluiten met een feelgood. Benieuwd wat ik allemaal las? Je merkt het vanzelf! 

05e21016552661d32a80d7d90181ab5f.png

155. De erfenis van Stieg Larsson, Jan Stocklassa *****
True crime, de eerste die ik ooit las en meteen een schot in de roos

156. Gangsterstaat, Tod Goldberg ***
Dit boek las ik voor de VN Challenge van de Thriller Club, anders zou ik het nooit opgepakt hebben. Is ook echt niet mijn boek, maffiatoestanden, geweld,... Wel goed geschreven. 

157. Het vierkant van de wraak, Pieter Aspe ***
Het debuut van de Vlaamse Aspe. Gewoon oké, met zowel plus- als minpunten. Zie het duimpjesverslag  van de Thriller Club. 

158. De nachtploeg, Michael Connelly ***
Eerste deel in een nieuwe serie. Kan Renée Ballard zich meten met Harry Bosch? Geen idee, want het is mijn eerste boek van de auteur. Geen onverdeeld succes, hoewel het nieuwe seriepersonage me wel kon bekoren. Lees ook het buddyreadverslag van Guy, Wilma en mij. 

159. Drie uur, Anders Roslund ****
Het vervolg op Drie seconden en Drie minuten, laatste boek (denk ik) met Piet Hoffman in de hoofdrol. Het laatste boek op de lijst voor de VN Challenge van de Thriler Club. 

160. Rusteloos, Hilde Vandermeeren & Walter Damen ****
Een boek van Hilde is altijd een plezier om te lezen, dat was deze keer niet anders. Eerste deel in een trilogie, de opvolger zal Bodemloos heten en verschijnt ergens in 2019. Geslaagde samenwerking met advocaat Walter Damen. Lees ook de leuke duorecensie van Joyce en mij. 

161. Het laatste verbond, Erik Raeven & Kurt Impens ***
Leesclubboek, goed voor 503 pagina's. De leesclub loopt nog, het boek wordt vrij goed ontvangen, al zijn er kritische opmerkingen. Ik schreef een recensie over dit thrillerdebuut. 

162. Gebroken meisjes, Simone St. James ****
Duimpjesboek bij de Thriller Club. Heel bijzonder, ik heb ervan genoten! 

163. Heterdaad, Johan Harstad ***
Recensieboek. Oh, wat wilde ik dit boek graag lezen! Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? is immers een van mijn favorieten aller tijden. Het nieuwe boek kent een heel bijzondere opbouw, zogenoemde microromans, gevolgd door honderden eindnoten. Niet helemaal mijn ding, lees hier waarom. 

164. Bloed druk, Carla Vermaat ***
Recensieboek. Vijfde deel in een serie, misdaadroman. Leuk geschreven, vlot leesbaar, maar allemaal niet strak genoeg en een te ingewikkeld plot. Lees hier verder.  

165. Dochter van het woud, Juliet Marillier ****
En toen kon ik eindelijk beginnen aan het boek dat mij zou toelaten de voorlaatste van de 50 categorieën af te vinken, die challenge lag al zeker twee maanden stil. Fantasy, vrij onbekend terrein voor mij, buddyread samen met Selene.

166. Japan Airlines nr. 123, Hideo Yokoyama ****
En vanmiddag was de laatste categorie een feit, yihaa! Een roman over het reilen en zeilen bij een Japanse regionale krant. 

167. Een onverwachte kerst, Natalie Cox ***
Dit boek moet ik echt nog voor het eind van het jaar lezen, want wie leest er nu een kerstboek in januari? Ik begin straks, ik vul de sterren aan zodra het uit is. [Edit 31/12: sterren aangevuld]

397b4da2adfe35a12b674e3448693f2b.png

.

13 boeken in het Nederlands 
8 eigen/gewonnen boeken, 5 uit de bieb 
10 papieren boeken, 3 e-books/pdf's
9 thrillers, 4 romans
1 x 5 sterren, 5 x 4 sterren, 7 x 3 sterren 

2019 begin ik met feelgood, net zoals ik 2018 ga eindigen. Daarna staat een recensieboek op de planning, gevolgd door wat biebboeken en een heleboel titels voor de Thriller Club. 

Was december voor jullie ook een goede maand? 

Tot morgen, dan heb ik een heleboel cijfertjes voor jullie! Nou ja, misschien toch vooral voor mezelf, ik vind statistiekjes wel heel erg leuk :-) 

Tot laters, 
Greet 



Reacties op: Wat las ik deze maand? 12/2018

Gerelateerd