Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Over Nederland Leest 2022

op 31 oktober 2022 door

Nederland Leest gaat in 2022 over het ouder worden in deze tijd: we worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Oud worden willen we allemaal, maar tegen het proces van ouder worden kunnen we best opzien; het ouder worden van onszelf en het ouder worden van de mensen in onze omgeving. Hoe word je op een fijne manier ouder? Hoe blijf je fit en vitaal? En hoe zorg je ervoor dat je in elke levensfase contact houdt met je medemens?

Yvonne Keuls ontving het eerste exemplaar van de speciale editie van Mevrouw mijn moeder in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. Voor Nederland Leest is het boek uit 1999 in een nieuw jasje gestoken. Deelnemende bibliotheken reiken in heel Nederland exemplaren uit en organiseren activiteiten rond het thema, zoals lezingen, boekenclubs en auteursbezoeken, om daarmee het gesprek op gang te brengen. Naast de Centrale Bibliotheek in Den Haag doet Keuls tijdens de campagne nog achttien andere bibliotheken door heel Nederland aan om in gesprek te gaan met lezers over het boek en het thema.

Om iedereen mee te laten lezen verschijnen er twee speciale uitgaven van Mevrouw mijn moeder: een grootlettereditie en een editie in makkelijkere taal.

'Er is geen groter goed dan waardig oud te mogen worden, op je eigen voorwaarden.' – Yvonne Keuls

Mevrouw mijn moeder

Met Mevrouw mijn moeder richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland.

Een boek vol herinneringen en verhalen van vroeger. Een ode aan de vertelkunst van twee sterke eigenzinnige vrouwen. Het is een met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek waarin de generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is.

'Mijn moeder staat centraal in dit boek, dat zo prachtig aansluit bij het thema "Oud worden, jong blijven". Ze weigerde naar een bejaardentehuis te gaan: ouder worden zou zij wel even op haar eigen manier doen.' – Yvonne Keuls

Wil ik lezen

Ben jij van plan om mee te lezen met Nederland Leest in november? Zet dan nú het boek op 'Wil ik lezen' en haal het gratis op bij je lokale bibliotheek. Dat kan de hele maand november, je kunt dus instappen wanneer je wilt.

Klik hierboven bij de boekdetails of op de boekpagina zelf op 'Wil ik lezen' en Mevrouw mijn moeder staat op jouw 'Wil ik lezen'-boekenplank in Mijn Hebban. Haal jij het boek in huis? Hou dan Hebban in de gaten, want de hele maand november zullen we er met elkaar over praten en discussiëren.

Open leesclub

In november worden er overal open leesclubs georganiseerd met Mevrouw mijn moeder zodat lezers van het boek met elkaar in gesprek kunnen. Hiervoor heeft Senia een leeswijzer ontworpen met informatie over het boek, de auteur en de context. De leeswijzer, inclusief discussievragen, garandeert interessante gespreksstof en verdieping. Ook Hebban organiseert een Nederland Leest leesclub. Heb je Mevrouw mijn moeder opgehaald bij de bibliotheek en op 'Wil ik lezen' gezet?

Bekijk de Senia leeswijzer Download hier

6080c07335aea28193a576abc6e75688.pngReacties op: Over Nederland Leest 2022

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken