Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 5: De Senia leeswijzer

op 14 november 2022 door

Bij Mevrouw mijn moeder, het boek van Nederland Leest, heeft Senia een leeswijzer ontwikkeld. Die is te vinden in dit topic: link naar Over Nederland leest

Over de leeswijzer wordt dit gezegd:

Senia heeft een leeswijzer ontworpen met informatie over het boek, de auteur en de context. De leeswijzer, inclusief discussievragen, garandeert interessante gespreksstof en verdieping.

Vraag 5

5a Heb je de leeswijzer geopend en gelezen? Is je antwoord ja, dan kan je verder met de vraag. Is je antwoord nee, open of download dna het bestand alsnog en kijk/lees het door.

In de leeswijzer staat naast een samenvatting, een analyse van het boek waarin struktuur en perspectief en tijd en ruimte al zijn uitgewerkt. Ook zijn onderwerpen als thematiek en motieven, symbolen, personages en titel en motto al geheel uitgewerkt. Leuk om te lezen, maar het betekent wel dat vragen die vaak voorkomen in een leesclub ineens overbodig zijn geworden.

5b Wat vind je ervan dat deze bovenstaande onderwerpen al zijn uitgewerkt? Kan je je vinden in wat er wordt geschreven?

Tot slot biedt Senia, na quotes's, auteursinformatie, situering en suggesties en aanbevelingen, een hele serie vragen die betrekking hebben op het boek.

5c. Welke vraag zou jij als leesclubcoördinator willen stellen? Die mag je die hier plaatsen en beantwoorden en ook door anderen laten beantwoorden.



Reacties op: Vraag 5: De Senia leeswijzer

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Yvonne Keuls

Yvonne Keuls

Yvonne Keuls schrijft boeken over maatschappelijke problemen, over haarzelf en h...