Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De boekenkast van Janneke

op 15 september 2017 door

Of zeg maar gerust: boekenkasten! Ik ben namelijk de trotse eigenaar van twee prachtige Billy-boekenkasten (wie kent ze niet) inclusief een extra bovendeel want lang leve een hoog plafond! Ik ben echt heel blij met deze boekenkasten, want er kan heel veel in! Toch slingeren er overal nog boeken door het huis simpelweg omdat ze niet meer in de kasten passen en er steeds meer nieuwe boeken bijkomen. Stiekem geniet ik enorm van al die stapeltjes boeken om me heen, dus ik laat het lekker zo! Daarnaast wil ik ook geen dubbele rij in mijn boekenkasten maken, want je zal maar vergeten dat ze erachter staan! En ik houd van overzicht dus ze moeten zichbaar zijn, ook al liggen ze dan maar door het hele huis verspreid. ;) 

De laatste tijd vind ik het wel makkelijker om boeken weg te geven, want ik kan gewoon niet alles bewaren. Mijn favoriete boeken bewaar ik wel natuurlijk, maar als ik er iemand anders blij mee kan maken, doe ik dat graag! Wat ik wel moet toegeven is dat mijn boekenkasten vol staan met ongelezen boeken (hallo #leesuiteigenkast-maand!). Als ik die zou gaan lezen en wat meer weg zou gaan geven, heb ik uiteindelijk wel weer wat meer ruimte. Maar ach, voorlopig blijf ik nog maar even stapeltjes maken in huis, want eigenlijk vind ik het ook best gezellig al die boeken om me heen! En wie weet, misschien krijg ik ooit wel een derde kast erbij!

E-reader

Vorig jaar kreeg ik mijn eerste e-reader voor mijn verjaardag en daar ben ik nog steeds zo blij mee! Vooral op vakantie of als je op reis bent, is een e-reader erg makkelijk want het weegt niets. Daarnaast lees ik graag in bed en dan vind ik een e-reader ook erg handig. Helemaal als je een dik, zwaar boek hebt die je moeilijk omhoog kunt houden. Het nadeel van een e-reader is voor mij dat ik niet altijd meer weet wat erop staat. Het is me nu al zo vaak gebeurd dat ik een boek heb gekocht terwijl ik hem ook al als e-book heb. Daar moet ik nog een beetje mijn weg in vinden, maar door de fijne prijsjes van de e-books groeit mijn digitale bibliotheek behoorlijk.  

Boekenkasten

a3b634f963d56e418ce8a7a87307c448.jpgZoals ik al zei ben ik heel erg blij met mijn boekenkasten, maar ze kunnen wel een herindeling gebruiken. Helaas staan ze niet in de woonkamer van ons appartement, maar in de lange gang naar de slaapkamer toe. Ik vind het op zich wel jammer dat ze niet in de woonkamer staan, maar gelukkig komen ze in de gang ook goed tot hun recht!

Er staat van alles in mijn kasten, natuurlijk heel veel feelgood, maar ook veel Engelstalige boeken. Die ik heb gekocht in de tijd dat ik een semester in Oxford mocht studeren. In die tijd ben ik wat meer in de klassiekers gedoken van Jane Austen, Shakespeare en Elizabeth Gaskell. Dus die boeken vind ik niet alleen heel erg mooi, maar er zitten ook bijzondere herinneringen aan. 




Stapeltje hier, stapeltje daar

48f51f0b046cbe0cce3defeb7a4f80d3.jpg

Zoals ik al zei ben ik ben ook heel goed in het maken van boekenstapeltjes door het hele huis. Dit prachtige plantenrekje heeft bijvoorbeeld nog geen moment buiten gestaan toen ik erachter kwam dat hij ook heel leuk in de slaapkamer stond en er kunnen ook nog eens heel veel boeken op! Daarvoor lagen ze allemaal op de grond, dus zelf vind ik dit een hele verbetering! 

Dit was de tour langs mijn boekenkasten! Heb je ook de mooie boekenkast van Sanne al gezien? En de indrukwekkende planken van Nathalie vol ongelezen boeken? En de keurig geordende boekenkasten van Marleen? Daar ben ik jaloers op en moet ook maar eens gaan herindelen! Ook de stapels van Marieke zou ik wel eens van dichtbij willen zien! 



Reacties op: De boekenkast van Janneke

Meer informatie