Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekenketting (12): Natasha leest en tipt Maartje

op 10 september 2021 door

Naar aanleiding van het thema van de Hebban Reading Challenge voor de maand oktober van 2020 zijn wij hier op Liefde voor YA begonnen met De boekenketting. Het thema van de Reading Challenge was: lees een boek dat je is aangeraden (door een vriend(in), boekverkoper enzovoorts). Hierbij lezen wij boeken die ons worden aangeraden door andere clubleden! In het vorige artikel gaf Danique mij 5 tips waaruit ik kon kiezen. Ik koos voor een young adult die al een tijdje op mijn TBR stond. Ik mag nu Maartje een aantal tips geven. 

Dit artikel is geschreven door Natasha

Hoe werkt de Boekenketting?

Aan het begin van de maand krijgt één van ons een lijstje met vijf YA-leestips van een lid van onze club. Zij kiest, zonder ons daarover iets te vertellen, één boek van het lijstje uit. Aan het begin van de volgende maand schrijft zij hierover een recensie op de spot en voegt daaronder haar aanraders voor de volgende vriendin toe. Zo zien we iedere maand een recensie en vijf tips voorbij komen. En, omdat we jullie als lezers ook als vriend of vriendin zien, hebben jullie zo ook direct vijf tips te pakken om te lezen.

Wat tipte Danique ook alweer?

  1. Begin again van Mona Kasten. Bij Natasha staan er veel romantische boeken op de lijst. Ik heb deze zelf gelezen en heb hem vijf sterren gegeven. Toen ik hem bij Natasha zag staan kon ik niet anders dan hem hier neerzetten, om een klein duwtje in de rug te geven om hem op te pakken hihi.
  2. Soldaat van het noorden van Bram Baptiste. Een boek over oorlog, verzet en vriendschap. Niet helemaal in het genre dat er gelezen wordt, maar ik wil Natasha graag uitdagen om ook eens dit verhaal te proberen waar waarheid en fictie in een boek is verweven. 
  3. Tussen de beesten en wilde rozen van Ashley Poston. Sprookjesachtig en kwaadaardig. Ik zag dat Natasha De wrede prins had gelezen en dit lijkt me een goede optie om ook eens te proberen. Het is een standalone met veel vriendschappen en zoektochten. Vol met magie en liefde. 
  4. Cinder en Ella van Kelly Oram. Natasha leest veel van Elle Kennedy en heeft nogal wat romantische titels op haar wil ik lezen lijst staan. Deze zag ik echter niet staan en lijkt me een mooie toevoeging voor de lijst. Een hertelling van Assepoester waarin de personages hele mooie ontwikkelingen meemaken. 
  5. Shadows van Jennifer L Armentrout. Natasha heeft al eens boeken van deze auteur gelezen in het genre romantiek. Ik wil haar uitdagen om ook eens de fantasy kant op te gaan. Om nu niet helemaal van de romantiek af te stappen is dit een boek waar fantasie en romantiek een prachtige balans hebben.

Twee van deze vijf boeken stonden al een tijdje op mijn TBR, dus ik besloot één van die twee te kiezen. Hoewel ik ook graag voor Cinder en Ella had willen gaan, mocht ik geen boek kopen van mezelf. Ik heb dus gekozen voor Tussen de beesten en wilde rozen. Dit boek kreeg ik vorig jaar tijdens kerst, dus ik heb hem dan gelijk binnen een jaar gelezen.

Over Tussen de beesten en wilde rozen

Cerys is veilig in het koninkrijk Aloriya. Er is geen ziekte of honger en er heerst al jaren vrede. Zo is het al sinds de eerste koning een deal maakte met de Vrouwe die het bos dat aan het koninkrijk grenst regeerde. Maar terwijl Aloriya opbloeide, werd het bos donker, vervloekt en verboden. Cerys weet dit maar al te goed: ze wist maar net te ontsnappen toen het bos haar vrienden en moeder vermoordde. Nu draagt Cerys een klein beetje van de vloek in haar bloed, een herinnering aan de dag dat ze alles verloor. Het grootste gevaar waar ze nu mee geconfronteerd wordt, als dochter van de tuinman, is de vervelende vos die haar maar niet met rust laat.

Als een nieuwe koningin wordt gekroond, dalen de dingen die lang verborgen lagen in het bos neer op het koninkrijk. Cerys wordt gedwongen te vluchten, met als enige metgezellen de kleine vos, een vreemde en krachtige beer en de magie in haar bloed. Het is aan haar om de legendarisch Vrouwe van het Woud te vinden en haar dorp te redden. Maar het bos is gevaarlijker dan ze ooit gedacht had en als de geheimen uit het verleden worden onthuld, is er alles voor nodig om te overleven.

Leeservaring

Ik werd al vrij snel de wereld van Cerys ingetrokken. De wereldopbouw is goed. Cerys verteld hoe het Dorp-in-de-vallei eruit ziet en hoe klein haar wereld is. Ze is één keer in het bos geweest, maar dat had een gruwelijke afloop. Haar wereld blijft dus klein, ze is immers maar een hoveniersdochter. Op de dag van de kroning vlucht Cerys het bos is. Vanaf dat moment voelt het verhaal ook echt sprookjesachtig aan. Eén meisje, een vos en een beer gaan op zoek naar antwoorden om de vloek te breken. En hoewel sommige plotwendingen voorspelbaar waren, heb ik vooral genoten van de angstaanjagende beschrijving van het bos en de botteneters. Er was zelfs een punt waarop ik bijna niet verder durfde te lezen. Maar gelukkig heb ik dat wel gedaan en heb ik nu alle geheimen ontrafeld.

Natasha tipt Maartje

Maartje leest veel (op haar 'gelezen'-lijst staan 1791 boeken). Dit maakt tippen aan de ene kant lastig, want misschien heeft ze het boek al gelezen. Ik kan immers niet al die boeken af gaan. Maar Maartje leest ook behoorlijk divers en dat maakt tippen weer gemakkelijker. Tijd om in het lijstje te duiken. Ik hoop niet dat ze al iets gelezen heeft van het lijstje.

  1. Begin again van Mona Kasten. Toen Danique mij tipte, zag ik dat Maartje dit boek nog niet had gelezen. Als New Adult-liefhebber kan dit boek natuurlijk niet ongelezen blijven.
  2. De Raven van Kass Morgan Danielle Paige. Een boek met heksen in de hoofdrol op een schoolcampus past wel bij Maartje. Hoewel het boek mij niet echt wist te grijpen, ben ik juist heel benieuwd wat Maartje ervan vindt.
  3. Dit is ons verhaal van Ashley Elston. Dit is een spannend YA-mysterie waarin Kate tijdens haar stage mag meewerken naar het meest spraakmakende onderzoek van de buurt: een groep jongens van haar school heeft een moord gepleegd. Maar wie is de echte dader?
  4. Joël van Carry Slee. Ik zag dit boek op Maartjes 'wil ik lezen'-lijstje staan en ik hoop haar hiermee een zetje in de goede richting te geven. Ik las dit boek jaren geleden en het wist mij echt te verrassen. Meestal hebben de boeken van Carry Slee een duidelijke 'goodguy' en 'badguy', maar met dit boek wist ze mij echt te verrassen.
  5. Majestvan Katharine McGee. Dit laatste deel in duologie vond ik leuker dan het eerste deel. Hoewel het verhaal soms in wat rustiger vaarwater komt, vond ik het leuk dat de personages niet altijd de standaardkeuzes maken.

Welk boek hopen jullie dat Maartje gaat lezen?



Reacties op: Boekenketting (12): Natasha leest en tipt Maartje

Meer informatie