Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bye bye Liefde voor YA

op 26 juni 2021 door

'Oké meiden, ik ga even een bommetje droppen.' Zo begon ik het bericht aan mijn collega's hier bij Liefde voor YA waarin ik mijn twijfels uitte. Twijfels over mijn rol bij deze spot. Twijfels die al een tijdje aan het borrelen waren en steeds duidelijker hun weg naar de oppervlakte wisten te vinden. Twijfels die hebben geleid tot dit artikel dat jij nu leest.

Dit artikel is geschreven door Laurie

Ik gooi het er maar meteen uit, ik ga deze spot per 1 juli verlaten. In de praktijk komt het erop neer dat dit mijn laatste artikel zal zijn dat ik op Liefde voor YA publiceer.

Maar, waarom dan?

Ik merk de laatste maanden dat ik beetje bij beetje uit het YA genre begin te groeien. De boeken binnen het genre beginnen mij steeds vaker te irriteren en dat is geen leuke ervaring. Ik merk dat ik als werkende bijna dertiger steeds slechter tegen het tiener drama kan dat vaak voorkomt in YA. Kortom: de liefde wordt minder. Er zijn zeker mooie YA's en ik zeg het genre niet helemaal vaarwel, maar ik lees het minder intens en de liefde begint te bekoelen. Na twijfelen, wikken en wegen, heb ik besloten om te stoppen bij deze spot, nu de liefde voor dit genre nog aanwezig is. Als ik zou stoppen als het klapt is voor niemand leuk. Niet voor mijzelf, niet voor mijn collega's en last but not least, niet voor jullie. Als je een artikel schrijft over iets waar jij niet volledig achter staat straalt dit af op de lezer en dat wil ik voorkomen. Dat is namelijk voor niemand leuk.

Ik ga niet zomaar weg

Nee, ik ga niet zomaar weg. Op 1 oktober 2018 begon ik bij Liefde voor YA, toen nog de Young Adult Club. Hierna werden we een tijdje het Young Adult Café en sinds begin 2020 zijn we Liefde voor YA. In die bijna drie jaar heb ik mee mogen werken aan een hoop mooie artikelen, samen met het huidige team en met het oude team. Ik wil iedereen bedanken voor de leuke tijd die ik heb gehad bij de spot, want dat is zeker zo. Hieronder een kleine greep uit de artikelen waar ik door de jaren heen aan heb (mee)gewerkt:

Dit is slechts een greep uit de vele, vele artikelen die ik heb (mee)geschreven, waaronder recensies en ander soortige boekbesprekingen.

En nu?

Ik verdwijn niet opeens van hebban. Ik zit nog gewoon in het Hebban team en coördineer zo af en toe een leesclub. Verder ben ik sinds een aantal weken teamlid van De Luisterboekhoek. Op Hebban heb ik nog mijn eigen spot en ik heb natuurlijk mijn eigen blog buiten Hebban. Ik ga gewoon lezen waar ik zin in heb en dat kan zeker ook nog YA zijn. Wil je op de hoogte blijven van mijn activiteiten en recensies op Hebban? Volg dan mijn profiel.

Ik wens iedereen nog veel plezier met het volgen en lezen van de artikelen op deze spot!



Reacties op: Bye bye Liefde voor YA

Meer informatie