Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in april

op 01 mei 2021 door

Het is april, maar het voorjaar heeft zich nog niet echt laten zien. Het weer was teleurstellend, maar dat zorgt natuurlijk wel voor wat mmeer leesuurtjes. Aan het eind van april kwam Shadow and Bone dan eindelijk op Netflix. Dit zorgde ervoor dat de meesten van ons een tijdje beperkt aanspreekbaar waren, want die serie moest natuurlijk worden gekeken. Toch hebben we allemaal weer veel gelezen, sommigen ook buiten de comfort zone. Op Hebban staat april jaarlijks in het teken van "Lees eens wat anders" waardoor je wordt uitgedaagd om uit je comfort zone te stappen. Kijk je mee naar onze leesavonturen van april?

Maartje las 24 boeken

Deze maand las ik maar twee YA boeken en allebei vielen ze een beetje tegen. Eerst las ik Fin & Rye van Harry Cook, een boek over een jongen die homoseksueel is, maar door zijn ouders wordt zijn seksuele geaardheid niet geaccepteerd. Halsoverkop vertrekken ze naar een andere woonplaats in de hoop dat hij zijn vreemde gevoelens kan achterlaten. Natuurlijk lukt dit niet. Helaas vond ik het boek niet echt origineel en kon ik, ondanks de leuke vriendengroep in het boek, niet echt meeleven met de hoofdpersoon. Mijn grootste bezwaar was echter dat er op het boek stond dat het over conversietherapie zou gaan, maar dat besloeg echt maar een heel klein deel van het boek. Het tweede YA boek was Raybearer van Jordan Ifueko. Dit boek bestond voor zo'n groot deel uit wereldbouw en uitleg van allerlei religies en magische krachten dat ik het verhaal kwijt was. Gelukkig las ik ook een aantal heel mooie boeken, maar die vallen binnen andere genres. 

Nicole las 12 boeken

April was een redelijk rustige leesmaand, al heb ik toch in totaal 12 boeken gelezen waarvan 7 YA's. Ik begon met Er was eens (Het hart van een schurk) voor de blogtour van Dutch Venture Publishing. Toen las ik Koud als sneeuw van Gena Showalter en hier heb ik me op sommige stukken echt doorheen moeten slepen. Voor de blogtour van Hamley Books las ik Hij die niet bestaat van Valentijn Ringelberg, en toen kon ik dan eindelijk aan het boek beginnen waar ik heel erg naar uitkeek: De verbannen koningin van Holly Black. Wat een perfecte afsluiting van de serie! Voor de blogtour van Hamley Books las ik daarna De Woestijndief van Emmelie Arents en ging daarna meteen door met nog een blogtour voor Hamley Books: Onze eerste zomer samen van Sandra J. Paul. Als laatste YA deze maand herlas ik Als de nacht eindigt van Laura Diane, aangezien ik binnenkort het tweede deel ga lezen. In andere genres las ik deze maand de NA Punk 57 van Penelope Douglas, het korte verhaal Voel de verleiding van Elle Kennedy, de NA Kom naar huis van Emma Anna. Ik won via Facebook Ik vergeet je niet van Gillian King, waar ik echt van genoten heb! Voor de blogtour van Dutch Venture Publishing las ik Zwarte koffie, macchiato en takkenthee van Jacodine van de Velde. Mijn favoriet van deze maand was zonder twijfel De verbannen koningin van Holly Black!

Laurie las 16 boeken

April was voor mij een niet zo'n fijne maand. Ik zat in een algehele (corona?) slump en dat had ook zijn weerslag op mijn lezen. Niet op het aantal boeken, maar wel op het leesplezier. Ik las heel breed, ik had een goede balans tussen YA/NA en wat anders. Voor een uitgebreid overzicht van wat ik allemal las verwijs ik je graag door naar mijn eigen spot, hier beperk ik mij tot de YA en NA boeken. Ik begon de maand met Rule of wolves van Leigh Bardugo. Dit boek viel mij tegen, ik vond de plot zwabberen en voor een tweeluik over Nikolai vond ik hem te weinig in beeld. Doordat ik vaak in slaap viel tijdens het lezen moest ik stukken opnieuw lezen. Ik mis gewoon de magie van de "Shadow and bone" trilogie, dit heeft Bardugo helaas nooit meer weten te evenaren. Daarna las ik De IJzerstrijder en De IJzerraaf van Julie Kagawa, allebei boeken die oké waren maar voor mijn gevoel niet veel toevoegden. Vervolgens las ik voor dit LEWA-artikel The Burning God van R.F. Kuang, dit boek beviel mij weer prima. Het hart van de adelaar van Emmelie Arents lag al heel lang op mijn TBR en besloot ik deze maand op te pakken. Helaas was ik niet zo enthousiast als veel andere lezers: ik vond het boek van te veel YA clichés aan elkaar hangen. Ik twijfel of Boyfriend Material van Alexis Hall thuishoort onder NA of Feelgood, dus ik noem hem hier toch maar even. Dit is een boek waar ik enorm naar uitkeek, maar wat mij enorm heeft teleurgesteld. Ik kon hier botweg helemaal niks mee. Een boek waar ik dan wel weer wat mee kon en wat ik echt niet had verwacht, was Kingdom of the wicked van Kerri Maniscalco. Ik heb niet zo'n goede ervaring met de andere serie van deze auteur, maar misschien geef ik die nog een kans nu. Een ander fijn boek was Unsinkable van Lotte van den Noort: een YA waar momenteel een grote hype omheen hangt. Half mei plaatsen we hier een artikel over. Als laatste herlas ik A kingdom of flesh and fire, het tweede deel van de "From blood and ash" serie van Jennifer L. Armentrout. Dit deed ik ter voorbereiding op de verschijning van deel 3, The crown of gilded bones. Die las ik er voor het gemaak maar meteen achteraan en dat bleek een goede zet. Dit boek is zo'n rollercoaster, niet normaal. Ik gaf het dan ook de volle 5 sterren.

Kimberly las 6 boeken

Aan het begin van de maand had ik even wat moeite om echt in een nieuw boek te komen. De afgelopen tijd heb ik echt heel veel ontzettend goede boeken gelezen en ik merkte dat ik toch wat moeite had om sommige van die verhalen achter me te laten. Ik bleef er een beetje in hangen. Dus was het voor mij echt even zoeken naar een boek dat dit wederom kan evenaren. Als eerst las ik Red Tigress van Amelie Wen Zhao. Wat ik hiervan vond is te lezen in de Duo Recensie op onze spot. Vervolgens heb ik 3 boeken van Kerri Maniscalco gelezen, namelijk Kingdom of the Wicked, Stalking Jack the Ripper en Hunting Prince Dracula. En ik ben helemaal verkocht. Ik wil meer lezen van deze schrijfster! Tot slot las ik nog 1 YA boek, Bone Crier's moon van Kathryn Purdie. Ook een erg vermakelijk boek waar ik heel snel doorheen was. Al met al dus toch nog een goede leesmaand.

Nina las 8 boeken

April was een heerlijke leesmaand vol met geweldige titels en dikke boeken. Ik begon de maand met het tweede en laatste deel van de Crier’s war serie genaamd Iron Heart geschreven door Nina Varela. Waar ik in het eerste deel nog wat actie miste werd dit absoluut goed gemaakt in het tweede deel. Echt een super leuke serie met een prachtig einde! Vervolgens las ik Here the whole time geschreven door Vitor Martins. Dit was echt een super leuk, lief en grappig verhaal waarbij de hoofdpersoon Felipe een enorme groei doormaakt. Hierna las ik nog net op tijd voor de Netflix serie, de Six of Crows duologie geschreven door Leigh Bardugo. Ook deze keer heeft Leigh Bardugo me weer versteld doen staan over haar geweldige schrijftalent! Wat een interessante karakters en geweldige avonturen heb ik weer mee gemaakt. Toen was ik weer toe aan een standalone en koos ik Love is for losers geschreven door Wibke Brueggemann. Dit boek is geschreven in dagboek tekst en leest daardoor heerlijk vlot weg. Hiernaast is het ook nog eens een erg luchtig en grappig boek. Vervolgens las ik mijn enigste teleurstelling van deze maand. Het boek Goodbye strangers geschreven door Rebecca Stead. De besproken thema’s en leeftijden van de karakters waren één grote mismatch. Als laatste begon ik eindelijk aan de Throne of Glass serie geschreven door Sarah J. Maas. Waarom heb ik hier zo lang mee gewacht!!! Wat een heerlijk verhaal is dit weer. Vol spanning, avontuur en romantiek. Momenteel ben ik bezig in deel twee: Crown of Midnight en ik ben ontzettend benieuwd waar het verhaal allemaal nog naartoe gaat.

Minca las 12 boeken

April was voor mij ook weer een goede leesmaand. Ik heb me vooral ondergedompeld in boeken van uitgeverij Hamley Books. Hiervan las ik In het duister van Tamara Arts een heel spannend horror verhaal. Onze eerste zomer samen van Sandra J. Paul was een psychologische thriller voor YA lezers. Een korter verhaal maar als nog erg goed. De woestijndief van Emmelie Arents was het derde boek van deze uitgeverij en veruit mijn favoriet. De uitspraak lijkt aardig te kloppen: Emmelie is de Vlaamse Leigh Bardugo! Ook las ik deze maand drie boeken gebaseerd op sprookjes. Vergif van Jennifer Donnelly. Wel even anders dan het vorige boek van haar, maar als nog erg vermakelijk. Malice van Heather Walter was ook erg mooi, spannend en magisch. En het jeugdboek Het meisje dat met beren praatte gebaseerd op Russische sprookjes vond ik ook heel mooi! Noorderlicht van Anna van Praag las ik voor Hebban en ik heb me alvast tegoed kunnen doen aan het vervolg op De beminde van Kiera CassThe BetrothedHet eerste deel vond ik prima, maar het tweede deel was wel een stuk sterker. Illusionary van Zoraida Cordova en Catwoman: Soulstealer van Sarah J. Maas (graphic novel) waren nog twee Engelse titels van deze maand. Ik mocht het nog niet verschenen boek van Steven van den Berg alvast proeflezen, die verschijnt in de zomer bij uitgeverij Ambilicious. En ik sloot hem af met het nieuwe boek van Colleen Hoover dat later in mei verschijnt: Spijt van jou. Opnieuw een heel aangrijpend en emotioneel verhaal. 

Denise las 10 boeken

April was een goede leesmaand voor mij. Dit is de maand dat Kimberly boeken aan mij getipt had. Ik begon deze maand met List & Leugens van Leigh Bardugo. Ook las ik dankzij Kimberly Everless van Sara Holland en Hazelwoud van Melissa Albert. Mijn mening over deze boeken kun je lezen in de boekenketting die begin mei verschijnt. Het beste boek dat ik deze maand heb gelezen is toevallig een kinderboek die ik moest recenseren. Verder vond ik de roman Rosalinds leugen van Muna Shehadi ook een aanrader. 

Roxanne las 3 boeken

April was een mindere maand voor mij. Ik had weinig zin om te lezen en was erg druk met werk en een ziek kindje. Hierdoor heb ik dus Helaas niet veel leestijd gehad. Ik las dus ook maar 3 boeken van de eigenlijk geplande 6 boeken. Zo las ik Siege & Storm en Ruin & Rising van Leigh Bardugo in aanloop naar de tv serie op Netflix. En als laatste las ik Red Tigress het vervolg op Blood Heir van Amelié Wen Zhao. Alleen Ruin & Rising kreeg 4 sterren van mij, de andere twee boeken kregen 3 sterren. Hopelijk is aankomende maand weer een goede leesmaand, en wie weet moet ik toch weer meer kijken naar waar ik zin in heb om te lezen in plaats van iets moeten omdat...

Hoe was april voor jou? Heb jij vooral binnen of buiten je comfort zone gelezen?



Reacties op: Wat lazen wij in april

Meer informatie