Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in juli

op 01 augustus 2021 door

De zomervakantie is voor velen inmiddels wel begonnen. De een leest dan veel meer boeken terwijl een ander juist geen enkel boek oppakt. Nu het weer echter niet heel zomers is kan dit toch weer heel anders uitpakken. 

Nicole las 7 boeken

Ik begon deze maand met het uitlezen van Het oordeel van de wolf van Leigh Bardugo. Wat een fantastisch laatste deel vond ik dit! Daarna ging ik door met de verhalenbundel Blackout, waar ik onverwachts een recensie-exemplaar van ontving. Dit boek heeft me enorm verrast! Nog een recensie-exemplaar was het debuut van C.E. CrezeeEen vloek of een zegen. Helaas wist dit verhaal mij niet te overtuigen. Toen had ik eindelijk tijd voor een boek dat al een tijdje ongeduldig in mijn kast stond te wachten: Een hart zo vurig van Brigid Kemmerer. Ondanks mijn liefde voor het eerste deel, heeft dit vervolg mij toch meer weten te raken. Ik heb het zo lang mogelijk uitgesteld, maar ik kon ook niet wachten om het allerlaatste deel (snik...) in de Briar U serie van Elle Kennedy te lezen. De list was, net als alle andere delen, heerlijk en ik heb ontzettend genoten van deze afsluiter. Voor een van mijn favoriete auteurs, Emma Anna, mocht ik meedoen aan de blogtour van haar nieuwste boek, Hartendief. Dit boek heeft zeker ook mijn hart gestolen! Last but not least, las ik De genezer van Zalindov van Lynette Noni. Wauw...echt wauw. Wat een briljant boek. Ik voelde zoveel emoties tijdens het lezen...echt fantastisch! Deze laatste was dan ook mijn favoriet van juli! 

Kimberly las 6 boeken

Voor een Buzz leesclub mocht ik Ik zie Ik zie van Ellie Marney gelezen. Deze Ya thriller was wat mij betreft geen YA, maar wel interessant genoeg. Daarnaast heb ik de laatste 2 delen in de Stalking Jack the Ripper serie gelezen, namelijk Escaping from Houdini en Capturing the devil van Kerri Maniscalco. Dit was echt een verrassende serie voor mij en ik heb er oprecht heel erg van genoten. Ook heb ik eindelijk een keer Caraval van Stephanie Garber gelezen. Dit boek staat letterlijk al jaren in mijn kast. Ik heb hem zelfs 2 jaar geleden laten signeren, maar toch nooit opgepakt. Maar wat ben ik blij dat ik dat nu wel heb gedaan. Wat een heerlijk verhaal! Binnenkort aan het tweede deel beginnen.

Roxanne las 3 boeken

Ik las deze maand niet zoveel, mede door vakantie met het gezin en ook omdat ik inmiddels 35 weken zwanger ben. Nu heb ik lekker verlof en hoop nog wel wat meer te lezen, maar of dat er echt van komt geen idee. Zo las ik deze maand The Betrayed van Kiera Cass. Het tweede en sluitend deel van Cass haar nieuwe duologie. Ik vond dit boek heel erg tegenvallen, maar ik had er dan ook geen hoge verwachting bij gezien ik het eerste deel al niet veel aan vond. Ik las een recensie exemplaar Strange Gods van Alison Kimble. Dit was een verassend goed boek. En ik las Namesake van Adrienne Young. Ik heb erg genoten van deze duologie.

Minca las 13 boeken

Inmiddels 2 vakantie weken achter de rug en nog één te gaan. Wat vliegt de tijd. Ik heb ook echt wel lekker veel kunnen lezen deze maand (wel een heel aantal dunnere boeken), en ook nog eens vrij divers. Ik las de drie Engelse novelles van de Wicked trilogie van Jennifer L. Armentrout (The Prince, The King en The Queen). Heerlijk als extraatje bij deze serie! Verder las ik ook de twee nieuwe titels in de XS reeks van Best of YA: De laatste uren van Josephine Donkers en Mijn nacht met Vedder. Het is ook wel eens fijn om wat dunnere boeken tussendoor te lezen en deze spannende en interessante verhalen van Nederlandse YA auteurs lenen zich daar prima voor. Dankzij Hebban las ik ook Blackout van zes verschillende YA auteurs, een heerlijk verhaal hebben zij samen weten te stellen. Verder las ik een boekje met kattenpoëzie en drie feelgood romans van uitgeverij Zomer & Keuning: Het huis onderaan de klif, Vraag het aan Veerle en De zoete verleiding van Emerald Cove. Allemaal heerlijke zomer titels en leuk om af te wisselen in genres. Als laatst las ik Het oordeel van de wolf het lang verwachte vervolg in de Grisha reeks over Nikolai Lantsov. Een heerlijk diepgaand boek met alle bekende personages. En om de maand af te sluiten las ik Cinder & Ella Lang en gelukkig? Deze was net als het eerste deel een behoorlijke tranentrekker en de auteur gaat heftige onderwerpen echt niet uit de weg. 

Nina las 8 boeken

Zonder dat ik het zelf echt doorhad, heb ik deze maand alleen maar standalones gelezen! Ik begon deze zomerse leesmaand met mijn recensie boek Zout geschreven door Doreen Hendrikx. Dit vond ik echt een ontzettend goed en eigentijds boek en voor mijn uitgebreide recensie verwijs ik jullie naar het blogartikel. Hierna las ik de Assepoester hertelling Cinderella Is Dead geschreven door Kalynn Bayron. Ook dit vond ik een erg geslaagd verhaal vol met sterke vrouwen, mooie vriendschappen en durven te vechten voor je vrijheid. Vervolgens las ik mijn tweede recensieboek, de verhalenbundel Blackout geschreven door o.a. Dhonielle Clayton. Ik vond het erg fijn dat er een goede samenhang aanwezig was tussen de verschillende verhalen en dat allerlei soorten liefdes aan bod kwamen. Over dit boek hebben we ook een Let’s talk geschreven. Toen las ik Leah on the Offbeat van Becky Albertalli. Eerlijk gezegd kon ik me Leah niet meer zo goed herinneren van de film Love, Simon die ik enkele jaren geleden heb gezien. Uiteindelijk bleek ze gelukkig een erg leuk karakter te zijn vol grappige en sarcastische humor! Vervolgens had ik even een dipje met Een vloek of een zegen geschreven door C.E. Crezee. Helaas was dit boek echt niet mijn smaak en vlogen de timing van het verhaal en gedragingen van de karakters alle kanten op. Hierna volgde mijn enigste 5 sterrren read van deze maand: De Laatste Halte geschreven door Casey McQuiston. Ik was ontzettend benieuwd of haar nieuwste boek net zo’n succes zou zijn als Rood, Wit en Koningsblauw. Waar De Laatste Halte wat rustiger begon, maakte dit boek het later helemaal goed met de geweldige karakters, vriendschappen en liefdeskoppels. Toen las ik The Bane Chronicles van Cassandra Clare. Ik vond het ontzettend leuk om meer te weten te komen over Magnus Bane. Hij is zo’n apart en complex personage! Als laatste las ik De bijzondere woorden van Gioia geschreven door Enrico Galiano. Zoals ik had verwacht was dit ook weer een prachtig verhaal met veel poëtische en filosofische stukken. Ik zag dat de schrijver een vervolg heeft geschreven op dit boek en ik hoop dat de Nederlandse uitgeverij deze ook weer snel gaat vertalen.

Denise las 8 boeken

Juli is niet zo een goede leesmaand voor mij geweest. Ik merk dat ik steeds niet zo veel zin heb om er een boek bij te pakken. Hopelijk lukt het volgende week bij het zwembad in de Spaanse zon wat beter. Ondanks dat heb ik toch 8 boeken gelezen deze maand. Van deze boeken vielen er drie in het YA-genre. De bedrogene van Kiera Cass vond ik helaas niet zo geslaagd. Dit kun je ook lezen in het Yay or Nay artikel. Verder las ik het slot deel in de Legend serie namelijk Finale van Marie Lu. Deze heb ik drie sterren gegeven. De laatste YA die ik las was Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers. Ik ben dol op de boeken van Cassandra Clare, maar aan deze moest ik even wennen. Het beste boek deze maand was voor mij Als ik weg ben van Abbi Glines

Maartje las 16 boeken

Ik had een wat moeizame leesmaand met voor mijn doen weinig boeken en vrij veel drie-sterren en zelfs een twee-sterrenboek. Ik las zes YA-titels en drie boeken die naar mijn idee ook best onder YA kunnen vallen. De maand begon met een vijfsterren boek: Chain of Iron van Cassandra Clare. Ik heb een enorm zwak voor haar boeken en werd ook weer verliefd op dit boek. Daarna las ik de graphic novel van 67 Seconden van Jason Reynolds. Ik miste hierin toch wel verhaallijn om het goed te kunnen volgen. Als ik het boek niet al eerder gelezen had, had ik er niet heel veel van begrepen denk ik. Vervolgens las ik het vierde deel van de Wicca-serie van Cate Tiernan. Er gebeurde vrij weinig en het voelde een beetje als een tussendeel. Ik hoop dat het verhaal weer oppikt, want ik heb de hele serie nog liggen. Ook The vanishing stair van Maureen Johnson viel wat tegen. Daarna las ik een selfpub: Mozaik van Youssef Jahfa. Dit voelde voor een groot deel meer als een kinderboek. Wel leuk voor een jongere doelgroep, maar een beetje te flauw voor YA. Deze maand las ik ook eindelijk Ninth House van Leigh Bardugo uit. Geen YA, maar door de schrijfster wordt het boek toch veel door jongeren gelezen. Ik vond het een fijn en spannend verhaal. De manga van deze maand was I want to eat your pancreas van Yoru Sumino en Idumi Kirihara, deze viel ook tegen. Te weinig verhaallijn door een gebrek aan panelen en teveel vreemde uitroepen. Dit was mijn twee-sterrenboek van de maand. Tot slot las ik twee boeken die officieel ook niet binnen YA vallen, maar die wel passen: One last stop van Casey Mcquiston en The empire of gold van S.A. Chakraborty. De eerste viel wat tegen, de tweede was geweldig. Ik begon en eindigde mijn maand dus heel goed gelukkig. 

Feline las 3 boeken

Misschien telt het niet helemaal, maar van mijn lieve collega's heb ik een reisgids gekregen voor Andalusië (Reisgids Andalusië: time to momo), vanwege mijn vakantie. In die reisgids heb ik me de laatste tijd behoorlijk verdiept! Natuurlijk heb ik ook Zonderling gelezen! Een prachtig, diepgaand fantasy-verhaal wat mij getipt is door Elke. Een tijdje terug heb ik ook De Beer en de Nachtegaal van Katherine Arden gelezen. Ook dit was een diepgaand verhaal, maar sprookjesachtiger dan Zonderling. Ook was het geínspireerd op Russische legenden, wat de sfeer van het verhaal wat kouder maakte. Na Zonderling ga ik A Brief History of Capitalism lezen van Yanis Varoufaki

Heb jij een van deze boeken gelezen?



Reacties op: Wat lazen wij in juli

Meer informatie