Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in juni

op 01 juli 2021 door

Terwijl het in mei nog veel regende, kwam in juni eindelijk de zon door! Wat hebben we een paar hete dagen gehad. Sommigen vinden het heerlijk om met een boek in de zon te liggen en van het warme weer te genieten, terwijl anderen juist minder zin hebben om te lezen. Er kwamen weer veel nieuwe boeken uit en het werd weer een heel stuk makkelijker om een boekenwinkel te bezoeken. Onze leden vertellen je graag hoe hun leesmaand was. 

Nicole las 7 boeken

Ik heb deze maand niet veel gelezen en dat had alles te maken met de verbouwing bij ons thuis waar we midden in zitten. Ik heb in totaal 7 boeken gelezen, waarvan 4 YA's en 3 NA's. Ik begon met De verminkte koning van Leigh Bardugo zodat ik daarna meteen verder kon met het vervolg (waar ik op dit moment nog in bezig ben). Daarna las ik Luna van Lies Vervloet. Helaas stelde deze wat teleur. In Breekbaar als glas van Gena Showalter begon ik zonder verwachtingen. Ik was geen fan van het eerste deel en hoopte dat deze beter zou bevallen. Nou, ik vond hem echt fantastisch! Als laatste las ik er eentje die al een hele tijd was uitgesteld en waar ik heel erg naar uitkeek, namelijk Val voor jou van Tijan. Wat een heerlijk boek was dit! De NA's die ik las waren: Liefde zonder oordeel en Liefde zonder verleden van Anne May en Dream again van Mona Kasten

Kimberly las 4 boeken

Ik ga heel eerlijk zijn, deze maand had voetbal de overhand ten opzichte van lezen. Het EK staat iedere dag bij ons thuis en zelfs mijn dochter van 5 vindt het enorm leuk om mee te kijken. Dit gaat echter wel af van mijn leestijd. En ook dat mag af en toe wel vind ik persoonlijk. De boeken die ik deze maand heb gelezen zijn ook wisseld tussen YA en fantasy. Begin van de maand heb ik the Prison Healer van Lynette Noni gelezen. Absoluut een geweldig boek, en eentje die we op de spot ook zeker gaan bespreken zodra de Nederlandse versie uit is. Ook heb ik het derde deel van de From Blood and Ash serie, The Crown of Gilded Bones van Jennifer L. Armentrout gelezen. Dit deel was voor mij iets minder in vergelijking met de eerste twee delen, maar wel weer een heerlijke cliffhanger. Dus ik verheug me nu al op het volgende deel. Tot slot ook nog de Ya thriller the Box in the woods van Maureen Johnson. Dit is het vierde deel van deze serie en is een soort standalone deel in vergelijking met de overige 3 delen. Maar ik zou toch aanraden om de eerdere delen eerst te lezen om spoilers te voorkomen!

Roxanne las 4 boeken

Ondanks dat ik nog steeds druk ben met werk voor mijn verlof heb ik toch nog wat boeken kunnen lezen, mede ook dankzij het kunnen luisteren onderweg naar gezinnen en weer naar huis. Ik deed mee aan de readalong van het boek The Prison Healer van Lynette Noni van Fairyloot. Ik heb erg genoten van dit boek het was orgineel en uniek en dit was ook me eerst 5 ster rating van het jaar. Daarnaast ben ik eindelijk verder gegaan met de Throne of Glass serie. Zo las ik Crown of Midnight, Heir of Fire en Queen of Shadows van Sarah j. Maas. Ik kan zeggen dat ik eindelijk in de serie zit na jaren het te willen lezen en ik er vrij snel doorheen vlieg en ik ga er wel vanuit dat de serie aankomende maand wordt uitgelezen.

Minca las 13 boeken

Hoewel ik het niet had verwacht, heb ik deze maand veel kunnen lezen, mede doordat ik voor de derde keer in quarantaine heb gezeten. Zo las ik de hele Wicked trilogie van Jennifer L. Armentrout. Het eerste deel was wel oké, maar deel 2 en drie hebben me echt verbaasd. Heerlijke serie! Wel alleen als e-books en luisterboeken. Verder heb ik veel Engelstalige boeken kunnen lezen voor de definitieve verschijningsdatum zoals These Hollow Vows van Lexi Ryan. Die was erg tof, net als It ends in fire van Andrew ShvartsRed Wolf van Rachel Vincent en All These Warriors van Amy Tintera waren ook heerlijk om te lezen, maar net wat minder origineel en verrassend. Toch wel echte aanraders voor YA-Fantasy lezers hoor! Het laatste Engelse boek was Six Crimson Cranes van Elizabeth Lim. De laatste hoofdstukken lees ik vandaag uit, maar ik vond het tot nu toe echt wel een hele mooie hervertelling. Dan over naar de Nederlandse boeken, dat waren er ook nog een aantal. Ik mocht Voor Yasmin van Esther WalravenDansen voor beginners van Nicola Yoon en 10 truths en een dare van Ashley Elston lezen voor een Hebban recensie. Alle drie hebben de boeken me meer verrast dan ik had verwacht, vooral de tweede vond ik heel mooi. Zelf las ik nog Val voor jou van Tijan, een boek dat mij persoonlijk niet aansprak. Maar Middernachtbibliotheek van Matt Haig was echt een heel bijzonder en mooi verhaal.

Nina las 7 boeken

Deze leesmaand begon ontzettend goed met het uitlezen van de laatste twee delen in de Throne of Glass serie geschreven door Sarah J. Maas. Ik kan niet anders zeggen dan dat SJM het gewoon weer heeft geflikt, wat een geweldige serie was dit weer! Tijdens het lezen van het laatste deel heb ik hier en daar toch echt wat traantjes gelaten en heb ik, nu aan het einde van de maand, nog steeds moeite met het loslaten van deze geweldige karakters. Hierna las ik het boek Weerstand geschreven door Kaat De Kock die in de juni boekenbox van So Many Pages waarover jullie al meer hebben kunnen lezen in ons bijbehorende artikel. Vervolgens werd het echt eens tijd om in de pridemonth sferen te komen en heb ik drie verschillende lgbt+ boeken gelezen die ik alle drie geweldig vond! Ik las eerst I Think I Love You van Auriane Desombre met een heerlijke summer vibe en een enemies-to-lovers thema. Hierna las ik Summer of Salt van Katrina Leno met een magisch tintje en een prachtige zussen band. Als laatste las ik Late to the Party van Kelly Quindlen met een cast vol diverse karakters en prachtige persoonlijke groei binnen een hechte vriendengroep. Tussendoor las ik ook nog een retelling van Repelsteeltje genaamd Gold Spun geschreven door Brandie June. Helaas viel dit boek me nogal tegen door alle clichés. Al met al een goede leesmaand met slechts één klein dipje.

Denise las 10 boeken

Deze maand las ik 10 boeken, waarvan helaas maar twee YA. Ook ik ben een beetje aan het twijfelen of dit genre nog wel bij mij past, maar ik denk dat ik eerder te veel genres leuk vind. Na heel lang op mijn lijstje gestaan te hebben las ik eindelijk Academicus Vampyrus van Richelle Mead. Ik vond het een prima boek, maar ben niet verkocht zoals ik dat vroeger wel van (ja guilty pleasure) Twilight was. Als tweede YA las ik redelijk een nieuw boek, namelijk Luna van Lies Vervloet. Dit boek las ik voor een recensie exemplaar, maar heeft mij ook niet voldoende overtuigd. Ik vond het boek een beetje vaag. De enige twee boeken die ik deze maand hoger heb beoordeeld dan drie sterren zijn Een vorstelijk aanbod van Julia Quinn en Eve’s waarheid van Muna Shehadi.

Danique las 5 boeken

Ik begon de leesmaand met het laatste deel in The iron Fae serie, genaamd De ijzerprins geschreven door Julie Kagawa. Een read waarvan je kon merken dat het een bijvoeging was maar een boek dat toch ook vermakelijk genoeg was om er 4 sterren aan te geven. Mijn tweede boek was een blogtour boek. Het boek, genaamd Sahana was voor Ruby Coene haar debuut en was zeker eentje die je ook eens moet lezen. Ik heb namelijk genoten van dit boek en kan niet wachten tot het tweede deel. Mijn derde boek werd De ijzerlegendes. Het laatse korte verhaal die zich afspeelt na de ijzerprins. Boek nummer vier werd een blogtour boek voor Hamley genaamd Luna, schaduw van de maan. Dit was voor mij een iets mindere read, de 3 sterren waren dan ook het hoogst en mijn nieuwsgierigheid is dan ook niet gewekt voor deel 2. Mijn laatste boek was Geestenvanger van Latoya Morris. Een kinderboek die geweldig wegleest, maar voor ya lezers ook zeker interessant is. Ik ben nog begonnen in Daigho ook van Latoya Morris maar hier ben ik helaas tot de helft gekomen en neem ik daarom mee naar volgende maand. 

Natasha las 4 boeken

Deze maand hoopte ik eigenlijk meer boeken uit te lezen. Zo begon ik deze maand met Alter Ego van Marissa Meyer voor een buddyread, maar mijn buddy en ik hadden het deze maand toch drukker dan gepland. Het boek is dus nog niet uit. Wel las ik drie feelgood boeken en één boek van de nieuwe XS-reeks van Best of YA. Hoewel Voor Yasmin niet mijn boek was (want coronamoe), vind ik het voor de doelgroep zeker een realistisch verhaal. Esther Walraven weet precies hoe jongeren kunnen tobben met problemen zonder erover te praten.

Maartje las 26 boeken

Ik las een heel aantal boeken, maar maar zes YA/NA boeken. Mijn YA-maand begon met Truly devious van Maureen Johnson. Dit eerste deel in een mysterie-serie beviel prima. Leuke personages en twee interessante mysteries. Helaas kreeg je op beide geen antwoord. Komende maand lees ik deel twee. Daarna las ik voor een artikel op deze spot het boek Verstoten van Sterre Collins. Wat ik vond van het boek kun je hier lezen. Deze maand pakte ik ook eindelijk De jacht van Elle Kennedy op. Deze viel een beetje tegen. De personages konden mij niet echt boeien. Deeplight van Frances Hardinge was mijn favoriete YA van deze maand. Leuke personages, een spannend en goed in elkaar gezet verhaal en een heel bijzondere wereld. Ik zou best nog meer verhalen willen lezen die zich in deze wereld afspelen.  Tot slot las ik You should see me in a crown van Leah Johnson. Een vrolijk queer boek over een meisje dat promqueen wil worden om een studiebeurs in de wacht te slepen. Als laatste boek van de maand las ik Elatsoe van  Darcie Little Badger uit. Een boek over een native american meisje dat met geesten kan communiceren. Als haar neef overlijdt vraagt hij haar om te bewijzen dat het moord was. Nu ben ik bezig in Chain of Iron van Cassandra Clare en zoals gewoonlijk zat ik weer direct in het verhaal. Mijn favoriete boek van deze maand was Mrs. Degas van Arthur Japin. De beeldende manier waarop Japin schrijft paste perfect bij een boek over de schilder en over het verlies van je zicht. 

Lees jij graag als het zo warm is?



Reacties op: Wat lazen wij in juni

Meer informatie