Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

We lezen boeken met een B

op 02 november 2021 door

Zelf vind ik het altijd heerlijk om lijstjes van boeken met een bepaald thema te bekijken. Zo ook de serie Alfabetlezen bij Fabulous Feelgood. En in het kader van beter goed gejat dan slecht bedacht, starten wij bij Liefde voor YA met eenzelfde serie. Maar dan natuurlijk met YA boeken. 

Graag horen we jullie favoriete YA boeken waarvan de titel begint met een B. 

Geschreven door: Maartje

Vandaag de letter B

Ik begin met een aantal boeken van Nederlandstalige auteurs, daarna de in het Nederlands vertaalde werken en tot slot noem ik nog een aantal Engelstalige boeken. 

Nederlandse auteurs

Black friday van Maren Stoffels gaat over een oud de hand gelopen studentenontgroening.

Blijf bij mij van Emma Anna is het vervolg op Vecht voor jou, een New Adult over Luc en Hannah als starcrossed lovers. 

809a4956bb8863494a8159ccb501c420.jpeg

Nederlands vertaalde werken

Brieven aan de duisternis  van Brigid Kemmerer, een prachtig verhaal over een meisje dat haar moeder is verloren en een jongen die op een kerkhof werkt.

De Boekendief van Markus Zusak. In dit boek vertelt de Dood het aangrijpende verhaal van een Joods meisje dat moet onderduiken.

Bloed & Beenderen van Tomi Adeyemi is het eerste deel in een serie over een magische wereld geïnspireerd op Afrika.

Bezwering van Kelley Armstrong is het eerste deel in de paranormale trilogie Darkest powers. Een trilogie over een meisje dat wordt opgenomen in een instelling omdat ze schizofrenisch zou zijn. Al gauw blijkt de instelling heel wat anders te zijn dan in eerste instantie gedacht. 

Een bijna eindeloze afstand van Tahereh Mafi is het verhaal van een Moslima in Amerika kort na de aanslagen van 11 september 2001. 

De bijzondere woorden van Gioia van Enrico Galiano is het verhaal van twee jonge mensen die elkaar op een avond ontmoeten. Voor het eerst in haar leven kan Gioia goed met iemand praten, maar is hij wel wie hij zegt dat hij is?

Birthday van Meredith Russo is het verhaal van een jarenlange vriendschap en een transmeisje. 

De belevenissen van een muurbloem van Stephen Chbosky is een klassieker in de YA literatuur. Het is het dagboek van een jongen op de middelbare school. 

De ballade van slangen en zangvogels van Suzanne Collins. Deze prequel van de Hongerspelen vertelt hoe president Snow geworden is wie hij is. 

Boek der Heiligen van Leigh Bardugo is een mooie aanvulling op de Grisha-boeken. Hierin korte verhalen over de heiligen die je tegenkomt in de Grisha-wereld met prachtige illustraties erbij. 

Boyfriend material van Alexis Hall gaat over twee jongens die echt het tegenovergestelde van elkaar zijn, maar gaan fake-daten. 

Begin again van Mona Karsten is het begin van de vijfdelige serie Again. Dit eerste deel is een enemies to lovers verhaal. 

06e682dae9cc0c91a0c31d2a8399dbde.jpeg

Engelstalige boeken

The Black kids van Christina Hammonds Reed speelt zich af tijdens de Rodney King protesten in 1992 Los Angeles. En gaat over een rijke zwarte tiener die meegesleurd wordt in deze wereld. 

Black canary; breaking silence van Alexandra Monir is onderdeel van de DC Icons-serie met DC-helden in de hoofdrol. Dit deel gaat dus over Black Canary.

Beauty van Robin McKinley is een hervertelling van Beauty and the Beast.

Beast of prey van Ayana Gray is een boek met magie en magische dieren. 

98650a596b0b3b1df7ef40df2fea698d.jpeg



Reacties op: We lezen boeken met een B

Meer informatie