Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Challenge Top 10 | Eerste deel van een serie

door Hebban Crew 11 reacties
Als deelnemer aan de Hebban Reading Challenge kun je ook in 2022 een checklist afvinken met 52 inspirerende categorieën. Elke week tipt de Hebban Crew een aantal boeken per checklistcategorie als redactionele keuze én roepen we lezers op hun favorieten te tippen. Daaruit ontstaat een wekelijkse top 10 aan inspiratie. Deze week presenteren we de top 10 eerste delen van een serie.

Vink deze categorie af op de Hebban Reading Challenge-checklist. De checklist is alleen toegankelijk als je meedoet aan de Hebban Reading Challenge (Ga nu de uitdaging aan!)

01

De hele familie op de huwelijksmarkt

De familie Bridgerton staat centraal in de achtdelige reeks van Julia Quinn, die dankzij de gelijknamige Netflix-serie doorbrak in het Nederlands taalgebied. De acht hechte broers en zussen, op alfabetische volgorde genaamd, zijn op zoek naar de liefde tussen 1813 en 1827 tijdens de regency-periode in Engeland.

Alle Bridgerton-kinderen hebben een eigen boek waarin ze centraal staan, te beginnen met Daphne. Zij is de oudste dochter van het gezin en verlooft zich met de aantrekkelijke hertog Simon Basset. Niemand weet echter dat de verloving maar schijn is. Hij wil de gretige moeders van jonge, huwbare vrouwen op afstand houden en zij wil geschikte huwelijkskandidaten aantrekken door hen jaloers te maken.

Quinn was in eerste instantie van plan een trilogie te schrijven, maar de lezers wilden meer, waardoor er nu maar liefst acht delen bestaan. Daarnaast is er net een novelle verschenen die als proloog dient, Voor altijd en eeuwig, over de moeder van de Bridgertons die na de noodlottige dood van haar geliefde echtgenoot er met acht kinderen ineens alleen voorstaat.

02
(624)

De vijfdelige 'De Cazalets'-reeks heeft de nadagen van het victoriaanse Engeland en de eerste onzekere jaren na het einde van de oorlog als achtergrond. Dit eerste deel begint eind jaren dertig. In de zomermaanden komen drie generaties van de familie Cazalet bij elkaar. Onder de idyllische oppervlakte broeien er geheimen en werpt de oorlog zijn schaduw vooruit.

Getipt door:
Evelien, Marieke

03
(3673)

Inmiddels is het vijfde deel verschenen van deze thrillerreeks rond Luc Callanach en Ava Turner, maar het begon allemaal met Perfecte resten. Het is Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Hij wil zich graag bewijzen tegenover zijn nieuwe team, maar de moordenaar heeft inmiddels alweer een nieuw slachtoffer ontvoerd.

Getipt door:
Anja, Katja

04
(2471)

Het nieuwste (en vierde) deel in de reeks zal dit jaar verschijnen, Het zwarte boek van de uren. De eerste zaak die inspecteur en profiler Unai López de Ayala – beter bekend als Kraken – voorgeschoteld kreeg was die van Tasio Ortiz de Zárate. De briljante archeoloog werd twintig jaar eerder als serimoordenaar veroordeeld. Als hij op het punt staat vrij te komen, begint het moorden opnieuw.

Getipt door:
Inge, Barbara

05
(1404)

Mo Hayder overleed vorig jaar, waardoor haar 'Jack Caffery'-reeks na zeven delen een definitief einde kent. Het begon allemaal in 2000 met Vogelman, waarin vijf vrouwen ritueel vermoord worden aangetroffen op een braakliggend Londens terrein. Caffery is vastbesloten de sadistische moordenaar te grijpen en zet daar de forensische wetenschap voor in.

Getipt door:
Marije

06
(673)

De 'Old Filth'-romantrilogie van Jane Gardam kent als eerste deel Een onberispelijke man. Alles aan Edward Feathers is vlekkeloos, maar het is een bedrieglijke façade. Na de dood van zijn vrouw heeft hij moeite zijn beeld van haar helder te krijgen, met de herinneringen komen ook twijfels. Als hij zichzelf op een dag buitensluit, belt hij aan bij zijn nieuwe buurman.

Getipt door:
Daf

07
(1929)

Voor een flinke dosis romantiek en eilandgevoel pak je Café Zon & Zee op van Jenny Colgan, het eerste deel in de gelijknamige reeks. Flora McKenzie verruilde haar kleine Schotse eiland voor de anonimiteit van de grote stad, maar moet voor haar werk terugkeren naar huis. Daardoor komt ze weer oog in oog te staan met haar luidruchtige familie én het verleden.

Getipt door:
Marieke

08
(147)

De 'Schijfwereld'-reeks van Terry Pratchett is iconisch onder de fantasylezers, waarin de wereld een schijf is die op de schouders van vier enorme olifanten rust die getorst worden door de Grote Schildpad. In het eerste boek van de maar liefst 41 delen tellende serie, De kleur van toverij, ga je mee op de hilarische expeditie van Rinzwind, die sukkel van een tovenaar.

Getipt door:
Sterrezee

09
(5823)

Voor Carlos Ruiz Záfon overleed, schreef hij de verhalenbundel Stad der nevelen, behorend bij het vierluik 'Het Kerkhof van de Vergeten Boeken'. In De schaduw van de wind ontdekken we voor het eerst deze geheimzinnige, verborgen wereld van verhalen. Daniel Sempere kiest er een boek uit om mee te nemen, geschreven door Julián Carax, met alle gevolgen van dien.

Getipt door:
Sterrezee

10
(1202)

Santa Montefiore schreef al heel wat boeken, maar haar 'Deverill'-reeks is het meest geliefd. In De vrouwen van kasteel Deverill worden drie meisjes geboren. Kitty Deverill, de dochter van de kasteelheer, Birdie Doyle, de dochter van de kokkin en Mable Deverill, Kitty's flamboyante nichtje. Ondanks de verschillen is hun band sterk, maar dan worden ze uit elkaar gehaald.

Getipt door:
Marije


Bekijk de redactionele boekentips voor 'Eerste deel van een serie' inclusief alle lezersaanbevelingen hierOver de auteur

Hebban Crew

2488 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge Top 10 | Eerste deel van een serie

 

Gerelateerd