Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #9

door Anouk (Hebban Crew) 19 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht Anouk haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

Ik ben dol op alles wat te maken heeft met sprookjes, folklore, bijgeloof en legendes. Dit boek mag dan ook echt niet ontbreken onder mijn naslagwerken! In Superstitions van D.R. McElroy zijn deze elementen per land verzameld en worden er verbanden tussen de verschillen gelegd, zodat er een globaal werk ontstaat. Ontzettend interessant en heerlijk om steeds even te pakken en door te bladeren. Het kan zó in de kast naast mijn sprookjesboeken, mythes en andere naslagwerken.

Ik heb de laatste tijd steeds meer zin om tussendoor literatuur op te pakken. Het is een genre dat ik de laatste jaren wat links heb laten liggen. Daarbij wil ik het liefst niet-westerse verhalen lezen, want dat perspectief vind ik interessanter. Het verre veld is het debuut van de Indiase Madhuri Vijay en de flaptekst spreekt me echt aan. Ik hou wel van deze mix van elementen. Gezien de prijzen en nominaties die het boek al heeft gekregen, beschouw ik dit als mijn nieuwe mustread.

Ik kan niet beweren dat ik veel essays lees, en ik ben er nog niet aan toe gekomen eerder werk van Paolo Giordano op te pakken (ik weet het, ik mis echt iets). Maar toch is dit een titel die er voor mij uitspringt deze week. Essays over het coronavirus konden niet uitblijven en het is geen onderwerp waar je lekker voor wilt gaan zitten, maar met de Italiaanse Giordano als auteur belooft dit toch wel goed te worden. Ik ben heel benieuwd naar zijn visie, vooral omdat ik me al helemaal kan vinden in de tekst op de cover.

Niet missen!  

We hebben groot voordeel dat heel Hebban zich online afspeelt, want komende week zijn we niet te stuiten. Er komen een paar mooie winacties aan en we lichten de mooiste YA/kinderboeken uit die in april gaan verschijnen, in navolging van de 30 van april in fictie en de 24 van april in non-fictie

Ook hebben we een flink wat te lezen voor jullie deze week. Vandaag start weer een nieuwe #ikleesthuis-club met De zon is ook een ster van Nicola Yoon, waarvoor we 15 digitale leesexemplaren uitdelen. Ook wordt er bijna elke dag een nieuwe sneak preview klaargezet, van non-fictie tot thrillers tot literatuur. Zo is er voor ieder wat wils, en een goede reden om steeds weer even op de Hebban homepage te kijken!

Tot slot kun je ook weer bij ons terecht voor boekentips. De maandelijkse Gaykrant boekenplank staat donderdag online, tips voor de Boekenweek Challenge en natuurlijk het wekelijks terugkerende overzicht van Hebban-recensies.

De literaire agenda

Literaire evenementen worden online steeds creatiever, nu duidelijk is geworden dat we nog een aantal weken thuisblijven. In onze Newsroom kun je alles goed in de gaten houden, want daar plaatsen we al deze initiatieven. Denk bijvoorbeeld aan online boekpresentaties met video's of interviews. Voorleesvideo's voor kinderen door auteurs, bekende Nederlanders en andere kinderhelden. En nog veel meer! Elke dag komen er nieuwe initiatieven bij.

Naar de Hebban Newsroom

De leesplannen van… Anouk

Ik zit een beetje in een leesdip. Ik heb de hele dag zin om te lezen, maar als ik dan de laptop dichtklap, merk ik dat ik slecht stil kan zitten. Daarom schiet ik ook helemaal niet op in House of Earth and Blood van Sarah J. Maas, en dat ligt niét aan Maas. Het boek zelf is namelijk fantastisch. Mijn leesplannen bestaan dan ook vooral uit het lekker doorlezen daarvan. 

En wie weet, misschien heb ik het afgelopen weekend (ik schrijf dit natuurlijk iets eerder) wel uitgelezen! In dat geval ga ik door met een van de nieuwe boeken die heb ik gekocht. #Ikleesthuis was het perfecte excuus om nog meer boeken aan te schaffen. Gideon the Ninth (Tamsyn Muir) bijvoorbeeld, of The Hand on the Wall van Maureen Johnson. Ook heb ik me weer laten verleiden door de goede tips van mede-Crewlid Debbie: Winter's Promise van Christelle Dabos (dat eind deze maand ook in het Nederlands verschijnt) wordt binnenkort thuisbezorgd.

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  Over de auteur

Anouk (Hebban Crew)

233 volgers
1378 boeken
25 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #9

 

Gerelateerd