Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Regenboog Week: nieuw verschenen LGBTQ+-boeken

door Hebban Crew 4 reacties
In de Regenboog Top 100 komen de honderd mooiste LGBTQ+-boeken aller tijden voorbij, maar daarnaast verschijnen er elke dag ook nieuwe titels. Zij verdienen eveneens een plekje tijdens deze Zomerlezen themaweek. Bekijk hieronder welke nieuw verschenen LGBTQ+-boeken je alvast aan je 'Wil ik lezen'-plank kunt toevoegen.

Literatuur

(492)
De angstige, gedesillusioneerde Ludwik Gowacki, die binnenkort afstudeert aan de universiteit, is samen met de rest van zijn klas naar een landbouwkamp gestuurd. Hier ontmoet hij Janusz.
(18)
Isaiah was van Samuel en Samuel was van Isaiah. Maar wanneer de plantage zich tegen hen keert, wordt hun liefde ineens gezien als een gevaar voor de harmonie onder hun lotgenoten.
(57)
Ava uit Dublin is onlangs in Hongkong komen wonen en heeft een gemoedelijk leventje met Julian als ze Edith ontmoet. Ava wil Edith zijn – en ze wil de hare zijn. Moet ze een sprong in het diepe wagen?
(253)
In de jaren 80 begint een verborgen en tragische liefdesrelatie tussen Philippe en zijn eerste liefde, zijn schoolgenoot Thomas, die de richting van hun beider levens voor altijd zal bepalen.

Feelgood

(204)
Luc is op zoek naar een normaal, lief vriendje dat hem kan helpen om zijn slechte imago in de pers op te poetsen. Oliver is een advocaat die in zijn hele leven nog niets schandaligs heeft gedaan.
(105)
Jane ziet er niet alleen uit als een rocker uit de jaren 70, dat ís ze ook. Jane zit al jaren vast in de trein. De cynische August wil haar helpen, maar dan moet ze wel leren geloven in het onmogelijke.
(132)
De zeventienjarige Lenni ligt op de afdeling Palliatieve Zorg, maar probeert nog zo veel mogelijk uit het leven te halen. Dan ontmoet ze de drieëntachtigjarige Margot, een medepatiënt, en er ontstaat een onalledaagse vriendschap.
(29)
Sinds haar relatie met Joan na negen jaar op de klippen gelopen is, weet Noni Blake niet wat ze met zichzelf aan moet. Ze vat het plan op een reis naar Europa te maken om het geluk te vinden.

Non-fictie

(44)
Om een succesvolle dragqueen te zijn moet je sterk in je schoenen staan. Sander wist te transformeren tot Lady Galore. Laat je betoveren door de wereld van drag en alles wat je er van kunt leren.
(56)
Het 'homohuwelijk' brengt weliswaar juridische gelijkwaardigheid, maar de clichés rond LHBTIQ+ zijn er nog steeds. Hoe komt dat? In dit boek vind je persoonlijke verhalen uit de wereld die gay heet.
(97)
Van streng gereformeerde, noordelijke notabelen tot onverzettelijke, homoseksuele verzetsstrijders. Het is voor het eerst dat de nazaten van de familie Bakker zich over hen lieten interviewen.
(6)
Tien openhartige en vaak ontroerende portretten van LGBT-moslims in België en Nederland. Uit de verhalen spreekt een strijd tussen twee werelden: de wereld van de ouders en die van LGBT’s.

Young Adult

(84)
De cynische Saoirse wordt door Ruby uitgedaagd tot een experiment: een zomer vol klassieke dates die zo in een romantische comedy zouden passen, en die eindigt zodra de vakantie voorbij is.
(157)
Olivia had haar toekomst al helemaal uitgestippeld als het plan in duigen valt. Verdrietig en in de war gaat ze de zomer doorbrengen in Drenthe, waar ze buurmeisje Ilse ontmoet.
(56)
Als Monty met Percy vertrekt op hun grand tour door Europa, gebruikelijk voor jongemannen uit de Britse elite, weet hij dat dit de laatste maanden zijn van zijn vrije, hedonistische leven.
(691)
Een warme en intieme vriendschap: al snel valt Charlie als een blok voor Nick, ook al weet hij dat hij geen enkele kans maakt. Maar Nick worstelt met zijn eigen gevoelens.

De Regenboog Week

De Regenboog Week - Op Hebban wordt diversiteit gevierd! Tijdens de Regenboog Week is er extra veel aandacht voor boeken van belang voor en door de LGBTQ-community, in samenwerking met de Gaykrant. De Regenboog Week loopt van 2 tot en met 8 augustus.

Meer regenboog leestips

Hou Hebban in de gaten: zaterdag 7 augustus wordt de Regenboog Top 100 bekendgemaakt!Over de auteur

Hebban Crew

2543 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Regenboog Week: nieuw verschenen LGBTQ+-boeken

 

Gerelateerd