Hebban vandaag

Listmania /

Verwacht in september 2015

door Daphne van Rijssel (crew) 4 reacties
Vlak voor het begin van een nieuwe maand selecteert de redactie van Hebban 7 in het oog springende titels in de acht Hebban categorieën. In deze tweede aflevering gidsen onze experts je door de verwachte boeken van de maand september, waarin het nieuwe boekenseizoen traditiegetrouw van start gaat.

  • De 7 veelbelovende literaire romans van september met o.a. Jij zegt het, de nieuwe roman van Connie Palmen, en Twee jaar, acht maanden en achtentwintig nachten, een eigentijds Duizend-en-een-nacht-sprookje van meesterverhalenverteller Salman Rushdie.
  • De 7 veelbelovende YA-titels van september die je volgens onze YA-redactie niet mag missen met o.a. Helen Vreeswijks dertiende YA- thriller Bloedbroeders en De een na laatste dood van het meisje Capone van Isabel Hoving, een dystopisch verhaal dat zich afspeelt in 2099.
  • De 7 opmerkelijkste thrillers van september met aandacht voor een nieuwe 'Amsterdam-thriller' van David Hewson, de standalone thriller Bloed op sneeuw van de Noorse meester Jo Nesbø en Zeik en de moord op de poetsvrouw van Hugo Claus, de tweede whodunit van de oppergod van de Vlaamse letteren, Herman Brusselmans.
  • De 7 culinaire highlights van september. In Koken met Janny leert Janny van der Heijden, bekend van het kookprogramma Heel Holland Bakt, iedere thuiskok de basis van lekker koken. Ook aandacht voor bijzondere nieuwe gerechten van groente-expert Yotam Ottolenghi en je kan er niet vroeg genoeg bij zijn met Rudolph's Christmas van Rudolph van Veen.
  • De 7 meest fantastische sf- & fantasyboeken van september met als een van de belangrijkste titels van dit jaar De geheimen van de nar van Robin Hobb, het vervolg op De moordenaar van de nar. Maar ook het eerste deel van een nieuwe Splinters-reeks, Een laatste dag van Likaiar. Iedere maand schrijven andere auteurs een kort verhaal voor deze reeks.
  • De 7 veelbelovende jeugdboeken van september. In deze lijst aandacht voor nieuwe, verrassende kinder-en jeugdboeken. Zoals De Gorgels, het eerste boek van komiek Jochem Myjer waarin een eiland, een vuurtoren en bijzondere dieren centraal staan. Goed nieuws voor fans van Carry Slee, na ruim 10 jaar verschijnt er weer een aangrijpend 12+ boek van haar hand, Kapot.
  • De 7 Feelgood highlights van september bevat onder andere Portret van een vrouw, de nieuwe roman van Jojo Moyes, die met haar vorige Feelgood-boeken vele lezers aan zich wist te binden. Ellen Marie Wisemans debuutroman De pruimenboom belooft ook veel goeds. In Amerika kreeg deze oorlogsroman lovende kritieken, o.a. van collega-schrijfster Jenna Blum.
  • De 7 non-fictie highlights van september met o.a. aandacht voor Het einde van het Romeinse Rijk van historicus en televisie-commentator Maarten van Rossem, en Lezen met ALS, waarin de NRC-columns van literatuurexpert Pieter Steinz zijn gebundeld.

 Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Verwacht in september 2015

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken