Hebban vandaag

Nieuws /

Verwacht: Romans in het voorjaar van 2021

door Hebban Crew 30 reacties
Het nieuwe jaar komt eraan, een heel nieuw boekenseizoen staat op het punt van aanbreken. De Hebban-redactie heeft de kersverse brochures van de uitgeverijen voor je uitgeplozen en een selectie voor je gemaakt. Vandaag laten we je zien wat je in het voorjaar van 2021 kunt verwachten op het gebied van literatuur en romans.

Highlights van de Hebban Crew Vertaalde literatuur Debuutromans Van eigen bodem Heerlijk feelgood Historische romans Wordt vervolgd

Highlights van de Hebban Crew

De Hebban Crew selecteerde twaalf boeken waarvan je moet weten dat ze verschijnen. Klik op de linkjes hierboven (of gebruik het bladerpijltje onderaan de pagina) voor meer verwachte boeken in het voorjaar.

februari 2021
(409)
Er verschijnen opvallend veel romans komend voorjaar waarin een bijna dystopisch Nederland voorkomt. Ook Adriaan van Dis kiest in zijn roman voor een land dat overspoeld wordt door orkanen en geeft een gepensioneerde bibliothecaris de hoofdrol.
mei 2021
(78)
Slechts een jaar na zijn vorige roman verschijnt er al een nieuwe Herman Koch. Het gaat over de laatste film van een beroemde filmmaker en zijn fascinatie voor de jonge hoofdpersoon.
juni 2021
(0)
Na haar succesvolle debuut Muidhond kunnen we ons verheugen op de tweede roman van Inge Schilperoord. Ze deed jarenlang research naar de Islam en naar de belevingswereld van de bekeerling voor dit nieuwe boek.
januari 2021
(258)
De stem is de eerste roman in tien jaar van schrijfster Jessica Durlacher. Daarin komt een Somalische asielzoekster als oppas in dienst bij een gezin en ontpopt zich tot hun verbijstering tot een fenomenale zangeres.
mei 2021
(170)
Kim Moelands staat vooral bekend als thrillerschrijfster, maar komt nu met de psychologische roman Schaduwleven. Daarin raakt een vrouw gevangen in het web van een man met een narcistische persoonlijkheidsstoornis.
februari 2021
(30)
Carys Davies' eerste roman West kreeg lovende waarderingen op Hebban. Nu komt haar tweede in vertaling uit. Het missiehuis vertelt verhaal over een man die zijn heil zoekt in een bergdorp in India en daar een bijzondere vriendschap opbouwt met de adoptiedochter van de plaatselijke pastoor.
april 2021
(2986)
Het klapstuk van de ongekend populaire boekenreeks van Lucinda Riley. Er begint een race tegen de klok om de ontbrekende zus te vinden, en de zoektocht voert de zussen over de hele wereld.
april 2021
(46)
De eerste roman voor volwassenen van Sarah Crossan, die haar verhalen in vrije versvorm schrijft. In Tussen ons probeert de hoofdpersoon vriendschap te sluiten met de vrouw van haar overleden minnaar.
juni 2021
(175)
Dit jaar overleed de Spaanse schrijver Carlos Ruiz Zafón zeer onverwacht. Zijn vierluik over Het Kerkhof der Vergeten Boeken krijgt postuum nog een deel erbij: in Stad der nevelen zijn verhalen gebundeld waarin de personages, de geschiedenis van de mythische bibliotheek en de sfeer verder worden uitgediept.
februari 2021
(219)
Naar Lillehammer is de nieuwe, spannende roman van Vonne van der Meer. De kinderloze Cécile neemt de zorg voor een driejarig meisje op zich nadat een moeder haar op een speelplaats vraagt even op te passen en vervolgens niet meer komt opdagen.
mei 2021
(85)
Mijn vaders hand van Bart Chabot gooide dit jaar hoge ogen. Zijn autobiografische roman wordt nu opgevolgd door een tweede boek, waarin hij de lezer opnieuw meeneemt in zijn heftige familieverhaal.
maart 2021
(426)
Klara en de zon is de nieuwe roman van Nobelprijswinnaar Kazuo Ishiguro. De Klara uit de titel is een zogenaamde Kunstmatige Vriendin, die in een winkel geduldig wacht tot een kind haar zal kiezen. Wanneer dat eindelijk gebeurt, lijkt haar bestaan voorgoed te veranderen.Over de auteur

Hebban Crew

2183 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Verwacht: Romans in het voorjaar van 2021

 


Gesponsorde boeken